Thuisstudie Cursus Piano |Thuiscursus piano spelen Nader Bekeken

Thuisstudie Cursus Piano

De thuisstudie Cursus Piano spelen is weer een optie om piano te leren spelen.

Nog nooit eerder zijn er zoveel mogelijkheden beschikbaar om piano of keyboard te leren spelen dan nu in deze tijd.  Wat meteen ook weer de keuze moeilijker maakt...   In dit deel van mogelijkheden om piano te leren spelen laat ik je zien wat de voor-en nadelen zijn als u kiest voor deze manier van leren.

In de eerst plaats is zoals het woord als zegt, thuisstudie cursus piano een cursus die u thuis doet.  Dat houdt in zonder hulp van een 'live' aanwezige pianoleraar.   Aan de hand van instructievideo's en digitale of gedrukt lesboeken leert men piano spelen.

UpdateKlik hier als je graag de verschillen wilt weten tussen de prijzen, mogelijkheden, lessen van de pianocursussen als LOI en NHA

De thuiscursus piano spelen is een leervorm die te verdelen valt in:

  • online pianoles programma's en
  • offline pianoles programma's.
Met dit laatste bedoel ik een fysiek product zoals DVD's.

Toen ik me ging verdiepen in deze thuisstudie methodes voor piano heb ik denk ik alle denkbare cursussen aangeschaft die momenteel op de markt zijn, zowel nationaal als internationale (engelstalige) thuisstudie cursussen.
Bij de DVD thuistudie cursus piano methodes valt me op dat er vaak een groot aanbod is van lesmateriaal, dat niet altijd meer van deze tijd is.  Ook is de repertoirekeuze van de liedjes vaak Amerikaans ingesteld.  Denk aan Old Macdonald,  Amazing Grace,  Etc..

Hoewel ik vele DVD's in huis heb,  betrap ik mezelf deze zelden te gebruiken, dit vanwege het simpele feit dat mijn piano ver van mijn DVD speler is verwijdert en ik het gevoel heb dat dit niet samengaat.    Een nadeel van deze methode is dat je niet zeker weet dat je technisch goed speelt, je kan gemakkelijk over je eigen fouten heen spelen, zonder dat je hier notie van hebt.  Daarnaast vereist het ook veel zelfdiscipline van de cursist om de gehele methode succesvol te voltooien.

Het voordeel van DVD's zijn dan weer dat ze ten alle tijden te bekijken zijn, zovaak je maar wilt.  Ook voor mensen die geen internet verbinding hebben.

 

thuisstudie cursus pianoOnline thuisstudie cursus piano spelen

De online vorm van thuisstudie piano cursussen zijn online cursussen waarbij de cursist na betaling een loginnaam en wachtwoord aanmaakt en daarna inlogt op een afgeschermde ledenpagina met daarop alle lesmateriaal zoals: instructievideo's, pdf lesboeken, akkoordenschema's, audio bestanden en meer.

Hiervoor heb je echter wel een goed werkende internetverbinding nodig, met een computer, bij voorkeur een laptop of nog beter een Tablet (zoals een Ipad).
Het nadeel voor deze lesmethode is dat er niet direct een manier is om gecontroleerd te worden of fouten.  Vooral voor het lichtere genre (popmuziek, rock, jazz, new age) vind ik deze methode zeer geschikt.  Voor kinderen tot 12 jaar vind ik deze methode minder geschikt, beter kan je hier kiezen voor een privé docent of muziekschool omdat er dan direct contact is en eventueel mogelijkheid tot samenspel met andere leerlingen waardoor ook meteen de sociale vaardigheden wordt geoefend.

Het voordeel van deze vorm van piano leren spelen, is dat je eventuele lessen direct op je laptop of nog beter, je tablet naast of op je piano kan afspelen en op deze manier handig kan luisteren, kijken, en meteen naspelen op je eigen toetsenbord.

Deze lesmethode is ook zeer geschikt voor je als je niet graag naar een muziekschool gaat, liever alleen wilt leren, geen tijd hebt voor wekelijkse lessen, minder geld te besteden.    Een thuisstudie cursus Piano is een van de voordeligste manieren om piano of keyboard te leren spelen.

pvr-community-piano-en-keyboard
Reactie plaatsen