Hoe werkt de community van Pianoles van René?
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 augustus 2020 

Hoe werkt de community van Pianoles van René?

Wanneer je pianolessen volgt van René krijg je toegang tot de community, want muziek maken doe je niet alleen. In deze interactieve community heb je niet alleen toegang tot de pianolessen waarvoor jij je hebt ingeschreven, je maakt hier ook kennis met ruim 3200 actieve cursisten!

Een super waardevolle toevoeging naast je pianolessen. Je krijgt hierdoor niet alleen persoonlijke begeleiding, tips en trucs van je eigen pianoleraar, maar je kunt ook altijd je vragen kwijt in de community waar gelijkgestemden je kunnen helpen als je even vastloopt. Of je een hart onder de riem kunnen steken als je het even niet meer ziet zitten.

Want het kan altijd gebeuren dat je op een bepaald punt vastloopt. Het is dan fijn dat je eindeloos de instructie video’s kunt terugkijken, net zo lang tot je het wel onder de knie hebt. Maar het is nog fijner om te weten dat je niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Elke pianist, of je nu beginner bent of al verder gevorderd, heeft momenten dat hij of zij het even niet meer weet.

Een community als deze is uniek in de Benelux en is een vast onderdeel van PianolesvanRene.nl.

Eerste kennismaking met de community van Pianoles van René

Zodra je jezelf inschrijft voor een van de piano cursussen van René krijg je toegang tot de community. In deze omgeving vind je alle modules, waarmee je stap voor stap piano leert spelen. Elke module bevat videomateriaal waarin helder en duidelijk wordt uitgelegd hoe je de betreffende techniek onder de knie krijgt.

Je hebt levenslang toegang tot de online pianolessen en de community. Het maakt dus niet uit hoe snel of langzaam je de lessen volgt. Heb je geen tijd, dan laat je de volgende les even wachten. Heb je een paar daagjes vrij? Doe dan een paar lessen achter elkaar, zodat je snel vorderingen maakt. In elke les zet je weer een stap vooruit.

Doordat de lessen online zijn heb je 24 uur per dag toegang tot al jouw pianolessen. Heb je een vraag? Stel hem in de community, er is altijd wel iemand die je vraag beantwoord. Zo kun je snel weer verder. Met de community van Pianoles van René heb je alles wat je nodig hebt in één online leeromgeving.

Piano leren spelen in de community

Elke les bestaat uit kleine stapjes. Hiermee leer je op een leuke en eenvoudige manier piano spelen. Ben je een beginner? Dan zul je, net als in de lessen bij een privé pianoleraar of muziekschool, beginnen bij de basis. We nemen alles mee, dus ook de juiste zithouding en vingerzetting.

Een groot verschil met de privé pianoleraar en de muziekschool is de lesmethode. Waarschijnlijk verwacht je dat je noten moet leren lezen als je piano wilt leren spelen. Grote kans dat je hier tegenop ziet. Gelukkig kan ik je geruststellen, noten leren lezen is niet nodig.

In de pianolessen van René leer je piano spelen met akkoorden. Dit is een veel leukere manier, waarmee je sneller in staat bent om je favoriete liedjes mee te spelen. Dat werkt pas echt motiverend!

Haal alles uit de community van Pianoles van René

Als je binnenkomt in de community raad ik je aan om je even voor te stellen, net als dat je zou doen als je les krijgt bij een muziekschool. Even contact maken met je medecursisten maakt het makkelijker om later vragen te stellen. Je maakt meteen gebruik van het sociale aspect, je hebt hier tenslotte de mogelijkheid om kennis te maken met duizenden gelijkgestemden. Maak daar dus zeker gebruik van.

Het voordeel van muziekliefhebbers onder elkaar? In de community ontstaan vriendschappen en helpen we elkaar naar het volgende niveau. Dat is onbetaalbaar.

De voordelen van de community

De voordelen die je uit de community gaat halen zijn bijna eindeloos. Uiteraard vind je hier de heldere instructievideo’s. Elke video is opgenomen in HD-kwaliteit. Je kunt zelfs de afspeelsnelheid aanpassen, zodat je ook die lastige stukjes op je gemak kunt bekijken en naspelen. Door de dubbel oplichtende toetsen zie je precies wat ik doe, alsof je over mijn schouder meekijkt.

Naast de video’s krijg je nog meer lesmateriaal, zoals pdf’s, ebooks, audiobestanden, midi en bladmuziek. En twijfel je of je de lesstof wel goed onder de knie hebt? Doe dan de kennisquiz. Je test eenvoudig al je opgedane kennis voor je verder gaat naar de volgende module. Onderweg behaal je trofeeën voor elk nieuw lesdoel dat je haalt. Super leuk en motiverend!

De betrokken community is een unieke en zeer waardevolle toevoeging. Je staat er nooit alleen voor. Natuurlijk sta ik voor je klaar, met mijn 25 jaar ervaring als full-time pianoleraar weet ik precies wat jij nodig hebt om resultaat te boeken. Maar het echte muzikale hart is het community-forum. Hier vind je beginnende en gevorderde pianisten, maar ook toetsenisten en producers. De actieve leden hebben één gezamenlijk doel: Elkaar steunen en motiveren, zodat we allemaal beter piano leren spelen.

Als leuke aanvulling worden er regelmatig live webinars en workshop georganiseerd. Hier leer je leuke dingen, zoals improviseren of volg je toch een lesje notenleer als je dat wilt. Je houdt levenslang toegang tot de community van Pianoles van René, dus je kunt alle lessen zo vaak volgen als je wilt en altijd contact houden met je muzikale vrienden in de community.

Samen piano leren spelen is leuker

Wil je graag online piano leren spelen, maar twijfel je, omdat je denkt dat het nogal onpersoonlijk is? Dan zit je goed bij Pianoles van René. Je zult nergens een online pianocursus vinden waarbij je zoveel persoonlijke aandacht en hulp krijgt.

De community is een online leeromgeving waarin je 24 uur per dag, 7 dagen per week contact kunt leggen met je medecursisten. Daarnaast staat ook je eigen pianoleraar voor je klaar met persoonlijke tips. Je hebt onbeperkt e-mail contact met je pianoleraar voor persoonlijke begeleiding.

Klaar voor de start?

Wil je kennismaken met de online pianolessen van René? De eerste 10 lessen zijn helemaal gratis.
Wil je direct zien wat voor cursussen je kunt volgen bij Pianoles van Rene?   Klik dan hier voor het cursusoverzicht.

Gratis proefles piano spelen

Ronald Geraeds
Door

Ronald Geraeds

op 10 August 2020

Hoi René, Wat ik van het PVR Forum vind? Nou, ik ben bijna iedere dag even op dit forum om te lezen, hoofdzakelijk om de vele tips te lezen. Ik lees ze geregeld terug als “reminder”. Verder lees ik graag vorderingen van de medecursisten dat mij ook weer triggert om verder te gaan. Bijvoorbeeld: Liesbeth Gankema is hier een goed voorbeeld van. De vorderingen die zij hier maakt vind ik geweldig. Zoals je weet volg ik “m’n eigen weg” op m’n piano om Boogi Woogi maar hoofdzakelijk Blues te leren spelen. Natuurlijk zit ik ook wel eens in een dip (zoals nu). Als ik dan op dit forum ben waarbij ik het een en ander lees dan motiveert mij dat om door te gaan met hetgeen waar ik mee bezig ben. Al met al: het PVR Forum heeft voor mij zeker een toegevoegde waarde, iets waar ik heel blij mee ben Grtz, Ronald Geraeds

Rene
Door

Rene

op 10 August 2020

Dag beste Ronald, fijn om van jouw dit bericht te mogen ontvangen over onze Community! Hartelijk dank hiervoor. Je bent inmiddels al heel wat jaartjes (vanaf het begin 2016) lid van onze groep PVR muziekvrienden en dat vind ik geweldig. Mooi om te lezen dat het PVR forum je motiveert. Ik lees dat je op dit moment in een 'muzikaal dipje' zit, post gerust een berich, dan kijken samen wat je nodig hebt (bijv. extra lessen mbt blues of meer theorie, liedjes?)Tot snel en succes kerel!

Liesbeth Gankema
Door

Liesbeth Gankema

op 14 August 2020

Hoi René, Allereerst proficiat met deze hele opzet, waar we telkens als we op de community kijken nieuwe leerlingen kunnen verwelkomen. Dat zegt toch al hoe aantrekkelijk je manier van werken is. Wat ik vooral zo fijn vind is, dat ik vanaf het begin van mijn aantreden - nu ruim negen maanden geleden - gewoon durf te spelen en improviseren. Dat doe ik iedere dag, waardoor ik steeds beter ga pianospelen. En ik vind het werkelijk formidabel hoe snel en adequaat jij antwoorden geeft op de vragen. Ook je dochter Zoë geeft hele mooie feedback en haar idee om als moderator Q & A filmpjes (Question & Answer) te maken, vind ik heel goed. Dit moet misschien nog van de grond komen, maar het is onderdeel van jouw/jullie speelse alsook degelijke manier van werken.

Adri van Hasselt
Door

Adri van Hasselt

op 17 August 2020

Hoi René, 17 augustus 2020. Dit artikel geeft niet alleen een goed beeld over de community, maar laat tevens de zorgvuldige werkwijze zien kenmerkend voor je hele boeiende en aangename lesprogramma en je vele aanvullende interessante artikelen. Via de Corona Lockdown Online pianolessen ben ik nu ongeveer 4 1/2 maand lid van deze community. Naast de vele interessante lessen neem ik dagelijks een kijkje in het forum. Daarin verwelkomen we de nieuwe leden, die via het voorstellingsrondje ons deelgenoot maken waarom ze graag piano willen leren spelen en iets vertellen over hun achtergrond. Met elkaar delen we onze vragen en antwoorden en genieten van elkaars vorderingen waarin het plezier op de voorgrond staat. Dat deze community zo goed werkt is vnl. te danken aan jou, René door je enthousiaste en positieve manier van lesgeven en je oprechte betrokkenheid en aandacht voor ieder van ons. Ieder volgt hier zijn eigen muzikale weg en tempo en kiest daarin zijn eigen vrijheid, wat maakt dat we met elkaar ook een gezellige internationale community vormen. De community geeft mij naast het oefenen een leuke muziek vriendenclub om elkaars ervaringen te delen en samen te genieten van alles rondom het pianogebeuren. Voor mij is de community onmisbaar waarin jij met jouw positieve fleurige energie inspirerend op ons allen werkt, samen met de ideeën van je dochter Zoé. Het piano spelen is voor mij dagelijks een fijn moment van de dag, mede door het kunnen kiezen van het veelzijdige aanbod van lessen, liedjes en video’s. Ga zo door :-) Vriendelijke groet Adri.

Rene
Door

Rene

op 17 August 2020

Hoi Adri, wow! Hartelijk dank voor je uitgebreide positieve reactie, doorgaan doen we zeker. Dit soort berichten vinden we fantastisch en dat motiveert zeker om door te gaan en te blijven werken onze kwaliteit, leuke nieuwe lessen en ondersteuning! Tot ziens in ons forum. :-) Muzikale groet, Rene Knops, pianoles van Rene.nl

Gerson
Door

Gerson

op 19 August 2020

Hoi Rene, je community is de reden dat ik de cursus bij je hebt aangeschaft. Dat is ook wat je onderscheid van andere online pianolessen. Natuurlijk kun je in je eentje piano leren spelen of zelf een videocursus volgen, maar muziek wil je delen met anderen. Het mooiste hierbij is ook om je successen en minder geslaagde momenten te delen met anderen. En dat kan hier! Ook wordt ik door anderen geinspireerd en kun je elkaar helpen in de reis van het piano leren spelen. Hoe mooi is dat! Ook ben ik nu prive even druk, maar zodra ik weer al die mooie mijlpalen lees in de community, wordt ik weer herinnerd aan mijn droom om mooie liederen te spelen op de piano. Bedankt Rene voor deze unieke mogelijkheid in Nederland!

Rene
Door

Rene

op 21 August 2020

Dank je wel voor deze mooie woorden Gerson, het 'delen van muziek' en 'elkaar helpen in de reis van het piano leren spelen' dat is precies ook de reden waarom ik gestart ben met deze Pianoles van Rene online Community. Tot snel weer in ons forum ;-)

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 21 August 2020

Ik ben intussen zo'n drie weken lid van deze community en ik moet zeggen dat ik een erg leuke aanvulling vind op de online lessen! Het idee dat je ergens heen kunt met vragen is fijn. Het maakt het allemaal wat persoonlijker. Verder vind ik het ook leuk om de vorderingen van mede cursisten te zien/horen! Het enthousiasme dat uitstraalt vanuit de community werkt aanstekelijk, wat het weer extra leuk maakt om te blijven oefenen.

Rene
Door

Rene

op 22 August 2020

Dank voor je reactie Liesbeth, veel succes, je weet me te vinden ;-) Muzikale groetjes, Rene

Theo Janssen
Door

Theo Janssen

op 22 August 2020

Hoi Rene, De community is ook voor mij een zeer waardevolle aanvulling op de pianolessen. Met name het delen van de vorderingen met anderen is ook erg inspirerend. Ook het delen van tips is zeer waardevol. Dus dat zijn voor mij zeker redenen om het forum online te houden. Het artikel ziet er prima uit!

Rene
Door

Rene

op 22 August 2020

Hoi Theo, hartelijk dank voor je reactie! Fijn om te horen dat je onze onze Pianoles van Rene Community een zeer waardevolle aanvulling vind op de online pianolessen. Tot ziens in het forum weer en veel speelplezier verder. Muzikale groet, Rene

Resy
Door

Resy

op 29 August 2020

Hoi René, normaal gesproken ben ik niet zo'n forumdeelnemer maar jij , en alle leden hebben me laten ervaren hoe leuk én leerzaam dat kan zijn; vragen waar je mee zit en andersom, andere kunnen helpen met hun vragen en de tips die voorbijkomen zijn erg welkom want als starter heb je veel te leren en kan je af en toe wel wat support gebruiken.Te horen hoe de pianisten vorderen dat is leuk en dat ga ik ook zeker zelf proberen voor elkaar te krijgen .het is fijn dat je ,wanneer het uitkomt, altijd terecht kunt op dit forum en dat je zo ook je enthousiasme, wanneer je iets lukt of uitvind, met anderen kan delen.buiten het fantastische lesprogramma maakt dit, als extra bonus, het programma compleet !,

Rene
Door

Rene

op 11 September 2020

Hoi Resy, om eerlijk te zijn, ben ik zelf ook geen 'forum' mens of deelnemer, daarom ben ik in 2015 met gemixte gevoelens gestart in de hoop dat het zo aanslaan en het echt een waardevolle aanvulling zou zijn op mijn online pianolessen en gelukkig bleek het een schot in de roos! Bedankt voor het delen van je leuke positieve reactie over onze Pianoles van Rene Community! :-)

Eleonora van Grinsven
Door

Eleonora van Grinsven

op 17 September 2020

Hoi Rene, Het leuke van de community van PVR is dat er meer verbinding is. Je speelt niet alleen maar samen piano. Ook is het heel overzichtelijk. En nieuwe posts zijn apart zichtbaar. Eventueel via je mail als je dat zo instelt. Echt heel prettig om mee te werken, doordacht opgezet. Ik houd van gemotiveerd worden en motiveren. De community is daar een prima middel voor. Dus vooral mee doorgaan. Groeten, Eleonora

Rene
Door

Rene

op 17 September 2020

Ha Eleonare, wat leuk deze reactie! Fijn om te horen dat er steeds meer mensen enthousiast zijn over onze online Piano Community. Ja inderdaad, je kunt het ook zo instellen dat je van post van jezelf of anderen reacties ontvangt per e-mail. Is handig. Ik gebruik de handige app om actief te blijven op het forum en mijn Ipad om de video's te bekijken en te onderhouden. Veel pianoplezier en tot ziens in onze besloten pianoforum.

Reactie plaatsen

Koekje erbij?