Hoe werkt de community van Pianoles van René?
Hoe werkt de community van Pianoles van René?
Support
René
Support
08/08/2020
7 min
17

Hoe werkt de community van Pianoles van René?

08/08/2020
7 min
17

Wanneer je pianolessen volgt van René krijg je ook toegang tot de besloten online community, want muziek maken doe je niet alleen. In deze interactieve community heb je niet alleen toegang tot de online pianolessen waarvoor jij je hebt ingeschreven, je maakt hier ook kennis met een groeiende groep enthousiaste pianoliefhebbers van allerlei leeftijden en niveau’s van nu al ruim 11.800 actieve cursisten!

Een super waardevolle toevoeging naast je pianolessen. Je krijgt hierdoor niet alleen persoonlijke begeleiding, tips en trucs van je eigen pianoleraar, maar je kunt ook altijd je vragen kwijt in de community waar gelijkgestemden je kunnen helpen als je even vastloopt. Of je een hart onder de riem kunnen steken als je het even niet meer ziet zitten.

Want het kan altijd gebeuren dat je op een bepaald punt vastloopt. Het is dan fijn dat je eindeloos de instructie video’s kunt terugkijken, net zo lang tot je het wel onder de knie hebt. Maar het is nog fijner om te weten dat je niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Elke pianist, of je nu beginner bent of al verder gevorderd, heeft momenten dat hij of zij het even niet meer weet.

Een community als deze is uniek in de Benelux en is een vast onderdeel van PianolesvanRene.nl.

 

Eerste kennismaking met de community van Pianoles van René

online forum pianoles van Rene

Zodra je jezelf inschrijft voor een van de piano cursussen van René krijg je toegang tot de community. In deze omgeving vind je alle modules, waarmee je stap voor stap piano leert spelen. Elke module bevat videomateriaal waarin helder en duidelijk wordt uitgelegd hoe je de betreffende techniek onder de knie krijgt.

Je hebt levenslang toegang tot de online pianolessen. Het maakt dus niet uit hoe snel of langzaam je de lessen volgt. Heb je geen tijd, dan laat je de volgende les even wachten. Heb je een paar daagjes vrij? Doe dan een paar lessen achter elkaar, zodat je snel vorderingen maakt. In elke les zet je weer een stap vooruit.

Doordat de lessen online zijn heb je 24 uur per dag toegang tot al jouw pianolessen. Heb je een vraag? Stel hem in de community, er is altijd wel iemand die je vraag beantwoord. Zo kun je snel weer verder. Met de community van Pianoles van René heb je alles wat je nodig hebt in één online leeromgeving.

feedback forum pianoles van rene

 

Piano leren spelen in de online leeromgeving

Elke les bestaat uit kleine stapjes. Hiermee leer je op een leuke en eenvoudige manier piano spelen. Ben je een beginner? Dan zul je, net als in de lessen bij een privé pianoleraar of muziekschool, beginnen bij de basis. We nemen alles mee, dus ook de juiste zithouding en vingerzetting.

Een groot verschil met de privé pianoleraar en de muziekschool is de lesmethode. Waarschijnlijk verwacht je dat je noten moet leren lezen als je piano wilt leren spelen. Grote kans dat je hier tegenop ziet. Gelukkig kan ik je geruststellen, noten leren lezen is niet nodig.

Iedereen leert anders

Ieder mens is anders, ook de manier waarop we leren is verschillend.   Pianoles vandaag de dag kan dan ook anders zijn.   Bij PianolesvanRene.nl  kun je zelf kiezen hoe je je pianoliedjes wilt leren spelen.  Daarna kun je kiezen wat het best bij je past en kiezen voor een leuke vervolgcursus.

Dit zijn de mogelijkheden bij als je je aansluit bij PianolesvanRene:

1.  Spelen met behulp van akkoorden
2. Spelen op gehoor
3. Spelen en leren met behulp van muzieknotatie (bladmuziek)

Als je René's  Succespad (stappenplan) leer je stap-voor-stap alle manieren van piano spelen die hierboven genoemd zijn.    

Waarom volgen steeds meer mensen online pianoles bij PianolesvanRene.nl?

De pianomethode van Rene is gebaseerd op de jarenlange ervaring van meer dan 25 jaar van Rene als pianoleraar.  Als je start met zijn uitgekiende en geteste systeem,  de 'Piano-Succespad-Methode',  zul je snel vorderingen zien en horen.   Het is leuk als je snel al liedjes kunt spelen die goed klinken.  Dat motiveert en dat is dan ook het uitgangspunt van zijn online pianolessen.

In de pianolessen van René leer je aan de hand van korte duidelijke instructievideo’s met aanvullende pdf lesmateriaal spelen.  In het begin leer je piano spelen met akkoorden.  Ook is er de optie om een snelstart notenleer cursus te volgen waarin Rene zijn beste geheimen deelt waarmee je sneller alle noten kunt vinden op het blad en op de toetsen.

Het lesprogramma is modulair ingedeeld waarbij de cursist zelf kan kiezen om wel of geen noten te leren lezen.   Dit is een veel leukere manier, waarmee je sneller in staat bent om je favoriete liedjes mee te spelen. Dat werkt pas echt motiverend!

 

online pianoles volgen bij Rene Knops

Haal alles uit de community van Pianoles van René

Als je binnenkomt in de community raad ik je aan om je even voor te stellen, net als dat je zou doen als je les krijgt bij een muziekschool. Even contact maken met je medecursisten maakt het makkelijker om later vragen te stellen. Je maakt meteen gebruik van het sociale aspect, je hebt hier tenslotte de mogelijkheid om kennis te maken met duizenden gelijkgestemden. Maak daar dus zeker gebruik van.

Het voordeel van muziekliefhebbers onder elkaar? In de community ontstaan vriendschappen en helpen we elkaar naar het volgende niveau. Dat is onbetaalbaar.

De voordelen van de community

De voordelen die je uit de community gaat halen zijn bijna eindeloos. Uiteraard vind je hier de heldere instructievideo’s. Elke video is opgenomen in HD-kwaliteit. Je kunt zelfs de afspeelsnelheid aanpassen, zodat je ook die lastige stukjes op je gemak kunt bekijken en naspelen. Door de dubbel oplichtende toetsen zie je precies wat ik doe, alsof je over mijn schouder meekijkt.

Feedback op je pianospel?  Je vorderingen delen bij je medecursisten?

samen piano leren spelen

Twijfel je over je houding?  Een vingerzetting?  Het tempo etc.?  Loop je vast?  Net als bij een pianoleraar kun je altijd vragen om feedback op je pianospel. Pak je smartphone of camera en neem je pianospel op en deel hem in het forum.   Pianoleraar Rene geeft je met liefde en plezier snel een reactie in de vorm van feedback, altijd postief natuurlijk! 😉

In het ‘Dit wil ik met je delen board’  kun je ook je eigen vorderingen delen met je medecursisten.  Dat werkt enorm motiverend en je zult zien dat je sprongen maakt in je voouitgang in je pianospel.

Naast de instructievideo’s krijg je nog meer lesmateriaal, zoals pdf’s, ebooks, audiobestanden, midi en bladmuziek.   En twijfel je of je de lesstof wel goed onder de knie hebt? Doe dan de kennisquiz. Je test eenvoudig al je opgedane kennis voor je verder gaat naar de volgende module. Onderweg behaal je trofeeën voor elk nieuw lesdoel dat je haalt. Super leuk en motiverend!

De betrokken community is een unieke en zeer waardevolle toevoeging. Je staat er nooit alleen voor. Natuurlijk sta ik voor je klaar, met mijn 25 jaar ervaring als full-time pianoleraar weet ik precies wat jij nodig hebt om resultaat te boeken. Maar het echte muzikale hart is het community-forum. Hier vind je beginnende en gevorderde pianisten, maar ook toetsenisten en producers. De actieve leden hebben één gezamenlijk doel: Elkaar steunen en motiveren, zodat we allemaal beter piano leren spelen.

Als leuke aanvulling worden er regelmatig live webinars en workshop georganiseerd. Hier leer je leuke dingen, zoals improviseren of volg je toch een lesje notenleer als je dat wilt.  

Samen piano leren spelen is leuker

Wil je graag online piano leren spelen, maar twijfel je, omdat je denkt dat het nogal onpersoonlijk is? Dan zit je goed bij Pianoles van René. Je zult nergens een online pianocursus vinden waarbij je zoveel persoonlijke aandacht en hulp krijgt.

De community is een online leeromgeving waarin je 24 uur per dag, 7 dagen per week contact kunt leggen met je medecursisten. Daarnaast staat ook je eigen pianoleraar voor je klaar met persoonlijke tips. Je hebt onbeperkt e-mail contact met je pianoleraar voor persoonlijke begeleiding.

Wat vinden anderen van pianolesvanrene.nl?

Misschien vraag je je af wat voor ervaringen bestaande cursisten van pianolesvanrene hebben.   Als ik zelf op zoek zou gaan naar een geschikte pianodocent dan wil ik het liefst weten wat hij of zij in de praktijk doet en wat voor resultaten zijn pianoleerlingen hebben.
Nu kun je hieronder (dit artikel) steeds meer ervaringen lezen van bestaande cursisten in het bijzonder over ons Community forum maar ook over de lessen.    
Gemiddeld geven cursisten me een 9.5 als cijfer op Google Reviews en Facebook.

Lees hieronder enkele reviews:Meer reviews lezen? Klik hier >>

Wordt jij ons volgende succesverhaal?  

Begin hier 👇
gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën