Review Cor Bakker pianolessen, kun je online piano leren spelen met Cor?
Review Cor Bakker pianolessen, kun je online piano leren spelen met Cor?
25 juli 2019 
18 min. leestijd

Review Cor Bakker pianolessen, kun je online piano leren spelen met Cor?

Ben je benieuwd of je echt piano kunt leren spelen met de pianolessen van Cor Bakker?  En hoe staat dit in vergelijking met de online pianolessen van René?  Twijfel je of je online pianolessen wilt gaan volgen? Of je goed kunt leren spelen met deze online cursus? Je leest het allemaal hieronder.  Ontdek wat je van deze pianolessen kunt verwachten.

Met traditionele pianolessen ben je jaren bezig voor je goed piano kunt spelen. Je kunt je afvragen hoe het mogelijk is om de technieken online goed onder de knie te krijgen. De pianolessen van Cor Bakker zijn populair. Maar komt dit doordat Cor een bekende pianist is of zijn de lessen echt zo goed?  Hieronder lees je alles, ook de voor-en nadelen.

Voor je tijd en geld gaat investeren wil je natuurlijk wel weten waar je aan begint.

Pianist Cor Bakker

Wie is Cor Bakker?

Voor degene die Cor Bakker nog niet kennen, een korte introductie. Cor Bakker is een redelijk bekende Nederlandse pianist. Al op 11-jarige leeftijd begon hij met piano spelen. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium.

Na zijn studie begeleide hij allerlei belangrijke Nederlandse artiesten en was hij 11 jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest. Ook werkte hij mee aan diverse programma’s voor de radio en tv. Hij verwierf landelijke bekendheid als begeleider van Paul de Leeuw. Later kreeg hij zijn eigen programma’s, ‘Cor & Co’ en ‘Cor op Reis’. Sinds 2017 heeft Cor Bakker zijn eigen radioprogramma.

Cor Bakker heeft door de jaren heen meerdere prijzen gewonnen met zijn muzikale talent, waaronder De Gouden Harp, De Gouden Notenkraker en De Meerjazz prijs.
Nog steeds begeleidt hij artiesten bij muziekopnames, concerten en in het theater. Zijn muziek is terug te horen op diverse muziekalbums en hij heeft ook een aantal albums op zijn eigen naam staan.

TIP: Lijkt het je leuk om pianoles te krijgen van Cor Bakker?  Er is momenteel een zeer leuke korting actief >>

Is pianoles van Cor Bakker ook geschikt voor beginners?

Cor Bakker is zelf een ver gevorderd pianist. Maar dat hoef jij niet te zijn als je zijn pianolessen wilt volgen. Er zijn speciale online pianolessen, helemaal gericht op beginners. Dus zelfs als je nog nooit een piano hebt aangeraakt en geen noot kunt lezen kun je deze lessen volgen.

Droom je er al lange tijd van om piano te kunnen spelen, maar heb je weinig tijd of durf je niet zo goed? Vind je pianolessen bij een muziekschool en privé pianoleraar te duur? Dan zijn online pianolessen de oplossing voor jou. Zelfs als je denkt dat je geen talent hebt, is het de moeite waarde.

Online kun je zelf bepalen hoe snel of langzaam je de lessen volgt. Je mag net zo lang oefenen tot je de techniek goed onder de knie hebt. Elke video kun je eindeloos terugkijken, zonder een ongeduldige pianoleraar die over je schouder meekijkt.

Kan ik als gevorderde nog iets leren van deze pianolessen?

Cor Bakker biedt op zijn website ‘Piano spelen met Cor’ verschillende cursussen aan. Naast de beginners cursus, waarin de allereerste basisstappen worden uitgelegd en je noten leert lezen, zijn er nog diverse andere cursussen.

In de gevorderde cursus 1 en 2 ontwikkel je jezelf nog verder. Je leert stap voor stap alle facetten van het pianospelen. Kun je al aardig spelen, dan kun je kiezen voor de cursus ‘spelen met akkoorden’. Daarin leer je begeleiden, improviseren, melodieën en akkoorden verfraaien.
Wil je nog meer liedjes leren dan kun je naast de cursus nog allerlei liedjes pakketten aanschaffen.

Keyboard leren spelen met Cor Bakker

Zijn de pianolessen ook geschikt voor keyboard, kun je jezelf afvragen. Veel liedjes kun je zowel op een piano als keyboard spelen. Alleen hele ingewikkelde muziekstukken zijn vooral geschikt voor de piano, omdat het keyboard minder toetsen heeft.

Als je wilt leren keyboard spelen kan dat net zo goed met de pianolessen van Cor Bakker. Beide instrumenten vragen dezelfde kennis en vaardigheden. Zodra je meer gevorderd raakt, zul je waarschijnlijk een voorkeur gaan ontwikkelen voor een bepaald instrument. Maar vele bekende pianisten hebben zowel een akoestische piano als een keyboard in hun bezit.

Pianolessen van Cor Bakker

Hoe werken de pianolessen van Cor Bakker?

Cor noemt het zelf de ‘complete online cursus’. Je krijgt dan ook een groot scala aan online lesstof waarmee je zowel als beginner en gevorderde aan de slag kunt. Hierin worden de (basis)technieken voorgedaan en krijg je uitleg hoe je dit zelf goed in de praktijk brengt.

Als je nog niet eerder online lessen hebt gevolgd kan het even wennen zijn. Maar zodra je de smaak te pakken hebt, kun je niet meer stoppen. Je krijgt 5 jaar toegang tot de lessen. Je kunt er dus zo lang over doen als je zelf wilt.

Online pianolessen volg je wanneer het jou uitkomt. Je kunt direct aan de slag, maar heb je een drukke periode dan las je net zo makkelijk een pauze in.
Bij reguliere pianolessen betaal je per les, vaak jaren achter elkaar. Met online pianolessen heb je in één keer toegang tot alles wat je weten moet. Daardoor is de eenmalige investering verrassend voordelig.

Wat mag je van de beginnerscursus verwachten?

In de beginnerscursus leer je de basis van het pianospelen. Je krijgt 10 lessen met meer dan 170 instructievideo’s. Je oefent samen met Cor. Aan het einde van de les kun je samen het nummer spelen.

Hoe snel je deze cursus doorloopt, bepaal je zelf. Je kunt twee keer per week een les volgen of om de week. Net hoe snel je wilt leren en hoeveel tijd je hebt om te oefenen.

Als beginner leer je direct al verschillende muziekstijlen spelen. Ook oefen je met het piano spelen met behulp van een metronoom. Uiteraard komen de toonladders aan bod en leer je piano spelen met twee handen tegelijk.

De liedjes zijn elke les heel gevarieerd. Je leert elke les een bekend liedje spelen. En speelt ook elke les een liedje met Cor samen.

Zoals dat bij een goede basiscursus hoort, leer je ook hier de juiste houding achter de piano, de goede handhouding en vingerzetting en je leert hoe je de pedalen moet gebruiken.

In het theoretische deel van de beginnerscursus leer je verschillende maatsoorten en de namen van toetsen en noten. Ook leer je de basis van noten lezen en hoe je akkoord symbolen kunt lezen. Van de liedjes uit de cursus krijg je de bladmuziek, zodat je deze zelf kunt downloaden en afdrukken.

Aan het einde van de beginnerscursus kun je al een flink aantal populaire liedjes meespelen op je piano met de akkoorden die je geleerd hebt. Hiermee kun je zelf gaan improviseren.

Wat leer je in de gevorderde cursus?

Heb je de basis onder de knie dan kun je verder met de gevorderde cursus. Ook hier leer je piano spelen met behulp van video’s, die je keer op keer kunt bekijken. In je eigen tempo bekijk je de 100 video’s en oefen je met de 30 bladen oefenmuziek.

Je leert gevarieerde nummers spelen, swingend, hip en lekker improviseren staan centraal. Je gaat dieper in op de technieken die je geleerd hebt in de beginnerscursus. Je krijgt nog meer bladmuziek en handige tips van Cor. In de gevorderde cursus leer je onder andere licht klassiek, jazz, pop en musical nummers spelen. Voor elk wat wils.

Ga je nog een stap verder dan kies je de gevorderde cursus 2. Hier zet je de puntjes op de i en na het afronden van deze cursus mag je jezelf een volwaardig pianist noemen.
Ook de tweede gevorderde cursus bestaat uit meer dan 100 video’s waarmee je een all-round pianist wordt. De twee gevorderde cursussen sluiten naadloos op elkaar aan.

Hoe volg je de pianolessen van Cor Bakker?

Alle pianolessen van Cor Bakker volg je online. Het beste doe je dit op een groot scherm, zoals een laptop of tablet. Maar je zou de lessen ook kunnen volgen via je smartphone.
Nadat je de cursus hebt aangeschaft krijg je de inloggegevens in je mailbox. Hiermee kun je inloggen op het ledengedeelte van de website. Daar vind je alle lessen die bij de cursus horen.

Je kunt elke week een les doen, waardoor je in 10 weken tijd de hele cursus kunt doorlopen. De kans is groot dat je niet elke week evenveel tijd hebt. Dat is geen probleem. Je kunt de lessen volgen wanneer jou dat uitkomt.

Wat voor lesmateriaal krijg je?

De lessen bestaan uit naspeel- en instructievideo’s. Daarnaast krijg je bladmuziek van de liedjes die je hebt geoefend. De lessen volg je door de video’s te bekijken. Bij elke les krijg je tips en zie je hoe Cor Bakker op zijn piano voor doet hoe het moet. Je kunt over de schouder van Cor meekijken op zijn toetsen. Daaronder zie je nogmaals een klavier waarin met kleurtjes wordt aangegeven welke toetsen je moet aanslaan. Zo kun je zelf eenvoudig meespelen.

Het handige aan pianolessen met video’s is dat je kunt pauzeren wanneer je wilt. Vind je een stuk erg moeilijk dan spoel je terug en oefent dat gedeelte nog een keer, net zo lang tot je het in de vingers hebt.

Piano leren spelen met Cor Bakker

 

Welke leeftijd moet ik hebben voor ‘Piano Spelen met Cor’?

Deze pianolessen zijn geschikt voor jong en oud. Je bent nooit te oud om te leren. Iedereen van 8 tot 88 kan deze cursus volgen en via video’s leren piano spelen. Jongere kinderen kunnen samen met hun ouders oefenen.

Je moet wel in het bezit zijn van een computer en hiermee om kunnen gaan. Met alleen de basiskennis van computers kun je zonder problemen de cursus volgen.

Heb je als kind wel eens pianoles gehad en wil je het spelen weer oppakken? Dan is ‘Piano Spelen met Cor’ daar een goede methode voor. Zowel de beginner als de licht gevorderde raakt niet snel uitgekeken op de beginnerscursus.
Ben je het beginners stadium voorbij dan zijn er twee gevorderde cursussen die je helpen een ervaren pianist te worden.

Wat kun je na de cursus ‘Piano Spelen met Cor’?

Als je alle 10 de lessen uit de beginnerscursus hebt doorlopen ben je al een aardig eind op weg als pianist. Je kunt al een aantal liedjes spelen met uiteenlopende genres. Uiteraard begin je makkelijk, maar al snel gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Er zit genoeg uitdaging in de cursus.

Bij elke les krijg je tips, trucs en nieuw materiaal om mee te oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de soundtrack van de film ‘Amelie’ spelen.

Tijdens de cursus ‘Piano Spelen met Cor’ leer je de volgende onderdelen:

Een greep uit de pianoliedjes die je gaat leren

Tijdens de pianolessen leer je niet alleen de saaie, standaard pianoliedjes. Je krijgt een heel gevarieerd aanbod aan liedjes om mee te oefenen, aangepast aan het niveau waar je op dat moment bent. Om je een idee te geven van de liedjes die je straks kunt spelen zet ik er enkele op een rijtje:

• Old Macdonalds had a farm
• Formidable
• Jingle Bells
• Joy to the World
• The Pianoman van Billy Joel
• O when the saints go marching in
• Boogie woogie

 

Liedjes leren spelen op je piano

Je leert de techniek achter het pianospelen

In de cursus van ‘Piano Spelen met Cor’ leer je uiteraard ook alle technieken die je nodig hebt om goed piano te leren spelen. Want een goede zithouding achter de piano hoort er ook bij. Als je een goede zithouding hebt, zul je soepeler kunnen spelen en de kans op blessures flink verkleinen.

Uiteraard leer je met 2 handen tegelijk piano spelen en daarbij ook de pedalen goed bedienen. Dat kan in het begin lastig zijn. Precies op het juiste moment je handen en voeten onafhankelijk van elkaar bewegen.

Je leert oefenen met een metronoom, wat zeker voor beginners een handig hulpmiddel is om goed in de maat te blijven spelen. Als je aan het oefenen bent is het moeilijk om steeds hetzelfde tempo aan te houden. Bij moeilijke stukken ga je automatisch langzamer spelen. Met een metronoom kun je het tempo tijdens het oefenen lager zetten. Totdat je het stuk onder de knie hebt, dan voer je het tempo weer op.

Daarnaast komen er allerlei technieken voorbij om je vingers te trainen, zoals verschillende toonladders. En je leert met je linkerhand een lopende bas te spelen. Door de grote variatie aan muziekstijlen wordt je steeds handiger op de piano.

Je leert op welke manier je de handen en vinger moet positioneren op het klavier. En hoe je het beste je vingers kunt gebruiken en verplaatsen om zo soepel mogelijk te leren spelen.

De theorie achter piano spelen

Als je piano wilt leren spelen komt daar ook een deel theorie bij kijken. Vaak wordt de theorie gecombineerd met de praktijk. Je leert bijvoorbeeld hoe de toetsen en noten heten. Dat is altijd handig.

Ook leer je de maatsoorten die er zijn en hoe je die moet spelen. Noten lezen wordt vaak als noodzakelijk gezien als je wilt leren piano spelen. Al is het goed mogelijk om piano te leren spelen zonder noten te lezen, leer je in deze cursus toch de basis van noten lezen. Net als de symbolen bij de akkoorden en wat deze betekenen. Daarbij ontvang je de ondersteunende bladmuziek, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Akkoorden leren spelen op de piano

Piano leren spelen met akkoorden is een makkelijke manier die je veel vrijheid geeft. Zodra je een aantal akkoorden kent, kun je al snel met diverse bekende liedjes meespelen. In de cursus ‘Piano Spelen met Cor’ leer je ook akkoorden spelen en hoe je deze aan elkaar kunt spelen tot een liedjes.

Met behulp van akkoorden kun je met 80% van de populaire liedjes meespelen. Daarvoor zul je wel wat moeten improviseren, dus ook dat ga je leren in de cursus.
Elke les wordt aangevuld met tips en trucs die je helpen nog meer uit je lessen te halen.

Leer piano spelen zoals Cor Bakker

Cor Bakker is bekend geworden door het begeleiden van bekende artiesten. Hij doet dit net even anders dan veel andere pianisten. Wat is zijn geheim? Hoe kunt je net zo vrij improviseren en liedjes die je speelt nog mooier maken? Pas liedjes aan naar je eigen smaak en verzin er van alles bij.

Cor Bakker leert je liedjes te maken met je eigen melodieën, te improviseren door extra akkoorden toe te voegen en mooi te begeleiden in elke muziekstijl.
Je kunt hierin eindeloos variëren, passende bij je niveau. Zo kun je liedjes helemaal naar jou smaak aanpassen.

Met deze techniek wordt het makkelijker om snel nieuwe liedjes te leren, omdat je weet hoe de muziek in elkaar zit. Je speelt liedjes sneller uit je hoofd, waardoor je geen bladmuziek meer nodig hebt. Je bent niet afhankelijk van je pianolessen om nieuwe liedjes te leren spelen.

In het theoretische gedeelte leer je de betekenis van de akkoordsymbolen. Je leert wat je met deze symbolen kunt doen en hoe je akkoorden in de praktijk toepast. Met je linkerhand speel je de akkoorden die je wilt, op jouw niveau. Maar je kunt ook met twee handen iemand begeleiden op basis van akkoorden. Maak de melodie nog mooier en je liedje is geschikt als solo.

Nadelen van Piano leren spelen met Cor Bakker?

De ondersteuning en wijze van overbrengen van lesstof vind ik helaas wat beperkt.  Als je besluit de lessen van Cor Bakker te volgen, weet dan dat je niet terecht kunt op een forum voor een snel antwoord op je vragen.  Ook geeft Cor niet de mogelijkheid om feedback video’s in te zenden, wat in mijn ogen wel erg belangrijk is vooral voor beginnende pianostudenten.    Daarnaast viel me op dat de video’s niet met dubbel oplichtende leesbare toetsen werken zodat je direct kunt zien welke vingers je moet gebruiken bij het spelen.  Dat kan wel eens een verwarrende werking hebben op de beginner.   Ook zie ik geen ondersteuning met behulp van midifiles.  Dit zijn digitale bestanden van liedjes die je kunt afspelen op een gratis midispeler om het speeltempo te vertragen.  Erg handige leertechniek.
Wil je dit allemaal wel hebben?  Bekijk dan ook eens naar de lessen van Rene Knops van PianolesvanRene.nl

De conclusie: Kun je piano leren spelen met Cor Bakker

De cursus piano leren spelen met Cor is een complete pianocursus die je online kunt volgen. Met meer dan 170 video’s kun je als beginner prima aan de slag. Ook als je vroeger al pianolessen hebt gevolgd is dit een fijne cursus om je vaardigheden weer op te frissen.

Je leert alle belangrijke technieken en basisvaardigheden, die je nodig hebt om goed piano te leren spelen. De cursus loopt mooi gelijkmatig op in leerniveau. Van zithouding tot improviseren.

Na 10 lessen kun je al flink wat liedjes spelen, van een aardig niveau. Deze lessen kun je al in 10 weken afgerond hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je erin kunt steken.
Als beginner binnen 10 weken al zoveel liedjes kunnen spelen, is een goede motivatie om hiermee door te gaan.

Je kunt dus zeker piano leren spelen met de pianolessen van Cor Bakker.

Piano leren spelen met Cor

 

Wat kosten pianolessen van Cor Bakker?

Pianolessen bij een muziekschool of van een privé pianoleraar kunnen flink in de papieren lopen. Elke week weer reken je lessen af. En dat vaak voor jaren achter elkaar.
De online pianolessen van Cor Bakker koop je als één pakket. De normale prijs voor de beginnerscursus is € 229,-. Wil je echt alles goed leren dan zul je ook andere cursussen moeten aanschaffen en lopen de kosten op tot wel €854,-.
Als je dit vergelijkt met het cursusaanbod van Pianoles van Rene, kom ik uit op €569,- maar dan krijg je alles wat Rene op dit moment gemaakt heeft aan cursussen en liedjespakket en dat is genoeg voor jarenlang pianolessen en speelplezier.    Wil je zien wat je allemaal kunt gaan leren?  klik dan hier om zijn lesprogramma te bekijken.   Dit is de logische start voor elke beginner of gevorderde pianist of toetsenist.

Natuurlijk zijn er veel goedkopere aanbieders van pianolessen, maar ook veel duurdere. Als je het vergelijkt met de jaarlijkse kosten die je aan een muziekschool kwijt bent, dan is het een veel goedkopere oplossing.

Leer in je eigen tempo piano spelen

Daarnaast biedt online leren je veel voordelen. Je leert op de momenten dat het jou uitkomt en je bepaald zelf hoe snel of langzaam je de lessen doorloopt.

Na aanschaf krijg je 5 jaar toegang tot alle pianolessen. Je betaalt dus niet per jaar, maar eenmalig. Na 5 jaar heb je vast de tijd gevonden om de 10 lessen de doorlopen en ben je toe aan een volgend niveau.

Na aanschaf van de cursus heb je 14 dagen de tijd om te kijken of online pianolessen iets voor je zijn. Blijkt het toch niet bij je te passen dan krijg je het geld terug.

Nu extra KORTING op de Cor Bakker pianolessen!

Helaas zijn er maar weinig online pianolessen (naast mijn eigen lessen
uiteraard) die ik je kan aanbevelen. De online pianolessen van mijn collega Cor Bakker kan ik je
kan ik je met een gerust hart aanbevelen.

Misschien is het leuk om te weten dat Cor momenteel een leuke actie
heeft lopen waarbij je de cursus direct kunt starten met een zeer aantrekkelijke korting.

Het is natuurlijk extra leuk om zo voordelig les te krijgen van
Cor Bakker!

Mocht je vragen hebben over de lessen van Cor Bakker, stel ze dan gerust hieronder.

bestel cor Bakker pianocursus

Online pianolessen gratis uitproberen? Gratis Introductiecursus van Pianoles van René

Ben je benieuwd naar online pianolessen, maar weet je niet zeker of deze manier van leren iets voor je is? Het is altijd fijn als je iets kunt uitproberen voor je er geld in investeert. Daarom bieden we je gratis online pianolessen aan.

In deze lessen leer je de basisbeginselen van het pianospelen aan de hand van duidelijke video’s. Je leert op een laagdrempelige manier piano spelen via akkoorden, zonder dat je daarvoor een noot hoeft te lezen. Zo wordt piano spelen voor iedereen mogelijk. De lessen worden gegeven door een echte pianodocent die ruim 25 jaar ervaring heeft in dit vakgebied.

Besluit je na de introductiecursus door te gaan met de cursus dan profiteer je van heel veel voordelen. Je krijgt toegang tot de besloten community waar je medecursisten ontmoet en al je vragen kunt stellen. Na het aanschaffen van de cursus heb je levenslang toegang tot alle lessen. Heb je vragen, loop je vast of wil je feedback op je pianospel? Pianodocent René zit voor je klaar om je persoonlijk verder te helpen.


gratis introductiecursus

 

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen