Yamaha Genos 2 - Is het het upgraden waard? Ontdek de voordelen en verbeteringen
Yamaha Genos 2 workstation in actie
Keyboard spelen
René
Keyboard spelen
12/21/2023
10 min
2

Yamaha Genos 2 - Is het het upgraden waard? Ontdek de voordelen en verbeteringen

12/21/2023
10 min
2

Maak je klaar mensen, we gaan een stevige duik nemen in de Yamaha Genos 2, het spiksplinternieuwe digitale workstation dat Yamaha's vlaggenschip is. Misschien heb je al wel gehoord van de Yamaha Genos 2, en geloof me, dit spektakelstuk is het waard om over te praten.

Deze bad boy is een beest in de muziekwereld, met allerlei technische toeters en bellen die je broekspijpen opblazen. We hebben het hier over de allernieuwste technologie van Yamaha, inclusief Style Dynamics Control en REVelation Reverb van Steinberg. Dus maak je borst maar nat, we gaan op een wilde rit door het land van de Genos 2!

Yamaha Genos 2 prijs

Als je via mijn link de Genos besteld ontvang ik hiervan een kleine percentage aanbreng vergoeding.

Overweeg je om zelf ook een Yamaha Genos 2 aan te schaffen of om up te graden? en zit je nog met vragen?  Neem dan gerust contact met me op Ik help je graag per mail of telefoon.   Ik ben al 25 jaar keyboarddocent en uiteraard helemaal gek van keyboardspelen en in het bezit van een mooie Yamaha Genos 2.

yamaha genos 2 workstation


Update: Nieuwe Genos 2 Demo van Peter Baardmans

Als er een persoon is die ik graag achter de Genos 2 zou willen zien spelen is het wel Yamaha demonstrateur Peter Baardmans.  Zet je hoofdtelefoon op en kijk en geniet mee!


Introductie van de Yamaha Genos 2

Het is geen geheim dat ik beroepsmatig maar ook als Genos 1 bezitter (hiervoor Tyros 5) geobsedeerd ben door muziek - ik ben tenslotte die gozer die altijd zijn koptelefoon op heeft. Maar dit stukje technologie, de Yamaha Genos 2, heeft me gewoon helemaal van mijn sokken geblazen!

Deze opvolger van het vlaggenschip van Yamaha verlegt de grenzen van het arranger workstation geluid en brengt een hele nieuwe dimensie aan het spelen van muziekstijlen. Met meer dan 1.900 stemmen en 800 stijlen (ritmes met automatische begeleidingen) kan je je creativiteit volledig loslaten en het beest in jezelf ontwaken!

Wat maakt de Genos 2 het nieuwe vlaggenschip van Yamaha?

Goede vraag! Dus, wat maakt de Genos 2 het vlaggenschip van Yamaha? Nou, om te beginnen heeft het geweldige functies zoals de Style Dynamics Control waarmee je de controle hebt over de dynamiek en energie van meer dan 800 ingebouwde en ingestelde stijlen. Plus, het bevat ook de DX7 FM technologie en REVelation Reverb van Steinberg - alles wat je nodig hebt om een rijke en uitgebreide muzikale ervaring te creëren. Dus als je muziekmaken serieus neemt, dan is de Genos 2 echt iets voor jou.


De Belangrijkste Kenmerken van de Yamaha Genos 2

Okay nu wordt het pas echt interessant. Laten we eens kijken naar waarom de Yamaha Genos 2 echt die moeite waard is. En geloof me, deze machine heeft een paar zeer interessante functies. Of het nu gaat om de uitgebreide reeks klanken en stijlen of het vergrote uitbreidingsgeheugen, de Genos 2 pakt het groots aan. Dus maak je klaar, want deze machine gaat je blazen!

TIP: wil je echt goed beoordelen wat je vind van de kwaliteit?  Beluister dan deze video's met een goede stereo hoofdtelefoon.

Meer dan 1900 Voices en 800 Styles

 

De Yamaha Genos 2 gaat niet alleen over getallen, maar ook over diversiteit en kwaliteit. Maar hey, de cijfers zijn toch indrukwekkend! Met 1900 voices die alle soorten instrumenten en klanken bedekken, hoef je nooit te klagen over gebrek aan keuze. Voeg daar de 800 stijlen aan toe, met hun one touch-instellingen, en je hebt een wereld van verschillende muziekgenres om te verkennen en te spelen.

Legendarische FM-synthese en Ambient Drums


En als die 1900 voices en 800 stijlen niet genoeg zijn, maakt de legendarische FM-synthese van de Genos 2 het mogelijk om een breed scala aan geluiden te creëren.

Van warme, analoge synth pads tot knapperige, digitale leads, je hebt de controle over jouw klank met de FM-synthese.

En laten we de Ambient Drums niet vergeten: met deze functie klinken jouw drumsporen als nooit tevoren, met een helderheid en definitie die je op geen ander digitaal workstation zult vinden.

Ambient Drums


Met de nieuwe Ambient Drums kunt u met een enkele Live-controller kiezen tussen een krachtig, droog, direct drumgeluid of een meer afgelegen, weerkaatsend, ruimtelijk geluid, wat eindeloze mogelijkheden biedt voor uw Style-weergave.

REVelation Reverb en Stijldynamiekregeling

Maar wat is een geweldig klank zonder een geweldige reverb? De REVelation Reverb van Steinberg, geïntegreerd in de Genos 2, zorgt voor een ruimtelijk, natuurlijk geluid dat jouw performances naar een hoger niveau tilt. En met de Stijldynamiekregeling kun je de dynamiek van de stijlen nauwkeurig afstellen voor een perfecte mix.

Style Dynamics Control


Met Style Dynamics Control kunt u de energie en dynamiek van alle stijlen, inclusief gebruikersstijlen, aanpassen met een eenvoudige Live-controller, waardoor uw speelervaring aanzienlijk wordt verbeterd.

REVelation ReverbRegelaars met leds

duidelijke leds Genos 2

De vernieuwde Live Control-sectie is eenvoudig te gebruiken en nu beter zichtbaar dankzij ingebouwde leds, die de huidige positie van de controllers weergeven.

Grote, heldere en duidelijke schermen

Ah, en laten we het grote 9-inch touchscreen niet vergeten. Dit scherm is helder, gemakkelijk te lezen en kan naar de pianist toe worden gekanteld met een extra hoek van 5 graden voor nog betere zichtbaarheid. Je kunt dus gemakkelijk op het scherm tikken om door de menus te bladeren, instellingen aan te passen of gewoon te zien wat er aan de hand is.

duidelijk display Genos 2

Het grote 9-inch touchscreen van de Genos 2 is nu helderder, met een anti-reflectiecoating en een extra kanteling van 5 graden naar de pianist toe voor betere zichtbaarheid.

Afspeellijst

verbeterde afspeellijst

De bijgewerkte interface van de afspeellijst biedt krachtige zoek- en sorteerfuncties, waardoor het eenvoudiger is om tijdens het optreden snel de gewenste registratiegeheugens op te roepen.

Songtekstweergave

De Genos 2 biedt de mogelijkheid om songteksten weer te geven, zodat u uw zangervaring kunt verbeteren bij het spelen van uw favoriete nummers.

Chord Looper

buttons chord looper

Met de Chord Looper kunt u akkoordsequenties opnemen en afspelen, waardoor u handsfree begeleiding heeft om op te focussen op melodieën en solo's.

Premium Pakket

premium pakket

De Genos 2 wordt geleverd met een premium pakket met extra functies, stemmen en stijlen om uw muzikale mogelijkheden verder uit te breiden.

Perfect voor het creëren van jouw volgende meesterwerk

De Yamaha Genos 2 is een muzikale zwaargewicht die klaar is om jou te helpen bij het creëren van je volgende meesterwerk. Dit digitaal workstation heeft alle benodigdheden, of je nou een beginnende muzikant bent die je eerste nummer wilt maken, of een ervaren professional die nieuwe hoogtes wilt bereiken.

Rijk aan features, met een ongeëvenaarde geluidskwaliteit en een groot, strak scherm, heb je alles wat je nodig hebt om je creatieve genen de vrije loop te laten. Muziek maken moet niet alleen geluid zijn, het moet ook voelen als kunst. En dat is waar de Genos 2 voor staat.

Praktische Toepassingen van de Yamaha Genos 2

De Yamaha Genos 2 is niet alleen voor de show. Dit beest heeft ook praktisch gebruik. Met zijn verbeterde hardware en een uitgebreid geheugen, kan je gemakkelijk je muzikale ideeën omzetten in realiteit. Of je nu beladen bent met inspiratie midden in de nacht of in de bus zit op weg naar je studio, de Genos 2 staat altijd klaar.

Maar houd het op een veilige plek, de buschauffeur vindt het misschien niet leuk als je begint met jammen in het midden van de rit.

De voordelen van Bluetoothaudio en USB-audio

blue tooth audio

 Wist je dat de Yamaha Genos 2 Bluetooth-audio heeft? Ja, dat heb je goed gehoord. Je kan draadloos muziek streamen van je favoriete apparaten. Nooit meer worstelen met die vervelende kabels en draden. Ik heb het zelf getest, en het is mogelijk om binnen enkele seconden je mobiele apparaat te ‘pairen’ of verbinden met de Genos.

USB-audio

usb audio

De Genos 2 ondersteunt USB-audio. Met de USB-audio interface kan je gemakkelijk je nummers in hoge kwaliteit opnemen en afspelen. Maakt niet uit of je in de studio bent of op tournee gaat, de Genos 2 heeft je rug. Klinkt dat niet als muziek in je oren?.


MIDI Song to Style - Hoe het werkt


Ik ga je iets vertellen over de MIDI Song to Style-functie op de Genos 2. Dit ding is zo cool, het laat je nieuwe stijlen maken op basis van je favoriete MIDI-nummers.

Stel je voor, je luistert naar je favoriete nummer en denkt, "Hé, ik wil mijn eigen draai aan dat nummer geven." Nou, met de Yamaha Genos 2 kan dat, en het is nog makkelijk ook.

Dus, begin met experimenteren en maak je eigen draai aan je favoriete nummers. Bekijk ook zeker de video hierboven over de nieuwe MIDI to Style-functie!


Uitgebreide garantie

extra garantie

De Genos 2 wordt geleverd met een uitgebreide garantie, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw muzikale ervaringen.

Bonusafspeellijsten

Ten slotte bevat de Genos 2 bonusafspeellijsten om uw repertoire uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen voor uw muzikale reis.

Yamaha Genos 2 vs Genos 1 of Tyros: Is het Upgraden Waard?

rene knops

Voor mij persoonlijk is het antwoord: jazeker!  Ik ben sinds enkele weken trotse bezitter van een Genos 2 en had hiervoor de Genos 1.  Ik vind dat de nieuwe mogelijkheden waarin vooral de klank (mede door de nieuwe effectenprocessor van Steinberg) enorm is verbeterd in combinatie met de bluetooth optie waarmee je ook audio kunt afspelen,  mooie nieuwe DX-7 sounds absoluut de moeite waard om te upgraden.

Misschien denk je wel, dit is veel te uitgebreidt, niets is minder waar, ik koop al 25 jaar Yamaha keyboards omdat ik het ook belangrijk vind dat ze niet alleen kwalitatief goed zijn maar ook gebruiksvriendelijk moeten zijn.
Ook deze Genos 2 is intuïtief in gebruik, je leert alles door gewoon 'te doen' .

Overweeg je om zelf ook een Yamaha Genos 2 aan te schaffen of om up te graden? en zit je nog met vragen?  Neem dan gerust contact met me op Ik help je graag per mail of telefoon.   Ik ben al 25 jaar keyboarddocent en uiteraard helemaal gek van keyboardspelen en in het bezit van een mooie Yamaha Genos 2.


Wat zijn de grootste verschillen tussen Tyros 5 - Genos 1 en Genos 2?  (in één oogopslag)

verschillen tyros 5 en genos

Yamaha Genos 2 Kopen?

yamaha genos 2 kopen baxshop yamaha genos 2 kopen Oostendorp MuziekVeelgestelde vragen

Wat zijn de specificaties van de Yamaha Genos 2?

 • 1991 Voices + 75 drum-/ SFX-kits
 • 800 Styles, waaronder 200 gloednieuwe Styles
 • Dual-engine-toongeneratoren: FM en AWM
 • Ambient Drums, Style Dynamics Control-functie
 • REVelation Reverb
 • 6 toewijsbare knoppen met led-meter, 9 toewijsbare schuifregelaars met led-meter
 • 9 toewijsbare knoppen, 3 articulatieknoppen
 • 3GB intern geheugen voor uitbreidingsdata
 • 15 GB intern geheugen
 • FSX-toetsenbord, aanslaggevoelig/aftertouch
 • 9-inch kleurentouchscreen met antireflectiecoating
 • Chord Looper-functie
 • Microfooningang voor gebruik bij het zingen of samenspelen met andere artiesten
 • Playlist en Registration voor snel en eenvoudig instellen
 • Vocale Harmony- en Synth Vocoder-functies
 • Uitbreidbaarheid van Voices en Styles met de Yamaha Expansion Manager
 • HDMI-poort voor extern beeldscherm of tv
 • 3 USB TO DEVICE-aansluitingen
 • USB-audio-interface
 • Draadloos LAN *mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van het land
 • Bluetoothaudio *mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van het land

Wat zijn de grootste nieuwe features op de Genos 2?

De Genos 2 is nu uitgebreidt met de geweldige legendarische  DX7 FM technologie van de oude bekende Yamaha DX7, verder de  Ambient Drums, met Style dynamics control kun je de mate van geluid in de begeleidingsband snel tijdens live spel aanpassen en alle sounds klinken nu nog mooier met Steinberg's beroemde REVelation Reverb.

Hoe kan ik mijn gegevens van mijn Tyros 3, 4, 5 of Genos overzetten naar Genos 2?

Dit kan zeer eenvoudig.  Yamaha heeft hiervan een handige video gemaakt die je kunt volgen om de overdracht te voltooien.Zijn er belangrijke technische upgrades in de Genos 2?

Ja, de Genos 2 heeft enkele belangrijke technische upgrades, zoals het vergrote uitbreidingsgeheugen van 1,8 GB naar 3 GB. De gebruikersinterface is tevens geoptimaliseerd met verbeterde functies en nieuwe content.

Hoe verhoudt het prijsverschil tussen de Genos 1 en de Genos 2 zich?

Het prijsverschil tussen de Genos 1 en de Genos 2 hangt af van de uitvoering en waar je het keyboard koopt. Over het algemeen zijn de verbeteringen en extra functies van de Genos 2 de meerprijs waard voor degenen die op zoek zijn naar een geavanceerder keyboard.

Zijn er nieuwe functies toegevoegd aan de Genos 2 die het upgraden waard zijn?

Ja, de Genos 2 heeft meerdere nieuwe functies die het upgraden waard zijn, zoals de uitbreiding van het geheugen en nieuwe klanken en stijlen. Deze verbeteringen kunnen een positief effect hebben op het speelplezier en de mogelijkheden van het keyboard.

Heeft de Genos 2 betere aansluitingsmogelijkheden en compatibiliteit dan de Genos 1?

De Genos 2 biedt over het algemeen betere aansluitingsmogelijkheden en compatibiliteit. De nieuwe update en toevoegingen zoals het uitbreidingsgeheugen zorgen voor betere mogelijkheden om de Genos 2 aan te sluiten op externe apparaten en beheren van content.

Wilt u graag meer weten?

Via deze link komt u terecht op de website van onze partner die we van harte kunnen aanbevelen omdat ze al jaren toonaangevend zijn in Nederland op het gebied van toetseninstrumenten.

Reacties
Categorieën