Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!
Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!
13 november 2014 
3 min. leestijd

Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!

Op zoek naar ?  Nog een paar dagen, dan is het weer zover!   Het Sinterklaasfeest! Voor de jongste leerlingen  in mijn piano lespraktijk betekend dit steevast: pepernoten eten en Sinterklaasliedjes spelen!   Voor ons pianodocenten ook een leuke tijd.   Sinterklaasliedjes leren spelen op je piano of keyboard is natuurlijk een goede manier om als beginner beter piano te leren spelen.

Online Sinterklaasliedjes leren is dat wel handig?

Omdat de kinderen en ouders de meeste liedjes al kennen, is dit perfect lesmateriaal.   Werkt natuurlijk ook erg motiverend, want natuurlijk moet er straks op (en voor) pakjesavond gezellig live gespeeld worden.

Sinterklaas liedjes piano keyboardNu heb ik onlangs besloten om te starten met het opnemen van de 5 meeste bekende Sinterklaasliedjes en hier echte beginnerslessen van gemaakt, met als doel om je zo snel mogelijk deze liedjes te leren spelen.   De in mijn ogen beste manier om snel en goed zoveel mogelijk liedjes onder de knie te krijgen.
Het gaat hier dus om online leren, ofwel e-learning.   Wat voor voordelen je dit brengt lees je hieronder.

Waarom werkt online Sinterklaasliedjes leren Sneller?

1. Visueel maken
Als je precies kunt zien wanneer en welke toets je moet aanslaan op video, wordt het naspelen en leren een peulenschilletje.

2. Meer Lestijd = Meer Sinterklaasliedjes Leren!
In vergelijking tot een pianoles, welke vaak maar 1x in de week plaatsvind, heb je veel meer lestijd.  Eigenlijk zoveel als je zelf kiest.  Je hoeft de video maar aan te zetten en je kan deze herhalen zovaak je wilt.   Hierdoor kun je in plaats van gemiddeld 1 sinterklaasliedje gemakkelijk 5 liedjes leren spelen, ook afhankelijk van het speelniveau natuurlijk.

3. Extra Speelhulpen
Om dat de cursus online te volgen is, vind ik het ook handig als je naast video Sinterklaas bladmuziek kunt downloaden en uitprinten, en tevens een  audio opname van het stuk kunt beluisteren.   Een ander extra handig hulpmiddel vind ik een midi file.   Dat is een digitale opname van het stuk die eventueel op een zgn. midi piano de bewegingen van de toetsen een voor een weergeeft.

Met het bovenstaande in gedachte ben ik zelf aan de slag gegaan om mijn eerste Sinterklaas cursus te maken met de beginnende pianoleerling in gedachte, maar ook voor de keyboardspeler, en zangleerling.

Voorbeeld Film

Bekijk hieronder de 1e les gratis van deze cursus “Sinterklaasliedjes voor Piano en Keyboard”:

Wil jij (of je kinderen of kleinkinderen) ook nog voor pakjesavond graag Sinterklaasliedjes leren spelen?

Klik hieronder ontvang tijdelijk direct toegang voor slechts een eenmalig bedrag van €9,95

pianocursus voor beginners

Klik dan hier voor direct toegang

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen