New age Minimal music Piano boeken
Mijn Top 4 New age Minimal music Piano boeken en liedjes die Iedereen graag speelt
24 maart 2017 
2 min. leestijd

Mijn Top 4 New age Minimal music Piano boeken en liedjes die Iedereen graag speelt

Welkom op mijn Facebook Live uitzending over het spelen van leuke New age piano stukken. Er zijn een 4 tal boeken met mooie New age ofwel Minimal music songs die ik gedurende de afgelopen maanden regelmatig terugpak en waar alle tieners en volwassen dol op zijn.    Deze boeken wil ik graag met je delen.

Bekijk hieronder de Live opname of klik op het Facebook icoontje om de opname direct op mijn Facebook fanpage te bekijken.

Vandaag ga ik het met je hebben over New Age piano muziek of wel Minimal music genoemd.

Je kunt alles terugvinden met links op mijn blog: pianolesvanrene.nl/blog

Wat is ‘Minimal Music’?

Even in het kort:  “Wat is Minimal music?”

In de eigentijdse klassieke muziek vanaf omstreeks 1970 wordt de term minimal music gebruikt om een muziekstijl met de volgende kenmerken aan te duiden: herhaling (vaak van korte muzikale frases, met subtiele variaties gedurende een lange tijd) of stilstand (vaak in de vorm van lang aangehouden tonen).  (Bron: wikipedia)

 

Mijn top 4 New Age Piano boeken tips

  1. Piano Anthology Vol. 1  (gevorderd niveau (Grade 5/6)

Eigenlijk zijn alle liedjes goed klinkende partituren

  1. Piano Anthology Vol. 2  (gevorderd niveau (Grade 5/6)
  2. Essential Einaudi – Islands  (gevorderd niveau (Grade 5/6)
  3. Yiruma Easy Piano Concert (Half gevorderd niveau, graad 4-5)

 

Facebook LIVE Uitzendingen bijwonen?

Wil je ook graag mijn wekelijkse Facebook LIVE uitzendingen meemaken en me beter leren kennen?   Ik bespreek onderwerpen die te maken hebben met piano spelen, keyboard spelen, lesgeven, maar ook over motivatie,  ADD,  omgaan met je angsten, persoonlijk leiderschap, lekkere koffie, mountainbiken en veel meer…
Zorg dan dat je mijn Facebookpagina liked.

https://www.facebook.com/pg/onlinepianolesvanrene

PVR Community – Online Creatief Piano en Keyboard Leren

Wil jij eindelijk eens die stap zetten om goed piano te leren spelen onder begeleiding van een ervaren pianodocent?  Ontdek de kracht van een leuke club waar je dagelijks terecht kunt voor je motivatie, steun en inspiratie.  Sluit je dan aan bij onze Community met meer dan 2,400 online beginnende en gevorderde pianisten.

Klik hier om meer te leren

 

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen