home dotan piano tutorial
Dotan Home Piano Tutorial
11 oktober 2014 
1 min. leestijd

Dotan Home Piano Tutorial

Vandaag geen artikel maar weer een leuke video tutorial voor beginners tot half gevorderden pianisten en keyboardspelers.  Ik heb de grote hit Home van Dotan opgenomen voor mijn online cursisten, maar heb besloten deze gratis online te zetten zodat iedereen ervan kan genieten.

Dotan Home Piano Tutorial nu gratis te bekijken

Ik wilde je graag laten zien hoe leuk het is om met akkoorden een bekend liedje te leren spelen.    Ik heb het mooie nummer van de nederlandse singer-songwriter Dotan Home gekozen uit een aantal verzoekjes die ik op mijn facebookfanpage ontving van volgers.

Voor wie is deze piano tutorial geschikt?

Deze video is voor zowel beginners als ook voor gevorderde pianisten die het leuk vinden om met akkoorden te leren spelen.
Ik heb het nummer geheel op gehoor uitgezocht, en er wat extra variaties aan toegevoegd die ik zelf leuk vind klinken.  Verder heb ik
geprobeerd dit arrangement niet te complex te maken zodat iedereen het kan leren spelen.

Guitar Hero Style videoles

Ik wilde graag zoveel mogelijk zichtbaar maken, zowel de toetsen, de namen van de toetsen, de akkoorden en muzieknotatie.
Ik hoop dat jullie veel plezier van deze video zullen hebben.

Bekijk hier de video

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qijiqg4so_M[/youtube]

Is het je gelukt?

Ik ben natuurlijk REUZE benieuwd of het je gelukt is om dit leuke nummer te spelen…..  Laat hieronder je berichtje achter of ook jij door deze video het nummer hebt leren spelen.    Succes en tot ziens!!

Vind je het allemaal nog te moeilijk?  Probeer dan eens mijn gratis proeflessen.

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen