FAQ - Meest Gestelde Vragen

F.A.Q. - Meest Gestelde Vragen

Cursus informatie

Is er een leeftijdslimiet?

Dit is voor iedereen die graag piano wil leren spelen. Volwassen en kinderen in de leeftijd van 12 tot 99 jaar zullen deze cursus geweldig vinden en heel veel leren. Zie ook dit artikel: Ben ik te oud voor pianoles?

Hoe lang duurt het lidmaatschap?

Cursisten betalen éénmalig, dit geeft hun levenslang toegang tot alle lessen en het lesmateriaal. Leden hebben een eigen account waar ze kunnen inloggen en toegang krijgen tot de hele lijst van gekochte cursussen, modules en lessen.

Is dit beschikbaar op DVD?

Alle materialen zijn ge-upload naar de ledensite. Leden hoeven niets te downloaden omdat de lessen zijn geïntegreerd in hun eigen account. Leden kunnen cursussen bekijken en volgen net zoals ze een Youtube video bekijken. Dit betekend ook dat het geen ruimte inneemt op hun computer of telefoon.

Bieden jullie ook een geld-terug-garantie?

Ik ben er zo zeker van dat ik jou kan helpen om piano te leren spelen en vrijheid te vinden, dat ik je 14 dagen 100% geld terug garantie geef. Je hebt alles tools binnen handbereik om jezelf piano te leren spelen maar het eindresultaat is uiteraard afhankelijk van je eigen inzet.

Ik heb ooit klassiek pianoles gehad. Waar moet ik starten?

Als je bekend bent met de basis van de piano en kunt noten lezen, dan raad ik je aan om toch vanaf het begin te starten. Misschien kun je enkele lessen overslaan in het begin (zoals het toetsenbord leren kennen etc.). Dit omdat we direct aan de slag gaan met het spelen van liedjes met behulp van akkoorden.
Echter, aanvullend op de basiskennis die we leren in het begin, zijn de technieken die Rene in de eerste modules laat zien méga belangrijk om de stijl van spelen te leren begrijpen.

De lesstof is concentrisch opgebouwd en daarom is belangrijk om deze te herhalen of te volgen zelfs als het technische onderdeel erg simpel lijkt voor je, denken we nog steeds that het erg waardevol zal zijn om deze eerste lessen toch te volgen.

Ik heb de cursus aangeschaft. Maar, hoe kan ik nu starten met mijn eerste les?

Je krijgt na betaling direct je login gegevens, hiermee heb je toegang tot onze exclusieve online ledensite. Je krijgt levenslang 24/7 toegang tot de cursus. Zodra je inlogt vind je hier alles netjes geordend terug. Ook kun je via het volgsysteem altijd zien bij welke les je gebleven was, lekker handig!

Hoe kan ik de cursus volgen?

Je krijgt na betaling direct je login gegevens, hiermee heb je toegang tot onze exclusieve online ledensite. Je krijgt levenslang 24/7 toegang tot de cursus. Zodra je inlogt vind je hier alles netjes geordend terug. Ook kun je via het volgsysteem altijd zien bij welke les je gebleven was, lekker handig!

Wat als ik even geen les kan volgen?

Het mooie van online piano leren spelen, is dat je onbeperkt toegang hebt tot alle video's, onze Community forum én mijn persoonlijke begeleiding. Het lessysteem houdt precies voor je bij wat je al wel of niet gevolgd hebt. Dus je kunt altijd lessen weer oppakken waar je gebleven bent (of herhalen).

Mag ik de lessen ook samen met iemand anders volgen?

Ja, dat is geen probleem, dat vind ik zelfs alleen maar leuk. Het is echter alleen toegestaan met personen die op het zelfde adres wonen.

Worden er bij elke les pdf bestanden geleverd die ik kan downloaden?

Ja, dat klopt, aangezien het een videocursus betreft heb ik indien nodig extra lesmateriaal (ebooks, stappenplannen, akkoordenschema's, midi's etc.) toegevoegd als bijlage bij de betreffende lessen die je zult tegenkomen. Deze kun je downloaden en uitprinten als naslagwerk voor het oefenen.

 

Voordat je start

Wat zijn de systeem eisen om de videolessen te bekijken?

Mijn lessen werken op elke internet browser! Mocht je toch moeilijkheden ervaren met het afspelen van de video's, probeer het dan te updaten naar de laatste versie. Als je video kunt bekijken op Youtube, Facebook of Netflix, dan moet het zeker lukken.

Werkt deze cursus ook op mijn mobiele apparaat zoals mijn tablet of mobiele telefoon?

Jazeker! Onze video's zijn mobielvriendelijk en zouden moeten werken op je mobiele apparaat zolang het maar een werkende internetverbinding heeft. Onze cursisten krijgen ook de mogelijkheid om gratis onze APP te downloaden en te gebruiken voor nog meer gebruiksvriendelijkheid.

Hoe worden de video's afgeleverd op mijn apparaat?

Alle lesvideo's worden afgeleverd via het internet. Je kunt de video's overal bekijken als je een werkende internetverbinding hebt op:
https://leden.pianolesvanrene.nl/

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten. Hoe kan ik inloggen?

Om je inloggegevens te ontvangen moet je eerst weer een nieuw wachtwoord aanmaken.
Dit kun je doen door op 'Wachtwoord vergeten' te klikken op het inlogscherm.
Je ontvangt direct hierna een email met instructies zodat je binnen enkele seconden weer kunt inloggen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je ons bereiken
via: https://pianolesvanrene.nl/contact/

Heb ik een piano of keyboard nodig?

Je hebt zeker een instrument nodig om op te oefenen. Mijn advies is om zo snel mogelijk te straten op een keyboard/piano met 88 toetsen met gewogen toetsen. Echter, het is mogelijk om al te starten op een keyboard met minimaal 48 toetsen.

Wat voor soort keyboard heb ik nodig?

Zolang je een keyboard hebt met witte-en-zwarte-toetsen kun je waarschijnlijk prima starten! Vleugels, digitale piano's, akoestische piano's, Synthesizers, keyboards en orgels zullen allemaal prima zijn om met mijn lessen te werken.

Voor meer aanbevolen tips voor geschikte instrumenten zie ook mijn koopgids: https://pianolesvanrene.nl/piano-keyboard-verschillen-en-en-nadelen/

Hoeveel toetsen moet mijn piano of keyboard minimaal hebben?

We raden je aan om een instrument te gebruiken met minimaal 5 octaven of een met minimaal 61 toetsen in totaal (witte en zwarte toetsen). Je kunt zeker een start maken en kennismaken met de cursus met een kleiner keyboard, maar je zult waarschijnlijk niet op het punt komen waarop je lekker kunt spelen zodat het ook nog eens mooi klinkt.

Kan ik een App icon maken voor extra snelle toegang op mijn Ipad of tablet?

Jazeker! En het is erg eenvoudig. Ik heb voor onze leden een handige korte video opgenomen waarin ik laat zien hoe je dit binnen 1 minuut kunt doen.
Daarnaast mag iedere cursist van PianolesvanRene.nl zelfs gratis gebruik maken van een speciale handige App die je kunt downloaden in de App store.

 

Nog meer vragen?  Klik hieronder om even contact met me op te nemen.