Pianoles van Rene reviews - Wat cursisten zeggen.
Testimonials en ervaringen van cursisten van PIanoles van Rene

Denk je erover om te starten met de pianocursus van René?

Je bent in goed gezelschap.


Sluit je vandaag aan bij 10.000+ gelukkige pianoliefhebbers!

Sluit je aan bij onze muzikale familie en maak je muzikale reis samen met ons.
Jennifer over de lessen van PianolesvanRene:

Messica over de lessen van PianolesvanRene:

Claudia over de lessen van PianolesvanRene:

"Ik sta er versteld van  hoeveel liedjes ik al kan spelen..."

"De laatste maanden heb ik, behalve de Succespadmethode, ook nog PopPianist van Pianoles van Rene gevolgd. Elke maand een nieuw popliedje leren, in verschillende stijlen en opbouwend in niveau. Het is niet alleen maar naspelen, maar er wordt ook aandacht besteed aan de theorie en techniek.  Ik heb van beide cursussen ontzettend veel van geleerd. Waar ik elke maand opnieuw weer dacht dat "deze me toch echt niet ging lukken" ben ik er toch elke keer weer in geslaagd om wel alle liedjes te leren spelen. De ene keer wat sneller dan de andere keer, maar allemaal met heel veel plezier en binnen een maand tijd. Rene's videos met duidelijke uitleg, zijn enthousiasme en de Feedback van hem, van zijn team en van medecursisten hebben ervoor gezorgd dat ik heb doorgezet en zover ben gekomen. Wat ik erg fijn vind aan deze methode is dat je alles in je eigen tempo kunt leren en dat je opnames mag insturen waar je over het algemeen binnen 24-48 uur feedback op krijgt. Het grootste geheim: de stappen van Rene volgen in een tempo dat voor jou geschikt is, blijven oefenen en herhalen en vooral ook genieten van je vooruitgang! Ik ben dik tevreden over deze aanpak, heb er geen moment spijt van gehad en ga hier zeker nog een poosje mee door.
Kortom, de Succespadmethode en de cursus PopPianist
van pianoles van René zijn echte aanraders!"   - Meike Bakker

"René steekt er met kop en schouders bovenuit."

"René is echt een pianoleraar in hart en nieren. Geen onzichtbare leraar op het web maar je hebt gewoon contact en hij reageert vrijwel direct als je met een probleem of vraag zit. Bovendien is er een super actief forum dat ook meehelpt om je verder op weg te helpen. De video's zijn overduidelijk en hij legt het heel rustig en geduldig uit. Het enige wat je eigenlijk moet doen is zelf achter die piano te gaan zitten en het doen zoals het voorbeeld. Ik heb twee eerdere cursussen gedaan bij andere aanbieders maar René steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is bijna verslavend zo graag wil je weer oefenen en dan komt volgens mij door zijn manier van lesgeven."   - Messica van Veen-Kreleger

"Na één maand sta ik versteld wat er al allemaal uit mijn piano klinkt!"

"Via pianoles van René eindelijk mijn ultieme droom aan het realiseren. Na één maand met de cursus bezig te zijn, sta ik versteld wat er al allemaal uit mijn piano klinkt!  Alles wordt klaar en duidelijk uitgelegd. De oefenliedjes zijn zeer plezant om na te spelen. Een supergezellig forum staat je met raad en daad bij. Van René krijg je ook duidelijke feedback/tips/begeleiding. Zonder te oefenen kom je er natuurlijk niet, maar dit werkt zo verslavend waardoor mijn piano mijn dagelijkse date is geworden Ik ga er dan ook met héél veel plezier mee door !"   Els V.

 

"dankzij jouw manier van lesgeven is er voor mij een droom die ik jaren koesterde een werkelijkheid geworden."

Hallo Rene, het is een verslaving geworden dat bijna alles moet wijken!

Dagelijks, te beginnen s'morgens voor het werk, dan tijdens mijn middagpauze en s 'avonds speel en oefen ik.  Wat mij eerst zo ingewikkeld leek wordt alle dagen eenvoudiger.  Het fijne is dat ik reeds verschillende liedjes speel zonder erbij na te denken.  Rene, ik wil je danken want dankzij jouw manier van lesgeven is er voor mij een droom die ik jaren koesterde een werkelijkheid geworden waar ik alle dagen van geniet en steeds betere resultaten behaal.  P.S. de beste inverstering van mijn leven!!!

- Lieven Thyssen

"Ondanks mijn leeftijd en geen geboren aanleg kan ik nu naar hartelust spelen."

Na 4 maanden door familie omstandigheden niet in staat geweest te zijn mijn keyboard aan te raken heb ik dankzij René pianolessen op online gemakkelijk opnieuw de lessen op kunnen pakken. Ik geniet van de duidelijke uitleg, de manier waarop René les geeft. Ondanks mijn leeftijd en geen geboren aanleg kan ik naar hartelust spelen. Dank je René. -  Angelina Bernardina Heerens

"Ik sta echt te kijken hoe snel en makkelijk je vooruit gang boekt."

Ik volg sinds een week de beginnerscursus en sta echt te kijken hoe snel en makkelijk je vooruit gang boekt.  Na een week goed oefenen ben ik nu al in staat om 12 akkoorden te spelen met bijbehorende melodie met zowel de linker als de rechterhand.
De lessen zijn erg duidelijk en gemakkelijk te volgen, ook krijg ik regelmatig adviezen en hulp via e-mail.  Ik ben in ieder geval erg enthousiast en blij dat ik de keuze gemaakt heb om les te gaan volgen bij Rene.


Peter A.

"Je kan altijd vragen stellen ."

Wil je op een leuke manier piano of keyboard leren spelen op je eigen tempo ,dan is pianoles van René een echte aanrader ,goede uitleg ,je kan altijd vragen stellen ,dus ben je opzoek naar een leuke hobby dan is dit zeker een goede keuze.


JM Schoonakker

"Het leuke van de cursus is dat ik regelmatig even terug kan om wat op te frissen."

Ik volg de lessen van Rene nu ongeveer een jaar.

Na de beginnerscursus ben ik enthousiast geworden over mijn vorderingen. De rustige opbouw van de lessen en duidelijkheid van de instructievideo's maken het me mogelijk om in eigen tempo de oefeningen te doen. Het leuke van de cursus is dat alle video's nog zichtbaar blijven en dat ik regelmatig even terug kan om wat op te frissen. Er zij momenten dat ik er even de tijd niet voor heb om regelmatig te oefenen ,  De beelden van de piano met daarin de handelingen en de enthousiaste en heldere manier toelichting door Rene maken dat de vaardigheden zoals vingerzetting , tempo , etc duidelijk worden overgebracht.


Er zijn nog veel meer opties die Rene aanbiedt,Als je interesse hebt om piano te leren spelen , maak dan eens kennis met deze vorm van onderwijs.


groet Jan

"De PVR community is ook geweldig waar je elkaar een hart onder de riem kunt steken."

Ik had in begin wel mijn twijfels over online pianoles, maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Rene geeft met passie (online) les en je merkt aan alles dat het zijn 'ding' is.

De PVR community is ook geweldig waar je elkaar een hart onder de riem kunt steken. Tijdens het webinar was ik de pianoChallenge aangegaan en daar zoveel van geleerd. Kan niet wachten op de volgende uitdaging (challenge).

Rene, ga zo verder en blijf nog wel een tijdje bij je.


Karel Sterrenburg

"Je wordt niet opgejaagd maar wel gecoacht."

Ik kan pianoles van Rene van harte aanbevelen. Uitstekend lesprogramma met zeer goede uitleg. Veel, heel veel korte video's met toelichting, voorbeelden, uitleg. Je wordt niet opgejaagd maar wel gecoacht. Als je piano wilt leren spelen moet hier wezen. 

Willem de Beer


"Eigentijdse wijze van lesgeven.."

Heel betrokken en deskundige, muziek leraar. Eigentijdse wijze van lesgeven.
Video ondersteuning werkt goed. Je kunt altijd op elk moment terug kijken.

"In no time durfde ik te spelen, ik ga over het klavier heen en improviseer op de akkoorden."

Sinds eind oktober heb ik pianolessen van René, dus nog geen zes weken nu. Hoewel ik al lang bladmuziek kan lezen en ik vroeger pianoles heb gehad, bleef ik "hangen" in een eenvoudig niveau, wat me frustreerde. De aanpak van René is totaal anders en nieuw voor mij. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. In no time durfde ik te spelen, ik ga over het klavier heen en improviseer op de akkoorden. Ik speel nu iedere dag met veel plezier. Een wens die ik had en ook wel heb voorgelegd aan mijn pianoleraar, wordt nu ineens vervuld: ik kan liedjes begeleiden! Dank je René, ik blijf voorlopig nog bij je.


Elizabeth G.

"Ideale cursus om opnieuw te beginnen met pianospelen."

Ideale cursus om opnieuw te beginnen met pianospelen nadat je het even niet meer zag zitten of eindeloos in herhaling viel met wat je reeds kende.
En niet vergeten het spelen met akkoorden , voor mij het leuke deel.
Alles kan je doen op eigen tempo en op de website kan je alles volgen .
Persoonlijke mening ,zeker een cursus die je kan aanraden .


Yvo

"Ik heb nu na zo'n 8 weken al flink wat vorderingen gemaakt."

Ook de interactie met andere cursisten en de gezamenlijke uitdagingen die voorgeschoteld worden stimuleren je om er flink voor te gaan.  Er is een grote diversiteit aan cursussen. Ik heb nu na zo'n 8 weken al flink wat vorderingen gemaakt.
Ook de live uitzendingen zijn een welkome aanvulling waarbij je goede interactie hebt.
Al met al een goede beslissing om bij deze club te gaan.


Jan

"ik klooi al zo,n 25 jaar wat aan."

Ik heb al erg veel van deze man geleerd. ik klooi al zo,n 25 jaar wat aan ,en in het afgelopen jaar ben ik wel meer van muziek beginnen te begrijpen
Ook mijn linkerhand techniek is veel verbeterd. Ik kon wel met 3 of 4 vingers een akkoord aanslaan ,maar noot voor noot oftewel gebroken akkoorden was een ramp voor mij
Ik heb nu meer plezier om muziek te maken !


Paul Vonck


"Ik speel nu eenvoudige pianostukken vanaf noten en dit alles in nog geen twee jaar."

Hallo, ik speel piano en heb de lessen van Rene zeer nuttig gevonden zowel de basis cursussen tot en met de masterclass. Ik speel nu eenvoudige pianostukken vanaf noten en dit alles in nog geen twee jaar. Ik beveel de prima uitgewerkte online pianolessen van Rene aan . Veel genoegen met de lessen .

Klaas van A.

"René staat altijd klaar om te helpen."

Goed uitgelegde lessen , leuk om te doen en René staat altijd klaar om te helpen .


Pam Meert

"Dit ga je écht heel leuk vinden!"

begin met deze pianoles en leer stapje voor stapje piano te spelen. Dit ga je echt echt leuk vinden!


"René geeft op een warme enthousiaste manier les!"

René geeft op een warme enthousiaste manier les! Je mag hem altijd vragen stellen. Een aanrader!


Nadine van Oosterwyck

"Duidelijke uitleg en heel goede begeleiding."

Als gepensioneerde is het een leuke manier om in eigen tempo piano- of keyboardlessen te volgen. Door tijdgebrek is dit er vroeger nooit van gekomen. De manier van lesgeven is voor mij heel prettig omdat ik zelf kan bepalen wanneer ik zin en tijd heb. Duidelijke uitleg en heel goede begeleiding.


Jeannette Dierckx

"In 1 maand tijd al meer geleerd heb dan vroeger 2 jaren privéles! " 

Hoi Rene, ik kan wel melden dat ik via jouw lessen op 1 maand tijd al meer geleerd heb dan vroeger 2 jaren privéles op een Eminent orgel.

Dus ik kan niet live deelnemen aan de Webinars maar ik volg en probeer alles nadien uit.


Peter

"Ik wist niet dat jouw muzieklessen zo leuk en leerzaam zouden zijn."

Dag René,  Ik ben nu exact 2 weken bezig.  Ik oefen en improviseer elke dag op mijn piano.  Verder heb ik het enorm naar mijn zin, en wist niet dat jou muzieklessen zo leuk en leerzaam zouden zijn. Compliment! Groetjes Jaap B.

"Een huiselijke sfeer"

"Dit lesprogramma kan ik lekker s' avonds na mijn werk volgen zonder aan vastgestelde tijdstippen gebonden te zijn. Verder vind ik , dat er een huiselijke sfeer aan zit omdat René het op een leuke,

enthousiaste manier brengt waardoor men geprikkeld blijft de cursus te volgen. Ben blij dat ik hieraan begonnen ben omdat ik een piano gewoon een prachtig instrument vind en bij de 

cursus van René dingen leer, waar ik uit mezelf waarschijnlijk nooit aan begonnen was. Leuke leerzame cursus Reně en ga vooral zo enthousiast door!" - Marcel Hanneman

"Dankbaar voor de tijd die je voor me neemt"

"Lieve René, ik ben ontzettend dankbaar, voor je pianolessen, dankbaar voor de tijd die je voor me neemt...voor de goede uitleg..., stap voor stap...gaat 't steeds beter... dank je wel, dat je me zo terzijde staat...ik kan de lessen aan iedereen aanbevelen.....dank je wel..."

"Ik dacht, deze manier van pianolessen zonder noten  op bladmuziek leer ik nooit!"

Van huis uit was ik gewend vanaf bladmuziek met noten piano te spelen! Ik dacht, deze manier van pianolessen zonder noten  op bladmuziek leer ik nooit! Maar niks is minder waar, het gaat prima, geen enkel probleem. Wat zo heerlijk is van René zijn lessen is dat er geen druk achter staat, je kunt het op je eigen tempo doen. René legt alles heel duidelijk uit en doet dat met veel enthousiasme, en dat steekt aan. René laat ook duidelijk merken dat het om het plezier gaat wat je hebt in het pianospel, en nergens anders om, dat is zijn uitgangspunt en dit spreekt met erg aan.  

René. jij in Spanje en ik in Brabant.  je hoort er als zijnde mijn (en van velen!) pianoleraar helemaal bij in mijn muzikale domein...je hebt me weer het enthousiasme van piano spelen gegeven, .....niks als lof voor jou

pianoles van rene reviews

Klantbeoordelingen op Google en Facebook

Cursisten beoordelen de cursussen met een 4,8 van de 5  op Google en Facebook