De Beste Online Pianocursus 2023: Een Gedetailleerde Gids en Vergelijking
pianist zoekt pianocursus
pianoles online
René
pianoles online
10/11/2023
18 min
0

De Beste Online Pianocursus 2023: Een Gedetailleerde Gids en Vergelijking

10/11/2023
18 min
0

Als een pianoleraar met ruim 20 jaar leservaring, heb ik de allerbeste online pianocursussen door de jaren heen bekeken en vergeleken. Hier zijn we op een spannend moment in de geschiedenis van pianoles. Het kiezen van de beste online pianocursus in 2023 is geen eenvoudige taak. 

Maar wat een belangrijke en zeer interessante optie is, spelen wanneer het jou uitkomt, dat is het belangrijkste als je op zoek bent naar een online pianocursus. Vaak rennen we van onze baan naar de supermarkt, naar huis om te koken, en voor we het weten, zijn we uitgeput. Dus als je piano wilt leren spelen, is het essentieel dat de lessen worden aangeboden op een manier die past bij jouw schema. Dat is het mooie van online pianolessen waarmee je piano leert spelen. Ze zijn beschikbaar wanneer het jou uitkomt.

Met zoveel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke cursus de beste investering is. Met zoveel online cursussen die beschikbaar zijn, kun je mogelijk het gevoel hebben dat je door een bos loopt zonder kompas. Maar maak je geen zorgen, neem mijn advies met een korrel zout.

Dé leermethode voor jong en oud 

De opkomst van online cursussen of ook wel e-learning genoemd, heeft de deuren geopend voor een hele nieuwe manier van leren. Online lessen maken het mogelijk om nieuwe vaardigheden te leren op een moment en een plaats die voor jou werken. En het mooiste is dat leeftijd geen rol speelt. Of je nu jong of oud bent, online pianolessen zijn een geweldige optie. Ze bieden de flexibiliteit om in je eigen tempo te leren, en het maakt niet uit of je technisch onderlegd bent of niet; je hebt alleen een internetverbinding en een passie om te leren nodig.

Laten we er een beetje dieper induiken. Ik zal de belangrijkste functies van elk van de onderstaande cursussen bespreken, evenals hun sterke en zwakke punten. 

Hierbij concentreer ik me op zaken als leermiddelen, materiaal kwaliteit, prijs en wat je kunt verwachten te leren. Ik geef ook een kort overzicht van andere populaire cursussen die onze top vijf niet hebben gehaald.

Overzicht van Online Pianocursus: Wat Betekent het om Online Piano te Leren Spelen?

Gewoon online pianoles volgen

Als je wilt weten wat online piano leren spelen precies inhoudt, dan kan ik je dat heel simpel zeggen. Het betekent dat je toegang hebt tot leermateriaal dat je nodig hebt om piano te leren spelen, wanneer het jou uitkomt. Dat kan zijn midden in de nacht als je niet kunt slapen, tijdens je lunchpauze op het werk, of misschien wel vroeg in de ochtend voordat de hectiek van de dag begint. Het punt is dat je de controle hebt over wanneer en hoe je leert, en dat maakt het leren piano spelen een stuk toegankelijker.

Piano Leren Spelen met Online Pianoles

ervaringen met online piano leren

Wat maakt online piano leren spelen zo aantrekkelijk? Nou, er zijn heel wat voordelen aan te wijzen. 

Allereerst is er de flexibiliteit. Je kunt je online lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Dus of je nu een uurtje over hebt voordat je naar bed gaat, of een vrije middag hebt om je te concentreren op je pianospel, het kan allemaal. Daarnaast is er een schat aan verschillende muziekstijlen om te leren. 

Of je nu houdt van klassiek of pop, jazz of blues, je vindt er zeker een cursus voor. En ten slotte, laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd voor reguliere pianolessen tegenwoordig? 

Bijvoorbeeld, Pianoles van René is een cursus die veel lof krijgt van de studenten die het hebben geprobeerd. René heeft nu tijdelijk zijn online introductiecursus gratis online gezet.


gratis introductiecursus 

Dit wordt gegeven door een ervaren online pianoleraar, en van elke les heb je een video uitleg die de student stap voor stap door verschillende concepten en stukken leidt. 

Online cursussen als deze, leiden niet alleen tot snelle vooruitgang, maar zorgen er ook voor dat het leren spelen van de piano leuk blijft.

Voordelen van het Volgen van een Online Pianocursus

tips voor het bespelen van de piano

Er zijn aanzienlijke voordelen bij het volgen van online pianolessen. Geef me een minuut om je door een aantal van de belangrijkste te leiden. Voorop gesteld, de flexibiliteit van online lessen is echt een uitkomst. 

Hieronder vind je een paar van de beste opties als het om online piano leren spelen gaat. Want laten we eerlijk zijn, in deze snelle wereld, wie heeft er tijd voor reguliere pianolessen? Plus, met de huidige technologische vooruitgang heb je toegang tot grotere bronnen en kun je verschillende muziekstijlen leren zonder je huis te verlaten.

Onbeperkte Toegang voor De Rest van Je Leven

Een van de grootste voordelen van de online pianocursussen is dat je levenslang toegang hebt tot het studiemateriaal. Dit betekent dat je op elk moment, op jouw eigen tempo, de lessen kan volgen. 

Misschien heb je als drukke stadsvader niet altijd de tijd om dag in dag uit met de piano bezig te zijn. Geen probleem! Zodra je de cursus aanschaft, blijft het jouw eigendom. 

Je kan de (video)lessen net zo vaak terugkijken als je zelf wil en zelfs de e-books of PDFs blijven altijd online staan. Dus zelfs als er even geen tijd is om met de pianolessen bezig te zijn, kan je ze later altijd nog oppakken. 

Een van de grootste voordelen van het volgen van een online pianocursus is de levenslange toegang tot het studiemateriaal. Als je eenmaal een cursus koopt, kun je deze in je eigen tempo voltooien en de lessen later zo vaak herhalen als je wilt. 

Of je nu een beginner bent die graag langzaam leert, of een gevorderde student die op zoek is naar iets om zijn of haar vaardigheden op te frissen, de mogelijkheid om altijd terug te kunnen naar de lessen is een geweldige optie. Het stelt je in staat om op je eigen tempo te leren en je ontwikkeling te personaliseren als een musicus.

Waar kun je terecht voor vragen?

Als je begint met online pianoles, is het normaal dat je vragen hebt.  Sterker nog, het is zoals bij elke cursus of opleiding die je volgt cruciaal om veel vragen te stellen. 

Gelukkig bieden veel online cursussen steun aan hun studenten. Zo kan je bijvoorbeeld je vragen zonder probleem stellen aan de online pianoleraar. Vaak krijg je binnen 24 uur al antwoord! 

Daarnaast zijn er bij sommige cursussen zoals bij Pianoles van Rene ook forums of speciale ledenpagina's waar je met je medestudenten kan praten

Bovendien kun je hier ook feedback ontvangen op je eigen pianospel of je vorderingen delen met anderen door je videolink te delen in het forum.

Hier kan je je vragen stellen, elkaar motiveren en praten over wat jullie allemaal leuk vinden: muziek maken! Als je overweegt om een online pianocursus te volgen, is persoonlijke begeleiding een belangrijk onderdeel. Dat betekent niet dat je in je eentje zit te hannesen met die toetsen. 

pianocursus online pianoles van Rene

Kritieke Factoren bij het Kiezen van een Online Pianocursus

Als je de wereld van de online pianolessen instapt, zul je snel zien dat er veel keuze is. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met een aantal kritieke factoren bij het kiezen van een cursus. 

Denk bijvoorbeeld aan de mate van begeleiding,  en ondersteuning, de kwaliteit van de lessen en de kosten van de cursus.

Een andere factor om in gedachten te houden is de toegankelijkheid van de cursus. Als je kiest voor een cursus die je direct toegang geeft tot alle lessen en materialen, heb je de vrijheid om in je eigen tempo te leren. Dit is een flinke plus voor mensen die een druk schema hebben, maar toch piano willen leren spelen. 

Daarnaast is de kwaliteit van de online leraar ook een belangrijk punt om te overwegen. Een goede leraar legt concepten duidelijk uit, is geduldig en biedt constructieve feedback om je te helpen verbeteren. Dit is vaak een ondergewaardeerde factor, maar essentieel voor het succes van je pianoreis.

Het is ook nuttig om te kijken naar de structuur van de cursus en hoe de lessen zijn georganiseerd. Sommige cursussen zijn bijvoorbeeld gericht op beginners, terwijl andere geschikt zijn voor meer gevorderde spelers. Hieronder vind je enkele van de beste opties die beschikbaar zijn als het gaat om online pianolessen.

En, last but not least, neem ook de mogelijkheid van community-ondersteuning in overweging. Vooral bij online leren is het fijn te weten dat je er niet alleen voor staat. Een actieve community van medestudenten kan je motivatie een flinke opkikker geven. Plus, je kunt je ervaringen, uitdagingen en successen delen met anderen die hetzelfde pad bewandelen. Een community als deze kan een essentiële aanvulling zijn op je leerervaring.

Kortom, er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een online pianocursus. Het belangrijkste is echter dat je een cursus kiest die past bij jouw leerstijl en doelen. Want als er iets is wat ik heb geleerd, dan is het wel dat de beste manier om piano te leren spelen, de manier is die het beste bij jou past.

De Top Vijf Online Pianocursussen Beoordeeld en Vergeleken

pianoles online

Eerlijk is eerlijk, het kiezen van de beste pianocursus kan nogal een uitdaging zijn. Er zijn zoveel cursussen dat het soms voelt als het vinden van een speld in een hooiberg. Maar maak je geen zorgen, ik heb al het werk voor je gedaan. Ik heb de beste online piano cursussen tegen het licht gehouden en grondig beoordeeld. Bij het beoordelen van de cursussen heb ik gelet op het aantal en de verscheidenheid van de lessen, de structuur en de duidelijke uitleg. Dus laten we beginnen met de top vijf!

#1 - Pianoles van René: uitgebreide online pianocursus met persoonlijke begeleiding

voorbeeld introductiecursus pianolesvanrene

Als je op zoek bent naar een online pianocursus die de hele shebang biedt, dan is Pianoles van René jouw beste keuze. Deze cursus is absoluut mijn favoriet en onderscheidt zich vooral door de persoonlijke begeleiding die je krijgt. 

René is een crack in het vak met ruim 25 jaar ervaring en biedt je 24/7 toegang tot een interactief community-forum.  Eenmaal cursist bij René, ben je part of the family.  

Hij is non-stop bezig met het verbeteren en toevoegen van updates waar je als bestaande cursist gratis van mee kan profiteren.   Je bent dus altijd up-to-date. Maar dat is niet alles. Je krijgt ook gratis toegang tot talloze instructiefilmpjes en allerlei handige tools om liedjes te spelen. En weet je wat? Deze cursus zit boordevol enthousiasme en passie, dus je blijft gemotiveerd om te blijven leren.  Hier leer je meer.

Wat Leer Je op een Online Pianocursus bij Pianoles van René?

rene knops pianoleraar showt online lessen

Met Pianoles van René leer je niet alleen de basis, maar duik je dieper in de wereld van muziek en piano spelen.  Hij heeft een uitgekiende lesmethode bedacht dat hij de Piano-Succespad-Methode noemt.  

Online pianoleraar René Knops staat klaar om je te leren hoe je in het begin snel liedjes leert spelen met behulp van akkoorden.  Dat geeft snel resultaten omdat je je je eigen favorieten liedjes kunt uitkiezen.  

Daardoor raak je als cursist natuurlijk razend enthousiast en bijna verslaafd aan het pianospelen.  Hierdoor wordt de volgende stap, improviseren of leren spelen van bladmuziek een leuke uitdaging. . 

Zijn uitgebreid lesprogramma biedt levenslang toegang  tot de online piano community waar je steun en tips kunt uitwisselen met andere studenten.  

PianoPro van Steven Pruis: Duikt Dieper in de Basis

Wie is Steven Pruis?  Steven Pruis is van nature geen pianist of pianoleraar maar in het dagelijks leven een slimme marketer.   Met zijn pianocursus PianoPro duikt hij dieper in de basis van piano spelen. In deze cursus leer je de 10 basisvaardigheden van pianospel en hoe je jouw houding kan verbeteren tijdens het spelen. Ook leer je om te gaan met de voetpedalen. 

Maar daar stopt het niet, Steven gaat nog een stap verder. Je leert ook je voorkomende fouten te herkennen en te verbeteren. Als kers op de taart krijg je de mogelijkheid om de cursus gratis te proberen. Dus waar wacht je nog op? Ga direct aan de slag met Steven Pruis.

Wat Leer Je op een Online Pianocursus van Steven Pruis?

Een pianocursus van Steven Pruis beloofd je veel. Je gaat meer dan alleen de basis leren. Je leert technieken en vaardigheden die je in staat stellen om echt piano te spelen. Naast het leren van de basisvaardigheden van piano, leert Steven je ook improviseren en zelfs je eigen muziek te componeren. 

Dit alles voor slechts 197 euro! Dus als jij een beginnende pianist bent die meer wil leren dan alleen de basis, dan is de cursus van Steven Pruis een zeer goede investering.

Piano Spelen met Cor: Diversiteit aan Cursussen voor Alle Niveaus

Als je je piano skills naar een hoger niveau wilt tillen, dan zit je gebakken met Cor Bakker. De pianocursussen die hij online aanbiedt, bevatten een variëteit aan cursussen voor elk niveau. Van beginner tot gevorderde, je kunt alle kanten op.  Helaas zijn zijn cursussen niet levenslang toegankelijk en kan dit mogelijk aanvoelen als extra tijdsdruk. 

Cor Bakker staat te popelen om je de kneepjes van het vak te leren. En het mooie is, je krijgt direct toegang tot de cursussen. Dus zodra je besluit een cursus te volgen, kun je gelijk aan de slag. En als je met vragen zit, of hulp nodig hebt, dan kun je 7 dagen per week terecht voor ondersteuning. Hoe vers is dat?

Piano Spelen met Cor: Piano Leren Spelen met Bladmuziek

Je zou kunnen denken dat online pianospelen alleen draait om het tikken van de toetsen. Dat is absoluut niet waar, vrienden! Cor Bakker maakt je ook wijs in het lezen van bladmuziek. Die skills, samen met handige tips over techniek en houding, bieden je alles wat je nodig hebt om je spel te verbeteren. Je krijgt niet alleen videolessen en animaties, maar ook bladmuziek om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. Dat is gelijk een goede voorbereiding op het echte werk, nietwaar? Lees hier meer.

Onlinemuziekcursus: Betaalbaarheid Gecombineerd met Kwaliteit

Zit je een beetje krap bij kas, maar wil je toch de piano leren beheersen? Zet je zorgen aan de kant, want de onlinemuziekcursus heeft je rug. Als je beste zoekt op gebied van een betaalbare beginnerscursus piano, is deze cursus precies wat je nodig hebt. 

Voor een prikkie krijg je toegang tot 50 lessen die je op je eigen tempo kunt volgen. En het mooiste is, je behoudt voor altijd toegang tot de lessen. Zo kun je op elk moment terugkomen en je vaardigheden verder ontwikkelen.

Onlinemuziekacademie: Een Waardige Tweede Keus voor Beginners

Nu, hoewel Pianoles Van René onze eerste keuze is qua volledigheid, willen we ook de Onlinemuziekacademie even in het zonnetje zetten. Deze gasten bieden namelijk ook een sterke pianocursus aan. Of je nu net begint met piano, of al een goede basis hebt, hun cursussen zijn een goede keus. Met hun cursus bouw je in enkele weken een stevige basis op. Wat ook te gek is, is dat je toegang tot de lessen houdt. Zo kun je wel piano oefenen wanneer je wilt en waar je wilt, op je keyboard of piano. En mocht je vastlopen, dan is er onbeperkt support beschikbaar. Dus, heb je een lijst met favoriete lessen die je telkens wilt oefenen? Sla ze op en oefen ze op elk gewenst apparaat. Dat is toch handig? Lees hier meer.

Andere Online Pianocursussen: Die Onze Toplijst Niet Haalden

De online wereld van pianolessen is groot, en er zijn een heleboel opties. Maar laten we eerlijk zijn - ze maken niet allemaal de hitlijsten. Hier is een snelle blik op enkele cursussen die onze topkeuzes niet haalden, maar nog steeds een vermelding waard zijn. Wellicht vind je er eentje die precies bij jou past!

De LOI Pianocursus: Geschikt voor Beginners en Gevorderden

Dus je bent een beginnende pianist of een ervaren toetsenist en je wil de piano leren spelen, maar de keuze is reuze. Kan ik wat voorstellen? Neem eens een kijkje bij de LOI Pianocursus. Ze hebben echt een bonte mix aan cursussen voor de prille beginner tot de doorgewinterde pianospeler. 

Denk aan jazz, rock, pop en klassiek. Het unieke is dat je een gratis USB microfoon krijgt toegestuurd om je eigen opnames mee te maken. De ervaren docenten geven je daarna feedback. Dat is pas leren op maat, nietwaar? En als toetje krijg je nu 20% korting op het lesgeld. Niet slecht voor een dubbeltje op de eerste rang, toch?

Cursussen van Harmanusmusic: Gericht op Pop en Jazz

Zijn we nog aan boord? Mooi. Soepele overgang naar onze volgende halte: Harmanusmusic. Hier krijg je persoonlijke begeleiding en levenslange toegang tot alle lessen. Ze bieden een scala aan cursussen om jouw skills in het spelen van piano te versterken. 

Perfect voor absolute beginners, maar ook voor degenen met een beetje ervaring. Van akkoorden tot begeleidingen, tot het spelen van solo’s. Geloof het of niet, ze hebben zelfs een "niet-goed, geld-terug garantie". Harmanusmusic heeft alles wat je nodig hebt om de top 5 van beste pianisten te bereiken. En hun focus ligt vooral op pop en jazz - een beetje pit in je spel kan geen kwaad, toch?

Soofos Cursus: Toegang Voor Het Leven

Als laatste hebben we de Soofos Cursus. Deze online pianocursus biedt je levenslange toegang tot alle lessen en materialen. Perfect als je van plan bent om de komende jaren te blijven leren en groeien. De cursus wordt gegeven door professionele muziekdocenten en hier leer je noten lezen. Ideaal voor beginners, maar misschien niet de beste keuze voor de meer ervaren speler. Maar he, iedereen moet ergens beginnen, toch?

Kosten en Overwegingen van Online Pianocursussen

Oké, laten we het hebben over de olifant in de kamer: de kosten van deze online pianocursussen. Ik hoor je denken, "Ik wil piano leren spelen, maar ik wil geen fortuin uitgeven". Dat snap ik. Elke cent telt, toch? Maar onthoud, investeren in jezelf is nooit verspild geld.

De prijzen van online pianocursussen variëren sterk, afhankelijk van de lengte van de cursus, de inhoud en de reputatie van de leraar. Sommige cursussen kosten slechts een paar tientjes, terwijl andere honderden euro's kunnen kosten. Het is belangrijk dat je er eentje kiest die bij jouw budget past.

Maar kosten zijn niet het enige waar je op moet letten. Denk ook aan dingen als de onderwijsmethode, de kwaliteit van de instructies, hoe lang je toegang hebt tot je aankoop en de ondersteuning na de cursus. Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om vragen te stellen aan de leraar? Krijg je feedback op je voortgang? Al deze dingen kunnen de cursus waardevoller maken.

En vergeet niet, de goedkoopste cursus is niet altijd de beste keus. Soms is het beter om iets meer te betalen voor een cursus die echt bij je past en waar je veel van leert. Dus voordat je je portemonnee trekt, doe eerst wat onderzoek. Lees beoordelingen, vraag rond, kijk naar previews van de lessen. Neem de tijd om een cursus te vinden die bij jou past.

Bij sommige cursussen kun je bovendien in termijnen betalen, wat de kosten wat makkelijker te dragen maakt. En wie weet, misschien zijn er wel kortingen of speciale aanbiedingen waarvan je kunt profiteren. Het kan geen kwaad om te vragen, toch?

Dus daar heb je het, mijn inzichten over de kosten en overwegingen van online pianocursussen. Ik hoop dat het helpt om wat licht te werpen op deze soms verwarrende wereld. Maar onthoud, geen enkele prijs kan op tegen de vreugde en voldoening van het leren spelen van een instrument. Dus ga ervoor, pak die toetsen en maak wat muziek!

Snelle Resultaten met Online Piano Leren Spelen

belangrijke informatie piano leren spelen

De eerste keer dat je digitaal voor een piano zit, kan het lijken alsof je een berg beklimt zonder einde. Maar maak je geen zorgen, kerel. Tegenwoordig kun je met online cursussen en direct toegang tot een schat aan informatie snel resultaten boeken in jouw pianovirtuositeit. Zo snel als een haas die op de vlucht is voor een hongerige vos, kun je noten lezen en spelen met een beetje begeleiding en oefening. En voor je het weet, speel je als Beethoven... maar dan digitaal!

Zorgen Over het Niet Kunnen Lezen van Muzieknoten

Wacht eens even, kerel, je maakt je zorgen over het niet kunnen lezen van muzieknoten? Nou, dat hoeft niet nodig te zijn! Met moderne online cursussen kun je binnen een paar weken al bekende liedjes op de piano spelen. Het is net als leren hoe je een fiets moet rijden, maar dan met je vingers. Je begint met het leren van de basis - piano akkoorden. En voordat je het weet, lees je bladmuziek alsof het gisteren was. Het is een beetje lastig in het begin, maar als je eenmaal het hang ervan te pakken krijgt, zal het voelen als een wandeling in het park op een zonnige dag.

De Beste Pianocursussen: Onze Bronnen en Onderzoeksmethoden

extras digitale piano

Weet je, het vinden van de juiste informatie om de beste online pianocursus te kiezen, is net zo belangrijk als het leren van die do-re-mi's. Mijn onderzoek naar de beste online pianocursus is net zo grondig als een wasbeer die op zoek is naar eten in een vuilnisbak. Mijn bronnen zijn divers en mijn onderzoeksmethoden zijn nauwgezet om ervoor te zorgen dat ik je alleen de beste aanbevelingen geef.

Dus, wat maakt een goede online pianocursus uit? Dat is een vraag met veel antwoorden. Het hangt natuurlijk af van je eigen behoeften en doelen. Maar als het aankomt op het vinden van de beste cursus voor jou, zijn er een paar belangrijke dingen waar ik op let. En het goede nieuws is, ik heb al het zware werk voor je gedaan!

Eindoordeel: De Beste Online Pianocursus voor Jou

En nu, de tromgeroffel alstublieft... na al mijn zorgvuldig onderzoek en analyse, kom ik tot de conclusie dat het beste is wat het beste past bij jouw behoeften, jouw doelen en jouw leertempo. Kijk, een pianocursus is net als een paar schoenen - het moet goed passen, anders doet het gewoon pijn. En vergeet niet, de Piano-Succespad methode krijgt van zijn cursisten tientallen 5 sterren reviews op Google reviews en Facebook. Met andere woorden, het lijkt erop dat deze man weet wat hij doet!

Volgende Stappen in Jouw Piano Reis

Dus, wat zijn de volgende stappen in jouw piano reis? De wereld ligt aan je voeten, of beter gezegd, aan je vingertoppen. Het is tijd om die toetsen in te drukken, die melodieën te laten stromen en de muziek in je hart te laten klinken. En dat allemaal zonder je huis te verlaten. Is dat niet fantastisch? Het is een geweldige tijd om te leven, nietwaar?

Conclusie: De Toekomst van het Leren Spelen van de Piano Online

online pianoles

Je hoort het vaak genoeg - just do it, dammit - en de toekomst van het pianoleren past precies in dat plaatje. Online leren spelen op de piano is net zo authentiek en boeiend als het zitten met een live instructeur. 

Je krijgt een uitgebreid en volledig programma, een soort privé pianoles op je eigen tempo. Neem bijvoorbeeld het programma van René. Bij de pianoles van René krijgt iedereen, of je nu een beginner bent die piano leert spelen of een gevorderde toetsenist, een uitgebreide en grondige training. Niet alleen krijg je de nodige kennis, maar je krijgt ook toegang tot stukken van bekende pianisten. Het is als het leren van de meesters zelf, maar dan in je pyjama's thuis!

Het maakt niet uit of je keuze uitgaat om piano of keyboard te leren spelen, het belangrijkste is dat je uberhaupt leert spelen. Vergeet de twijfels, zet je schrap voor een zinderende muzikale reis en begin vandaag nog met je online pianocursus. De toekomst van het leren spelen van de piano is digitaal, flexibel en verdomd spannend. Spring op de trein en begin aan die melodieuze reis. Je zult verrast zijn hoe gemakkelijk en aangenaam het kan zijn.

Pianoles van René was onze favoriet uit de test. Hier leer je meer over het volledige programma (met tijdelijke actieprijs).

start met online pianoles van Rene cursus

Over de Beoordelaar: Johan van Leeuwen

Johan van Leeuwen is een echte knaller in de muziekwereld. Hij is niet alleen een kanshebber voor een concertmuzikant, maar ook een dirigent en een muziektechnicus. Dhr. Van Leeuwen is degene die ervoor zorgt dat de tonen van deze wereld nog beter klinken. Hij leidt een getalenteerd team van testredacteuren die het beste advies geven over muziek maken, muziek luisteren en muziek leren. Dus als je feedback wilt geven of gewoon een praatje wilt maken over de tonen van de wereld, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. Dhr. Van Leeuwen en zijn team staan altijd klaar om naar je te luisteren.

Reacties
Categorieën