Laat je Valentijn smelten met pianomuziek
Laat je Valentijn smelten met pianomuziek
07 februari 2020 
5 min. leestijd

Laat je Valentijn smelten met pianomuziek

Het is alweer bijna Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Wat ga je dit jaar doen om jouw Valentijn een geweldige dag te bezorgen? Je kunt kiezen voor het standaard diner bij kaarslicht, de hartvormige doos met chocolade of een mooi sieraad. Natuurlijk scoor je hier punten mee, maar het is juist de persoonlijke touch die het hem doet.   Juist nu in deze tijd is het belangrijk om even stil te staan bij wie je lief hebt en hem of haar extra aandacht te geven.

Door iets super persoonlijks te doen voor je Valentijn laat je zijn of haar hart smelten. Muziek spreekt de taal van de liefde, dus wat is er mooier dan het favoriete nummer van je Valentijn in te studeren op je piano. Ben je al wat verder gevorderd en creatief? Dan kun je ook zelf een nummer maken en daar eventueel bij zingen. Schrijf een mooie, persoonlijke tekst om je Valentijn toe te zingen, terwijl je jezelf begeleidt op de piano.

Je Valentijn zal smelten bij je pianomuziek.

Valentijn pianomuziek

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar piano spelen is de perfecte manier om Valentijnsdag extra romantisch te maken. Laat je Valentijn wegdromen op de prachtige klanken. Het geeft direct extra sfeer op deze bijzondere dag.

Er zijn heel veel romantische easy listening nummer waar je uit kunt kiezen. Of je kiest het nummer waarvan je weet dat je Valentijn er gek op is. De meeste (pop)nummers kun je vrij snel meespelen op je piano, als je een aantal piano akkoorden kunt spelen. Altijd handig dus, om te weten welke nummers je geliefde mooi vindt.

Heb je de basistechnieken goed onder de knie, dan kun je al snel beginnen met improviseren op je piano. Pas een bekend nummer zo aan dat het helemaal past bij je Valentijn. Of maak een mooie compilatie van verschillende nummers waar je Valentijn van houdt. Dit persoonlijke tintje zal hij of zij zeker weten te waarderen.

Pianomuziek op Valentijnsdag

Serenade voor je Valentijn

Verras je Valentijn met een echte serenade. Veel romantischer kan het niet worden. Je kunt Valentijnsdag commercieel gedoe vinden, maar een serenade brengen aan je geliefde kan natuurlijk op elke dag van het jaar. Er is geen beter manier om te laten zien dat je van iemand houdt, dan een prachtig lied schrijven en deze op een bijzonder moment voordragen.

Je geliefde verrassen met een serenade op Valentijnsdag is de ultieme uiting van je liefde. Schrijf een mooie tekst of begin met de melodie en verzin daar een passende tekst bij. Bouw je liedje op met coupletten en refreinen, zodat het herkenbaar wordt en lekker in het gehoor ligt. Je kunt natuurlijk ook het favoriete liedjes van je Valentijn voorzien van een persoonlijke, door jou geschreven tekst.

Verwerk eventueel een bijzondere boodschap in de tekst van je serenade. Valentijnsdag is natuurlijk de uitgelezen dag om je geliefde ten huwelijk te vragen….

Je geliefde iets moois geven kan een prachtige uiting zijn van je liefde. Maar meestal gaat het niet om de dingen, maar om de ervaring. Vaak blijft niet de herinnering aan het voorwerp bij, maar de manier waarop het gegeven is. Hoe maak je een herinnering die haalbaar, onvergetelijk en super romantisch is? Juist, met je piano.

Verwelkom je geliefde met je pianospel bij het thuiskomen. De spanning van de dag zal direct van zijn of haar schouders afglijden. Er ontstaat een ontspannen sfeer, het perfecte begin van een gezellige avond samen.
Zorg voor een romantische sfeer door kaarsje neer te zetten en eventueel de tafel mooi te dekken voor het diner. Dat is een leuke binnenkomer.

Valentijnsdiner met piano muziek

Bijzonder Valentijnsdiner

Je Valentijn meenemen voor een romantisch diner is altijd heerlijk, maar misschien wel wat standaard. Geef een bijzondere draai aan jullie diner door een restaurant te kiezen waar een piano of vleugel staat. Spreek met de eigenaar af dat jij, op een bepaald moment, gebruik mag maken van het instrument om je geliefde te verrassen.

Neem thuis ruim de tijd om een mooi muziekstuk in te studeren. Misschien wil je er zelfs bij zingen? Een romantisch diner met serenade, dat zou echt een geweldige verrassing zijn. Een verrassing om nooit meer te vergeten.

Ben je nog maar net begonnen met pianospelen of heb je zelf geen gouden keeltje? In diverse restaurants wordt op Valentijnsdag een pianist ingehuurd om romantische nummers te komen spelen. Vaak kun je hier verzoeknummers indienen, eventueel met zang.

Piano leren spelen heeft tijd nodig. Een paar dagen voor Valentijnsdag even een nummer instuderen als beginner is misschien wat teveel gevraagd. Maar het is wel een mooi doel voor volgend jaar Valentijn, of voor elk bijzonder moment gedurende het hele jaar. Pianomuziek geeft op elk moment toegevoegde waarde.

Begin daarom vandaag nog met het waarmaken van je droom, want ook jij kunt leren piano spelen. Verras jij je Valentijn volgend jaar met een prachtig nummer op je piano?
Daarvoor hoef je geen saaie cursus te volgen of eindeloos veel lessen bij de muziekschool. Muzieknoten leren lezen en moeilijke oefeningen zijn namelijk helemaal niet nodig om piano te leren spelen.

Met pianolessen van René leer je op een leuke manier al binnen enkele weken (vaak sneller!) liedjes spelen op je piano of keyboard. Je leert alle basistechnieken, van de juiste houding tot diverse akkoorden. Met deze kennis kun je volop gaan improviseren, zodat je volgend jaar het meest geweldige Valentijnslied kunt spelen op je piano.

Je hoeft niet bang te zijn dat je vastloopt tijdens het volgen van de online pianolessen. Jouw pianodocent René staat altijd klaar voor persoonlijke begeleiding, advies en feedback. Met deze unieke aanpak leer je muziek spelen die jij leuk vindt.

Wil jij jouw pianospel naar een volgend niveau brengen?

Bekijk hier onze speciale Valentijnsdag aanbieding >>> Klik hier

 

 

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Angelina
Door

Angelina

op 10 Feb 2020

Wat een goed en leuk idee om je lessen extra uitnodigend en inspirerend te maken. Nu nog in het Spaans en je leerlingenkring zal nog grote worden. Succes en een fijne romantische Valentijn dar toegewenst.

Rene
Door

Rene

op 10 Feb 2020

Dag Angelina, bedankt voor je reactie. Voorlopig heb ik mijn handen vol met de Nederlands sprekende cursisten. ;-) Ook voor jouw een mooie Valentijnsdag gewenst!

Reactie plaatsen