Kygo – Firestone feat. Conrad
Kygo – Firestone feat. Conrad
09 juni 2015 
0 min. leestijd

Kygo – Firestone feat. Conrad

Regelmatig struin ik de hitlijsten af op zoek naar leuke nummers om op piano te spelen.  Zo af en toe stuit ik op een nummer waar ik een eigen versie van maak.  Nu heb ik gekozen om het nummer van de Noorse DJ Kygo Firestone voor je op te nemen als piano naspeeltutorial.
Als je nog niet zolang piano of keyboard speelt, zal dit vrij lastig worden, maar niet onmogelijk.  Qua akkoorden bestaat het nummer uit een vrij eenvoudig akkoordenschema, maar het is de combinatie van de skills van Kygo en de  mooie stem van de australische zanger Conrad Sewell die het nummer zo bijzonder maakt in mijn ogen.

Ik zou het erg leuk vinden, als je hieronder een berichtje achterlaat of het je wel of niet gelukt is om te spelen, en wat je graag nog meer zou willen leren (kan niets beloven..  ;-)

Veel succes met oefenen!

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Annsophie
Door

Annsophie

op 10 Dec 2015

Super dankjewel! Ik ben ook echt altijd opzoek naar nummer. Nu moet ik wel zeggen dat ik tegenwoordig ook andere genres aan het proberen ben, want niet alle nummers uit de hitlijsten zijn zo leuk om te spelen. Ik heb pas geleden een optreden op school gehad, helaas moesten we verschillende piano'sbespelen dus zat niet overal even lekker.Toch heb ik een aantal leuke nummers gespeeld dus hierbij een nummer dat ik het leukste vond Running- Naugthy boy ft. BeyoncéGroetjes Sophie

Reactie plaatsen