Corona lockdown live pianotrainingen volgen? Zo doe je gratis mee!
Start vandaag met mijn Corona Lockdown Live Pianotrainingen.
21 maart 2020 
7 min. leestijd

Start vandaag met mijn Corona Lockdown Live Pianotrainingen.

Er is zoveel aanbod online om te starten, dat begrijp ik.  Ben je op zoek naar een pianoleraar, piano lesmethode, online pianosysteem of online piano Community en wil je ook graag nu piano leren spelen?   Maak dan nu gratis kennis met Pianoles van Rene en maak tijdelijk gratis een goede start met piano spelen!

Hoe dat werkt?  Lees dan even mee.  Ik hoef je niets meer te vertellen over onze huidige situatie en de situatie in de wereld.  De straten zijn leeg, de winkels gesloten, de auto’s langs de kant van de weg, bijna niemand meer buiten en dat over de hele wereld.  Bijna onwerkelijk toch?

Zit jij je toevallig ook thuis te vervelen?  Stof je oude keyboard af,  ga achter je piano zitten en doe gratis mee en sluit je aan.  Kom ook gezellig met ons samen piano leren spelen via de LIVE Facebook en Youtube uitzendingen. Zolang we nog nog niet buiten mogen wil ik heel graag mensen een hart onder de riem steken en trakteren op gratis pianolessen.

Vanaf maandag 16 maart (op moment van dit schrijven nu al 5 weken!)  geef ik gratis wekelijkse LIVE pianotrainingen.  De ‘Corona Lockdown live pianotrainingen‘   Alles lessen zijn nog te volgen en terug te kijken.  Daarnaast blijf ik regelmatig nieuwe live pianotrainingen geven.

Hoe werkt dat dan Live pianoles?  Wat moet ik doen?

Ik zal voor de webcam met mijn piano verschillende liedjes uitleggen en voorspelen.  Terwijl je op mijn toetsenbord en vingers meekijkt, spelen en oefenen we samen elke liedje.  Stap-voor-stap. Voor extra duidelijk uitleg en om te oefenen bekijk je mijn speciale ‘guitarhero style’ quickfix®  instructievideo’s  en verzorg lessen over verschillende onderwerpen en al jouw vragen beantwoorden over onderwerpen zoals:

noten leren lezen, piano spelen met akkoorden, spelen met het pedaal, improviseren, spelen op gehoor, jezelf leren begeleiden, samen spelen met anderen, spelen met een metronoom, snel liedjes leren, spelen met akkoordenschema’s, spelen met leadsheet en veel meer.

Voor wie zijn deze gratis online piano webinars?

✔️Totale beginners
✔️Beginners
✔️Herstarters
✔️Kinderen (vanaf 12 jaar)
✔️Volwassenen (tot 100 jaar)
✔️Voor iedereen die graag met akkoorden liedjes wil leren spelen
✔️Voor iedereen die beter noten wil leren lezen
✔️Voor ieder die wil leren improviseren
✔️Voor iedereen die ‘vastgeroest’ zit aan zijn saaie notenlees lesboekjes
✔️Voor iedereen die gewoon even wil kennismaken met piano spelen
✔️Voor de licht klassieke muziekliefhebbers
✔️Voor de popmuziek liefhebbers
✔️Voor mensen die alleen thuiszitten en graag meeluisteren

Bekijk alle pianolessen in eigen tijd en tempo terug

Welke liedjes zijn er tot nu toe behandeld?

In mijn live pianolessen werk ik met verschillende liedjesvormen waardoor je extra veel kunt leren zoals:
✔️ bladmuziek (F/G-sleutel),
✔️ leadsheets (Melodie G-sleutel, akkoorden, songteksten) en
✔️ akkoordenschema’s (aangevuld soms met oefenaudio’s en akkoordenbladen)

Liedjes met bladmuziek:

I Giorni (eenvoudig) – Ludovico Einaudi

Fly – Ludovico Einaudi

Liedjes met Leadsheets:

You’ll Never walk alone (eenvoudig)

– You’ll Never walk alone (met uitbreiding voor linkerhand)

Liedjes met akkoorden:

– Let it Be – The Beatles

-17 Miljoen mensen – Davina Michelle & Snelle

Hoe ga jij als beginner deze liedjes leren spelen?

Er zijn 2 manieren om de liedjes te leren spelen, enerzijds door de stap-voor-stap live pianotrainingen terug te kijken en anderzijds door mijn ‘quickfix’ naspeeltutorials te bekijken.  Door de handige opzet zie je duidelijk mijn handen en vingers, dubbeloplichtende toetsen en bewegende balkjes, zodat je niet persé muzieknoten hoeft te tellen.

Daarnaast kun je via mijn speciale lesmaterialen pagina gratis extra lesmateriaal downloaden zoals een toetsenwijzer (zodat je de namen van de toetsen snel leert), akkoordenbladen, schema’s, notenoverzichten, audio oefentracks en veel meer!

gratis live pianolessen

Volg deze 2 Stappen en leer GRATIS piano spelen!

De ‘Corona Lockdown live Pianotrainingen’ die ik de afgelopen 2 weken gegeven heb zijn geschikt voor beginners, herstarters en half-gevorderde pianoliefhebbers. Heb je ze gemist, ze staan nú nog online, dus maak er gebruik van!

Op basis van wat onze cursisten willen, zal ik steeds weer nieuwe bekende liedjes behandelen.

Wil je zelf ook liedjes aanvragen?  Doe dat dan via onze Community forum van Pianoles van Rene.  Bijna wekelijks komen er nieuwe liedjes bij.  Genoeg dus om lekker aan de slag te gaan.  Spelenderwijs dus leer je spelen met akkoorden en noten.

Stap 1. Abonneer op mijn Youtube kanaal.

Ben je net ‘ingestroomd’ en wil je ook graag aan de slag? Dan is het handig om je in stap 2 aan te melden en te starten met het terugkijken van pianoles 1 van mijn Corona Lockdown Live Pianotraining.    Via mijn Youtubekanaal kun je nu tijdelijk alle opnames en lessen terugvinden en volgen.
Klik hier om mijn Youtube kanaal te bezoeken >>>  (als je je daar abonneert en op het belletje klikt ontvang je automatisch bij nieuwe updates!)

Stap 2. Meldt je gratis aan voor de ‘Live Pianotrainingen Updates’.

Meldt je gratis aan voor mijn ‘LIVE pianotrainingen’ Updates!  en ontvang gratis toegang tot mijn bijbehorend lesmateriaal pagina waar je bladmuziek links,  audio’s, pdf’s en dé handige toetsenwijzer gratis kunt downloaden.
Klik hier om je aan te melden voor mijn Live Pianotrainingen Updates >>>

gratis pianoles online

Heb je een vraag of wil je een reactie delen?  Doe dit hieronder.

Je kunt deze gratis online pianolessen volgen, schuif dus gezellig digitaal bij ons aan om samen nieuwe liedjes te leren voor beginners en al jouw piano uitdagingen aan me voor te leggen. Je kunt je vragen of reacties nu alvast delen onder dit bericht. Ik zal proberen deze vragen in de eerstvolgende uitzendingen te behandelen.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe LIVE pianotrainingen en bijbehorend lesmateriaal ontvangen?

Klik hier om je alvast aan te melden en mis geen enkele LIVE training>>>

Via deze pagina ontvang je ook alle extra pdf’s met extra lesmateriaal (zoals toetsenwijzer, akkoorden overzichten etc.. ) gratis! Ben je op zoek naar een goede piano of keyboard om mijn online pianolessen mee te volgen?  Bekijk dan hier mijn kooptips >>.

Blijf gezond!  Tot ziens in een van mijn LIVE uitzendingen of in onze mooie online Pianoles van Rene Community.

Werkt dit wel of is dit geschikt voor mij?

Lees de reacties hieronder 😉

gratis introductiecursus

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Annie
Door

Annie

op 23 Mar 2020

Geweldig René dat je deze lessen in deze moeilijke tijd wil verzorgen . Ik volg ze met veel plezier ,maar ik vind het nog heel moeilijk ,ben al heel lang bezig .met uw cursus te volgen ,maar problemen met accoorden te onthouden ,maar heel leuk om nu deze lessen te volgen bedankt René,

Rene
Door

Rene

op 24 Mar 2020

Beste Annie, wat leuk dat je naast mijn cursus ook de live lessen volgt. Akkoorden kun je altijd terugvinden via mijn akkoordenboek (welke je vind in de download sectie van de ledensite) en de akkoordenbladen. Veel succes en speelplezier!

Maddy
Door

Maddy

op 23 Mar 2020

Het was weer fijn om zo samen muziek te maken! Dank je wel!

Rene
Door

Rene

op 24 Mar 2020

Leuk Maddy! Fijn dat je geniet van de Live uitzendingen. Groetjes, Rene

Marc Van Oerle
Door

Marc Van Oerle

op 14 Apr 2020

Beste René, Ik moet ze noodgedwongen uitgesteld bekijken, dus hoop dat ze lang genoeg online blijven staan, of je ze wil toevoegen in onze lesomgeving bij workshops of dergelijke, zodat ze zichtbaar blijven voor je studenten. Zodat ik ze toch nog kan bekijken en de belangrijke info kan opnemen en zo zelf ook weer iets extra hebben om me muzikaal te verrijken. Dank alvast om dit in overweging te willen nemen.

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Hallo Marc, bedankt voor je reactie. Op dit moment kan ik hier nog niets over zeggen. Ik zou zeggen, profiteer nu van deze gelegenheid en doe er je voordeel mee. Wie weet zie je deze informatie nog terug in onze online leeromgeving, maar, nogmaals ik kan voor nu niets beloven. ;-)

J.p.tuyteleers
Door

J.p.tuyteleers

op 14 Apr 2020

Hé dag René Zeer leuk en mooi meegenomen op de cursus ,maar volg de lessen ofline en zal er waarschijnlijk wat langer over doen. Gr .JP

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Hoi JP, ja ik denk dat deze lessen inderdaad een mooie aanvulling zijn op mijn bestaande cursus, met name de basiscursus (ofwel Snelstartcursus voor Piano en Keyboard). Veel succes en speelplezier!

Angelina
Door

Angelina

op 14 Apr 2020

Hallo René, sneu dat je electriciteits problemen had vandaag maar morgen zien wij je weer.. Het is fijn de cursus en de on line lessen te volgen, ik ben een langzame leerling. Mijn.vraag: op het blad You never walk alone. Hoe is de vingerzetting voor Fdim en wat is E+ en voor F#7 gewoon de F7 maar dan met de #op de F???? Dank je alvast voor de uitleg. Elisabeth zoekt naar een extra akkoordenblad voor dit lied. Bestaat die? Groetjes, Angelina

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Hallo Angelina, een langzame leerling is niet altijd een slechte leerling! ;-) Piano leren spelen is nooit een wedstrijd, neem gerust de tijd, maar blijf je houden aan mijn 5 fasen succespad en volgorde van de lessen zoals ik ze aanbied. Dan heb je een systeem dat werkt en zorgt ervoor dat je goede vooruitgang boekt. Ik zal je vraag behandelen in mijn volgende Live uitzending. Bedankt voor alle steun, begrip en je vertrouwen! Ik zie je onze onze Community en bij de Live uitzendingen.

Bert Quirijnen
Door

Bert Quirijnen

op 14 Apr 2020

Ik vind het geweldig om zo piano te leren spelen, ik heb zelfs mijn kleinzoons er op gewezen om dit ook te gaan doen. Maar ja, die zijn nu aan het digitaal thuis studeren, dus dat duurt nog even denk ik. Melodie spelen gaat best wel goed bij mij, alleen de akkoorden met de linkerhand spelen is nog steeds moeilijk, maar ik heb al veel van je geleerd. Dank hiervoor. Misschie na alle caronaproblemen alles op een rijtje zetten. Nogmaals dank voor alles tot nu toe.

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Fijn om te horen Bert! Akkoordenspel is het eenvoudigst te leren door de 12 meest gespeelde akkoorden (C, D, E, F, G, en A, majeur en mineur) te oefenen zoals in mijn online lesprogramma. Mocht je interesse hebben, dan ben je welkom om mijn extra lessen over akkoordenleer te gaan volgen. Veel succes en speelplezier verder en tot in de volgende lessen.

luc
Door

luc

op 14 Apr 2020

Dag Rene, Ik vind het heel fijn je lessen te volgen maar de tijdstippen van de live uitzendingen is moeilijk voor mij.Ben nu let it be aan het instuderen, heel heldere instructies! Gr Luc

Patrick
Door

Patrick

op 14 Apr 2020

Hoi René, Ik volg je lessen al enkele weken. Ik ben zeer beginnend pianostudent ofzoiets. Ik kan geen noot lezen maar het begint te komen. Ik heb les in Tilburg (nu 3 lessen gehad) vind het erg leuk en verslavend. Vandaar dat ik ook verder ben gaan zoeken. Hoe meer tips en uitleg hoe makkelijker ik m'n weg erin kan vinden hoop ik. Ik volg je lessen niet live, dit omdat ik nog de mazzel heb dat ik naar m'n werk kan. Groeten Patrick

Eddy
Door

Eddy

op 14 Apr 2020

Dag Rene, Ik heb alles zo goed mogelijk gevolgd samen met een kennismakings cursusje. Mijn bedoeling was echter om enkel met akkoorden te leren spelen (als dat mogelijk is). Ik ben al iets ouder en trager en denk dus, na wat ik allemaal gezien en gevolgd heb, dat het voor mij iets te hoog gegrepen is. Ik dacht dat het op die wijze zou mogelijk zijn eenvoudige liedjes te kunnen spelen, dus zonder noten. Ik denk dan ook te stoppen en dank je voor de lessen die trouwens zeer duidelijk zijn. Vriendelijke groeten. Eddy

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Dag Eddy, dank voor je bericht. Als ik het goed lees, ben je nog maar een echte beginner en hebt enkele lessen gevolgt, klopt? Leeftijd speelt echt geen rol. Ik heb leerlingen gehad van in de 80+ die vanaf 0 gestart zijn en geleerd hebben hoe ze liedjes kunnen spelen. Zoals met alles, kost ook piano spelen en ja met akkoorden tijd! Jammer dat je nu al overweegt om te stoppen. Mag ik vragen waarom? Het is zeer goed mogelijk om al met enkele akkoorden aan de slag te gaan en liedjes te spelen. Neem gerust even contact met me op en ik zal proberen je zo goed mogelijk te helpen.

An
Door

An

op 14 Apr 2020

Hoi Rene ik volg nu n paar lessen via you tube. Ik ben niet alleen n beginner op het keyboard...maar ook in het omgaan met de computer. Ondanks dat, geniet ik enorm van jouw lessen. En zeker in deze coronatijd, is het voor mij n hele fijne bezigheid. Dankjewel en zeker voor de geduldige, kundige uitleg.

Rene
Door

Rene

op 14 Apr 2020

Hoi An, dank je voor je reactie, fijn om te horen dat je enorm geniet van mijn Corona Lockdown Live Pianotrainingen. Veel speelplezier nog en tot in de volgende les.

sjaklien euwals
Door

sjaklien euwals

op 15 Apr 2020

Hola René, Het blijft een fantastisch initiatief van jou om ons in deze lockdown-tijd live online pianoles te geven. Sinds deze week ben ik elke keer steeds op je uitzendtijd aanwezig geweest en dat stimuleert mij enorm. De eerste weken lukte me dat niet de les op je uitzendtijd te volgen, waardoor ik bij die melodieën een achterstand opliep. Ook omdat ik toen eerst je beginnerscursus heb doorgenomen. Om er weer een beetje in te komen. En dat gaat poco a poco, langzaam, elke dag een stukje beter,. Als herstarter na meer dan 30 jaar niet piano gespeeld te hebben, zijn de variaties die je vandaag speelde voor het intro van 17 miljoen mensen lastiger te volgen. Dat moet ik eerst maar eens rustig uitvogelen en dan spelen. Ik ga proberen de noten van de linkerhand en de omkeringen uit te schrijven op papier, dat geeft mij meer houvast. En het is een mooi tijdverdrijf nu. Zoals je weet mag ik net zoals jij de deur niet uit in Spanje, en bij ons regent en waait op het moment. De houtkachel brandt, kortom een gezellig sfeertje om in de muzieknoten te duiken. Wordt vervolgd. Nogmaals dank en tot morgen. Groetjes uit Fuentes de Cesna.

Rene
Door

Rene

op 15 Apr 2020

Hi Jacqueline, idd, poco a poco. Fijn dat je er ook steeds bij bent. Muy bien! Ik zie dat je veel over muzieknoten praat, dat is waar je waarschijnlijk 30 jaar geleden mee bezig was. Ik wil je nu vragen om gewoon de basiscursus te volgen en de noten 'even los te laten' en met een open mind de lessen te volgen, misschien zul je deze muzikale reis aangenaam verrast worden. ;-)

Liesbeth Gankema
Door

Liesbeth Gankema

op 15 Apr 2020

Dank je René voor je fijne lessen. Als het maar even kan, zit ik erbij met mijn laptop op de piano, van waar af ik het goed kan bekijken. Ik vind het wel leuk om te melden, dat ik dankzij de lessen die ik nu een half jaar bij jou volg, deze live-lessen eenvoudig kan volgen. Het is voor mij nu al makkelijk te volgen, waardoor ik bijvoorbeeld het muziekstuk Fly al vlot kan spelen.

Rene
Door

Rene

op 15 Apr 2020

Hi Liesbeth, bedankt voor je bericht. De verdiensten heb je geheel aan jezelf te danken! Ik heb de afgelopen tijd een online cursist gezien die ongelofelijk veel inzet, doorzettingsvermogen en betrokkenheid bij alle cursisten in onze Community heeft laten zien. Geweldig! Fijn om je er bij te hebben in onze Community! Tot snel.

Reactie plaatsen