Bijzondere vleugel die niet alleen mooi klinkt: de Pegasus
Vleugel die niet alleen mooi klinkt...
29 oktober 2014 
in Gear
1 min. leestijd

Vleugel die niet alleen mooi klinkt...

Schimmel is een heel bekende Duitse fabrikant van kwalitatief zeer goede vleugels. Maar, deze fabrikant vindt naast de oren ook andere zintuigen gestreeld zouden mogen worden door de piano. Eigenlijk zou het een sensatie voor alle zintuigen moeten zijn. Daarbij hoef je niet altijd aan traditie vast te houden, is hun idee. Daarom ontwikkelden zij een aantal heel bijzondere vleugels. Het meest futuristische model is de Pegasus.

De Pegasus, ultiem design

Wat begon als epegasus vliegend paar piano ontwerpen fantasie, werd uiteindelijk een serieus plan van de excentrieke Duitse ontwerper Luigi Colani en pianofabrikant Schimmel.

Zij wilden afstappen van de vastgeroeste traditionele ontwerpen voor piano’s en vleugels. Inspiratie voor het ontwerp was een Pegasus (mythologisch figuur: vliegend paard), waarvan de vleugels terug te zien zijn in het openstaande blad van de pianovleugel.

Het resultaat is een futuristisch uitziende vleugel van kunststof in de vorm van een vliegend paard. Het onderstel is heel minimalistisch, waardoor het bijna lijkt alsof de vleugel echt boven de grond zweeft. De pianokruk is geïntegreerd in het ontwerp.

Schimmel vleugel model pegasus

Wat vind jij van dit ontwerp? Ken je nog meer bijzondere piano’s? Deel het met ons.

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 31 Oct 2014

Als je een modern huis hebt, en je hebt veel moderne kunst voorwerpen in huis. Dan past deze piano er helemaal thuis. Zelf heb ik er niets mee. Op dit moment heb ik nog geen andere rare piano gezien.

Marc Hermans
Door

Marc Hermans

op 21 Dec 2014

Dit is een godsgruwelijk lelijk ding!

Rene
Door

Rene

op 21 Dec 2014

Ja Marc, smaken verschillen :-)

Reactie plaatsen