Locked Away Piano Tutorial
arrow_drop_up arrow_drop_down
22 september 2015 

Locked Away Piano Tutorial

Wil jij graag het nummer Locked Away leren spelen op piano of keyboard?  Bekijk dan deze “over mijn schouders”piano tutorials deel 1 en deel 2 en download je gratis akkoordenschema!.  Het spelen met akkoorden hoeft niet moeilijk te zijn.  Veel hedendaagse hits zijn vaak opgebouwd uit een beperkt aantal akkoorden zoals ook het populaire nummer “Locked Away” van R. City

Het nummer Locked Away bestaat uit slechts 4 akkoorden.  In deze vereenvoudigde versie heb ik alles een 1/2 toon lager getransponeerd.   Wil je graag met het originele nummer meespelen?  Zet dan je transpose knop op je keyboard op +1.   Of speel alles een halve toon hoger dus.

Dit soort liedjes maken gebruik van de zgn. 1- 4- 6- 5 akkoordenprogressie.

 

Dit is het akkoordenschema wat we gaan gebruiken:

schema_locked_away

 

 

 

 

piano tutorial locked awayDownload je akkoordenschema hier

Klik hier om te downloaden(rechtermuisknop opslaan als kiezen).

 

Bekijk hieronder Deel 1  Melodie Spelen met De Rechterhand

 

Deel 2   Locked Away Piano Tutorial

 

Gelukt?  Vragen/opmerkingen?

Laat gerust hieronder je reactie achter.  Ik vind het erg leuk om van je te horen.  Is het gelukt om dit nummer te spelen?  Zou je nog wat tips willen?  Heb je vragen?  Verzoekjes?  Ik hoor het graag, en reageer altijd persoonlijk terug.

 

 

Dirk De Witte
Door

Dirk De Witte

op 24 September 2015

Ziet er leuk uit, zeker voor mij als beginner (pas in mijn tweede week). Ben zeer benieuwd naar het filmpje met de akkoorden.

Rene
Door

Rene

op 26 September 2015

Hallo Dirk, leuk dat je dit liedje aan het oefenen bent. Ik heb zojuist ook deel 2 ge-upload. Veel speeplezier!

Dirk De Witte
Door

Dirk De Witte

op 27 September 2015

Dit lukt mijaardig, en klinkt lekker zeker als ik het een paar keer na elkaar speel. Dit zijn leuke aanvullingen op je pianoles, als ik eventjes vast zit dan doe ik dit als tussendoortje waarna ik weer volle moed verder kan. Toch een suggestie voor een liedje dat ik graag zou kennen. Toen ik 15 jaar geleden al eens pianoles ben beginnen volgen was er een uitgeklede versie van een instrumentaal deuntje dat volgens mij "first lessens" heette. Dat was eigenlijk een simpel deuntje, maar ik ken enkel nog het eerste regeltje. Origineel is het een vrij heftig en snel pianostuk, heb het ooit eens een keer ergens gehoord, maar ik leerde toen een eenvoudige versie. Omdat ik het nergens kan terugvinden zal ik je via mail het eerste regeltje op mijn keyboard gespeeld bezorgen.

Rene
Door

Rene

op 29 September 2015

Hoi Dirk, Bedankt voor je reactie en je mailtje. Ik heb je ook al terug gemaild. Het nummer wat je bedoelt heet bij ons in de volksmond "de Vlooienmars" en is erg populair bij beginners, en vooral alle kinderen. De meeste maken er een soort sport van om dit nummer zo snel mogelijk te leren spelen wat soms hilarische momenten oplevert. Bedankt voor je bijdrage op deze blog en tot ziens.

sylvia
Door

sylvia

op 26 October 2015

Is een supper liedje ga dee alvast oefenen :-)

Rene
Door

Rene

op 3 November 2015

Heel goed! Veel succes en plezier met oefenen Sylvia. Ik hoor graag of het je gelukt is om het na te spelen. Gr. Rene

Reactie plaatsen

Koekje erbij?