FAQ - Meest Gestelde Vragen

F.A.Q. - Meest Gestelde Vragen

Voordat je start

Wat zijn de systeem eisen om de videolessen te bekijken?

Mijn lessen werken op elke internet browser! Mocht je toch moeilijkheden ervaren met het afspelen van de video's, probeer het dan te updaten naar de laatste versie. Als je video kunt bekijken op Youtube, Facebook of Netflix, dan moet het zeker lukken.

Werkt deze cursus ook op mijn mobiele apparaat zoals mijn tablet of mobiele telefoon?

Jazeker! Onze video's zijn mobielvriendelijk en zouden moeten werken op je mobiele apparaat zolang het maar een werkende internetverbinding heeft. Onze cursisten krijgen ook de mogelijkheid om gratis onze APP te downloaden en te gebruiken voor nog meer gebruiksvriendelijkheid.

Hoe worden de video's afgeleverd op mijn apparaat?

Alle lesvideo's worden afgeleverd via het internet. Je kunt de video's overal bekijken als je een werkende internetverbinding hebt op:
https://leden.pianolesvanrene.nl/

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten. Hoe kan ik inloggen?

Om je inloggegevens te ontvangen moet je eerst weer een nieuw wachtwoord aanmaken.
Dit kun je doen door op 'Wachtwoord vergeten' te klikken op het inlogscherm.
Je ontvangt direct hierna een email met instructies zodat je binnen enkele seconden weer kunt inloggen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je ons bereiken
via: https://pianolesvanrene.nl/contact/

Heb ik een piano of keyboard nodig?

Je hebt zeker een instrument nodig om op te oefenen. Mijn advies is om zo snel mogelijk te straten op een keyboard/piano met 88 toetsen met gewogen toetsen. Echter, het is mogelijk om al te starten op een keyboard met minimaal 48 toetsen.

Wat voor soort keyboard heb ik nodig?

Zolang je een keyboard hebt met witte-en-zwarte-toetsen kun je waarschijnlijk prima starten! Vleugels, digitale piano's, akoestische piano's, Synthesizers, keyboards en orgels zullen allemaal prima zijn om met mijn lessen te werken.

Voor meer aanbevolen tips voor geschikte instrumenten zie ook mijn koopgids: https://pianolesvanrene.nl/piano-keyboard-verschillen-en-en-nadelen/

Hoeveel toetsen moet mijn piano of keyboard minimaal hebben?

We raden je aan om een instrument te gebruiken met minimaal 4 octaven of een met minimaal 48 toetsen in totaal (witte en zwarte toetsen). Je kunt zeker een start maken en kennismaken met de cursus met een kleiner keyboard, maar je zult waarschijnlijk niet op het punt komen waarop je lekker kunt spelen zodat het ook nog eens mooi klinkt.

Kan ik een App icon maken voor extra snelle toegang op mijn Ipad of tablet?

Jazeker! En het is erg eenvoudig. Ik heb voor onze leden een handige korte video opgenomen waarin ik laat zien hoe je dit binnen 1 minuut kunt doen.
Daarnaast mag iedere cursist van PianolesvanRene.nl zelfs gratis gebruik maken van een speciale handige App die je kunt downloaden in de App store.

Vanaf welke leeftijd kun je het beste starten met pianoles?

Jong geleerd oud gedaan! Dat is een gezegde die zeker opgaat met betrekking tot piano leren spelen.

Doorgaans zien we op de muziekscholen in Nederland vaak kinderen

Kinderen vinden het leuk om muziek te maken. Ze hebben er heel veel plezier in en van muzieklessen leren ze…
starten rond hun achtste of negende levensjaar. Kinderen leren spelenderwijs, minder doordacht en daardoor ook minder geremd.

Online pianolessen voor kinderen onder de 12 jaar

Piano is een instrument dat heel goed door kleine kinderen van 4 of 5 jaar bespeeld kan worden. Het is…
is vaak een hele opgave. Dit ook vooral omdat ze de lesstof zelf moet volgen. Piano spelen vereist vooral ook doorzettingsvermogen en zelfdiscipline, voor online lessen geldt dit extra. Indien een ouder samen met het kind de online lessen volgt, is het echter wel mogelijk.

Ben ik te oud?

Je bent nooit te oud, je kunt altijd starten zelfs als je 100 jaar bent. Veel volwassenen ontdekken nu pas dat ze muziek of pianolessen gemist hebben in hun jeugd en grijpen alsnog hun kans. Je zult als je komt denk ik zeker niet de oudste cursist zijn ;-) Leeftijd maakt echt niet uit!

 

Cursus informatie

Hoe werkt het online lesprogramma?

Als je nieuw bent in 'e-learing' - zoals veel van mijn studenten - kun je je misschien een beetje onzeker voelen. Geen zorgen, mijn doel is om online piano leren spelen vooral LEUK en MAKKELIJK te maken! Het belangrijkste om te begrijpen is dat pianolesvanRene.nl gebruikt maakt van 3 belangrijke tools:


1. Het internet
2. Je piano or keyboard
3. Het interactieve Community-forum

Om deel te nemen aan Rene's piano lesmethode, moet je inloggen op de online leeromgeving op: https://leden.pianolesvanrene.nl/ . Je kunt je lessen volgen op elk apparaat dat internet toegang heeft. Je bekijkt op je apparaat een videoles van Rene. Hij verteld je precies in een korte duidelijke video wat je moet doen. Op een betreffende lespagina vind je ook bijbehorend (digitaal) lesmateriaal zoals e-books, midi of audio's met opdrachten. Volg zijn instructies om de oefeningen te spelen op je piano of keyboard. Stel je vraag direct in het forum mocht je ergens vastlopen voor snelle hulp. Omdat de lessen virtueel zijn, kun je zoveel tijd besteden als wilt aan een bepaalde les om een oefening of liedje te leren spelen. Wanneer je klaar bent om verder te gaan hoef je simpelweg alleen maar te klikken op 'Volgende les' en René zal je blijven lesgeven!

Heb ik voorkennis nodig om de lessen te volgen?

Je hebt totaal geen voorkennis nodig om succesvol de cursus te doorlopen. We starten vanaf het prille begin en je kunt op eigen tempo door de cursus gaan.
Uiteraard zullen sommigen wat sneller door de cursus lopen in vergelijking tot de cursisten die nog nooit een toets hebben aangeraakt... Echter, ieder van jullie beginners en diegene die al eerder gespeeld hebben, zullen op een bepaald punt succesvol zijn met onze cursus.

Zijn deze pianolessen alleen voor beginners?

Zeker niet! Hoewel de introductiecursus en basiscursus helemaal vanaf het begin start en helemaal geschikt zijn voor de echte beginners, hebben we ook veel cursisten die al in het verleden les gehad hebben of andere voorkennis hebben. Zelfs als je wat klasiek piano gespeeld hebt in het verleden of vroeger op 'traditionele'wijze les gehad hebt, denken we dat het belangrijk is om toch vanaf het begin te starten met het lesprogramma vanwege de vernieuwende, verschillende stijlen en technieken die je gaat leren en zult ontdekken. Als je het hele lesprogramma blijft volgen, zal Rene je door zijn '5 fasen succespad' begeleiden waarmee je vergevorde speeltechnieken zult leren en kennis zult opdoen die ten goede zal komen vooral op de langere termijn in je pianospel.

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat we je exclusief gaan leren hoe je alle niet-klassieke stijlen kunt spelen op je piano. Daarom, als je op zoek bent naar een manier om te starten met traditionele klassiek pianospel, dan is deze cursus niet voor jou. Echter, als je wilt starten met piano spelen vanaf het begin of je wilt je klassieke pianokennis inzetten om alle andere stijlen te leren spelen, dan is dit precies waar je naar op zoek bent.

Ik heb ooit klassiek pianoles gehad. Waar moet ik starten?

Als je bekend bent met de basis van de piano en kunt noten lezen, dan raad ik je aan om toch vanaf het begin te starten. Misschien kun je enkele lessen overslaan in het begin (zoals het toetsenbord leren kennen etc.). Dit omdat we direct aan de slag gaan met het spelen van liedjes met behulp van akkoorden.
Echter, aanvullend op de basiskennis die we leren in het begin, zijn de technieken die Rene in de eerste modules laat zien méga belangrijk om de stijl van spelen te leren begrijpen.

De lesstof is concentrisch opgebouwd en daarom is belangrijk om deze te herhalen of te volgen zelfs als het technische onderdeel erg simpel lijkt voor je, denken we nog steeds that het erg waardevol zal zijn om deze eerste lessen toch te volgen.

Voor wie is dit lesprogramma geschikt en voor wie niet?

Voor wie is mijn compleet lesprogramma geschikt en voor wie NIET?

NIET voor jou:

1. Als je grootste doel is om alleen maar goed noten te kunnen lezen, is dit niet voor jou.
2. Als je klassieke muziek noot voor noot wilt uitvoeren, is dit niet voor jou.
3. Als je eindeloos toonladders wilt gaan spelen, is dit niet voor jou.

WEL voor jou:

1. Als je snel wilt leren hoe je populaire liedjes kunt spelen, is dit voor jou.
2. Als je van de vrijheid houdt om liedjes steeds iets anders te spelen, dan is dit voor jou.
3. Als je bruikbare vaardigheden wilt opdoen die je kunt toepassen op honderden liedjes, dan is deze training voor jou.
4. Als je in staat wilt zijn om complete liedjes te spelen vanaf de meest eenvoudige akkoordenschema's/leadsheets en deze professioneel wilt laten klinken, dan is dit voor jou.

Ik heb de cursus aangeschaft. Maar, hoe kan ik nu starten met mijn eerste les?

Je krijgt na betaling direct je login gegevens, hiermee heb je toegang tot onze exclusieve online ledensite. Je krijgt levenslang 24/7 toegang tot de cursus. Zodra je inlogt vind je hier alles netjes geordend terug. Ook kun je via het volgsysteem altijd zien bij welke les je gebleven was, lekker handig!

Hoe kan ik de cursus volgen?

Je krijgt na betaling direct je login gegevens, hiermee heb je toegang tot onze exclusieve online ledensite. Je krijgt levenslang 24/7 toegang tot de cursus. Zodra je inlogt vind je hier alles netjes geordend terug. Ook kun je via het volgsysteem altijd zien bij welke les je gebleven was, lekker handig!

Wat als ik even geen les kan volgen?

Het mooie van online piano leren spelen, is dat je onbeperkt toegang hebt tot alle video's, onze Community forum én mijn persoonlijke begeleiding. Het lessysteem houdt precies voor je bij wat je al wel of niet gevolgd hebt. Dus je kunt altijd lessen weer oppakken waar je gebleven bent (of herhalen).

Mag ik de lessen ook samen met iemand anders volgen?

Ja, dat is geen probleem, dat vind ik zelfs alleen maar leuk. Het is echter alleen toegestaan met personen die op het zelfde adres wonen.

Worden er bij elke les pdf bestanden geleverd die ik kan downloaden?

Ja, dat klopt, aangezien het een videocursus betreft heb ik indien nodig extra lesmateriaal (ebooks, stappenplannen, akkoordenschema's, midi's etc.) toegevoegd als bijlage bij de betreffende lessen die je zult tegenkomen. Deze kun je downloaden en uitprinten als naslagwerk voor het oefenen.

 

Nog meer vragen?  Klik hieronder om even contact met me op te nemen.