u2 Ordinary Love Piano Tutorial (Mandela Long Walk to Freedom)
U2 Ordinary Love piano tutorial
06 februari 2014 
5 min. leestijd

U2 Ordinary Love piano tutorial

Hierbij speciaal voor jou, een gratis piano tutorial van de laatste hit van U2. Ik trap af het mooie nummer van U2 Ordinary Love.  Leer stap voor stap dit nummer spelen op piano of keyboard en leer gelijktig wat meer over akkoorden en ritmes

u2 ordinary love piano tutorialIk ben al jaren liefhebber van U2 en speel graag liedjes van hun.  Dit keer heb ik geprobeerd een leuke piano  tutorial te maken voor je van een van hun laatste hits uit de film “Mandela, Long Walk to Freedom

Mandela: Long Walk To Freedom, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson ‘Madiba’ Mandela en biedt een unieke en eerlijke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon.

Ik leg stap voor stap uit hoe je deze prachtige popsong op twee manieren kunt spelen:

1.  Met begeleiding en zang  ( met je linkerhand de bastonen en rechterhand de akkoorden)
2.  Solopiano  (met je linkerhand de akkoorden spelen, en rechts de melodie)

Ben je beginner,  dan raad ik je aan om eerst de akkoorden een voor een te gaan instuderen.

Om het nummer iets toegangelijker te maken voor meer mensen, heb ik het hele nummer een 1/2 toon verlaagd (de toonsoort van de plaats is C#m).

gratis introductiecursus

U2 Ordinary Love Akkoordenschema

Ik hieronder de akkoorden laten zien die ik gebruikt heb met de vingerszetting zoals ik deze speel in de video.
De orginele akkoorden (toonsoort) zal ik tussen haakjes plaatsen.  De gebruikte akkoorden zijn:

| 4/4  Cm (C#m) |   Gm (G#m)   |  Bb (B)   |    F  (F#)  |

Cmineur akkoord

C mineur akkoord

G mineur akkoord

G mineur akkoord

Bes Majeur Akkoord

Bes Majeur Akkoord

F Majeur 1e omkering

F Majeur 1e omkering

 Stap 1 Luisteren naar het originele nummer


Bekijk en luister hieronder het originele nummer met de songtekst

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K0XJ8oU29Gc#t=26[/youtube]

Vind je dit alles nog te moeilijk of wil je juist meer leren, meer tutorials van mij bekijken, abonneer je dan op mijn youtube kanaal  en/of  neem eens een kijkje en probeer mijn gratis proeflessen voor piano of keyboard.

STAP 2  – Aan de slag!

Nadat je het gehele nummer goed hebt beluisterd en je een goed gevoel hebt gekregen bij de muziek, het ritme, het tempo, de teksten, ben je klaar om aan de slag te gaan met de piano tutorial.    Neem er de tijd voor en zet gerust af en toe de opname stop of herhaal gedeeltjes die je graag nog eens wilt zien.

Piano Tutorial Ordinary Love


Wil je graag het bijbehorende akkoordenschema?   Schrijf je dan in voor onze Piano-Succespad-Methode


Laat je reactie achter

Ik hoop dat je deze video interessant vond, en ik zou het ontzettend tof vinden als je hieronder een reactie zou achterlaten.   Dat werkt voor mij motiverend om door te gaan met het schrijven van nieuwe artikelen of maken van nieuwe gratis video’s.
Heb je verzoekjes, vragen, opmerkingen, laat het hieronder gerust achter.   Bedankt!

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen