online cursus piano spelen
Online Cursus Piano Spelen
22 april 2014 
3 min. leestijd

Online Cursus Piano Spelen

Alle begin is moeilijk…

Dit gezegde gebruiken we vaak als we aan iets nieuws beginnen. Als je nieuwe dingen gaat leren, dan gaat dat niet zomaar ineens vanzelf. Zo ook bij piano spelen, zou je denken. Of toch niet?

Wist je dat je op een piano al heel snel leuke liedjes kan spelen? En dat je daar niet eens noten voor hoeft te kunnen lezen?

Piano leren spelen is niet moeilijk

Veel mensen denken dat het leren spelen van een instrument moeilijk is. Ze kijken op tegen de bladmuziek die ze niet kunnen lezen, of zijn bang dat ze niet muzikaal genoeg zijn. Jammer, want muziek maken is ontzettend leuk en geeft je veel voldoening. Natuurlijk bestaan er veel moeilijke pianostukken, maar er is ook heel veel muziek die je al snel kunt spelen.

Iedereen kan piano leren spelen

De componist Mozart kon al heel jong viool, klavecimbel en orgel spelen. Hij schreef op 9 jarige leeftijd zelfs zijn eerste symfonie en hij trad met zijn zusje regelmatig op aan de Europese hoven. Nu is Mozart natuurlijk wel een uitzondering. Hij werd niet voor niets een wonderkind genoemd. Zo goed als Mozart zullen de meeste mensen niet worden. Maar piano leren spelen, kunnen we allemaal.

Jong geleerd is oud gedaan?

Hoe eerder je begint met een piano opleiding, hoe makkelijker je het aan zult leren. Op jonge leeftijd neem je nieuwe dingen veel sneller op. Dat betekent echter niet dat het je op latere leeftijd niet meer lukt om piano te leren spelen. Als je op latere leeftijd begint, Kies dan voor een cursus waarbij je niet direct begint met noten lezen. Als je alles tegelijk moet leren, komt er namelijk erg veel op je af: toetsen, vingerzetting, ritme, notenbeeld en muzieksleutels .

pianolesvanrene.nlOnline cursus piano spelen

Met een online cursus piano spelen kun je in heel korte tijd piano leren spelen. De instructies zijn helder en je kunt ze meerdere keren afspelen als je dat prettig vindt. Voor een online cursus piano spelen hoef je geen noten te kunnen lezen en je kunt de pianocursus gewoon thuis volgen wanneer jij dat wilt.

Pianocursus voor beginners

Als je nooit eerder piano hebt gespeeld, moet je bij het begin beginnen. Je kunt kiezen voor een piano-opleiding bij een muziekschool, maar een pianocursus online volgen is ook mogelijk. De digitale wereld maakt alles een stuk bereikbaarder. Je kunt direct aan de slag en je hoeft er niet eens je huis voor uit.

Voordelen van een online cursus piano spelen:

  • Je kunt de lessen thuis volgen
  • Je kunt de lessen volgen wanneer het jou uitkomt
  • je kunt al heel snel leuke liedjes spelen
  • het is goedkoper dan muzieklessen op een muziekschool

Piano leren spelen is dus echt niet moeilijk. Als je wilt, kun jij het ook. Het enige dat je hoeft te doen, is gewoon beginnen!

Wie weet speel jij dan straks ook die leuke liedjes van de radio mee? Of maak je misschien zelfs gewoon je eigen liedjes. Begin, en verras jezelf.

Klik hier en ontdek hoe mijn complete snelstartcursus ook jou kan helpen om je snel en eenvoudig je favoriete liedjes op je piano  of keyboard te leren spelen.

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen