Marco Borsato Ik Zou Het Zo Weer Overdoen Piano tutorial
Marco Borsato Ik Zou Het Zo Weer Overdoen Piano Intro
08 december 2013 
4 min. leestijd

Marco Borsato Ik Zou Het Zo Weer Overdoen Piano Intro

Deze prachtige ballad van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis is geweldig om op piano te leren spelen.  In deze korte video tutorial leer ik je het complete intro spelen zonder muzieknoten.   Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind…. Hieronder vind je de songtekst en piano tutorial. 

Je liep m’n wereld in
Hij was nog nooit zo mooi geweest
Een eindeloos begin
Dat je normaal alleen in boeken leest
En al wist ik diep van binnen
Dat dit niet voor altijd zou zijn
ik zou het zo weer over doen

Met de hemel als het doel
Schoot ik de sterren en de maan voorbij
Totaal op mijn gevoel
Maar de poorten bleken dicht voor mij
En ik wist dat ik zou vallen
Want zo hoog als ik gevlogen was
Ik zou het zo weer over doen

Jij bent weg en mijn hart is weer van mij alleen
Maar het mist jou
Ja het mist jou
De stilte hier is oorverdovend om me heen
Maar brengt me terug naar toen
En ik zou het zo weer over…

Ineens is het voorbij
De herinnering verdoofde mij
Het was de mooiste tijd voor mij
En al heeft het niet zo mogen zijn
Ik had het echt niet willen missen
Al valt de prijs die ik betaal nu zwaar
ik zou het zo weer over doen

Jij bent weg en mijn hart is weer van mij alleen
Maar het mist jou
Ja het mist jou
De stilte hier is oorverdovend om me heen
Maar brengt me terug naar toen
En ik zou het zo weer over…

Ik zou weer niets willen weten
Ban al dat niet slapen niet eten
Nee liever de pijn dan mijn liefde met jou
Die momenten vergeten
Ik wil het niet weten

Je liep mijn wereld in
Hij was nog nooit zo mooi geweest

Jij bent weg en mijn hart is weer van mij alleen
Maar het mist jou
Ja het mist jou
De stilte hier is oorverdovend om me heen
Maar brengt me terug naar toen

En ik zou me weer verliezen
In die allereerste zoen

Ja ik zou het zo weer over doen

 

De Akkoorden van het Intro zijn opgebouwd uit:

4/4

| D  |   F#m7 |  Gadd9 |

D Majeur

D Majeur

Fism7

F#m7

Gadd9

Gadd9

Video Ik Zou Het Zo Weer Overdoen – Piano Tutorial Intro Leren Spelen

 

Update:   Deze video is nu onderdeel van mijn gratis proeflessen van de Snelstartcursus voor Piano of Keyboard.

Klik Hier voor Gratis toegang tot deze video en meer!

 

Ik ben reuze benieuwd wat je van deze tutorial vond.  Wil je graag ook de rest leren?  Heb je andere verzoekjes?
Ideeën, tips, opmerkingen?  Laat het gerust hieronder weten.

 

 

 

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Esmée Huenestein
Door

Esmée Huenestein

op 12 Aug 2014

René Knops, ik zou graag het hele liedje: 'Ik zou het zo weer overdoen' van Marco Borsato willen leren spelen. Heeft u misschien een niet AL te moeilijk bladmuziek voor op de piano of een tutorial video voor mij? Dat zou erg leuk zijn! Groetjes: Esmée

Rene
Door

Rene

op 28 Aug 2014

Hoi Esmée, het doel van deze les was mensen het intro van deze hit leren spelen. Omdat het nogal technisch en uitgebreid is, had ik de rest nog niet gemaakt. Ik heb geen bladmuziek, en speel dit soort (pop)liedjes meestal uit mijn hoofd, zoek ze ook uit op gehoor. Mocht je dat ook graag willen leren zodat je niet steeds overal bladmuziek van hoeft te kopen, bekijk dan eens mijn gratis pianolessen of mijn snelstartcursus, hier leg ik alles stap voor stap uit. Veel succes!

Reactie plaatsen