Pianoles voor beginners | Speel en leer binnen 15 minuten de basis.
Pianoles Voor Beginners - Van 0 tot Pianist(e) in 15 Minuten!
31 oktober 2013 
5 min. leestijd

Pianoles Voor Beginners - Van 0 tot Pianist(e) in 15 Minuten!

Ben jij op zoek naar pianoles voor beginners? Wil je graag piano leren spelen maar weet je niet waar je moet beginnen?  Dan zal mijn video “Pianoles voor Beginners Van 0 tot Pianist(e) in 15 Minuten!” je vast en zeker een eindje op weg helpen. Plezier en zelfvertrouwen vind ik het allerbelangrijkst als men start met piano spelen. Deze methode brengt juist dat!

Als je voor het eerst kennismaakt met een piano of keyboard, komt er enorm veel op je af.  Niet alleen de hoeveelheid witte en zwarte toetsen, maar ook het leren spelen met beiden handen.   Vaak hoor je dat het weken, maanden, jaren duurt voordat je fatsoenlijk kunt piano spelen.  Toch zijn er leuke speeltechnieken waarmee je heel snel al liedjes kunt spelen.  Een van deze technieken leer je hieronder.   Bekijk de ‘over mijn schouder’ techniek video en pas het direct zelf ook toe.  Laat je onderaan dit bericht weten of het gelukt is?  Succes en veel speelplezier!

Pianoles Voor Beginners is met een speciale reden gemaakt

pianoles voor beginners

Speciaal voor alle mensen die piano willen leren spelen, maar niet weten hoe of waar ze moeten beginnen, heb ik een instructievideo gemaakt “Pianoles voor Beginners“.

Dit is een korte praktische kennismakingsvideo voor iedereen die snel een liedje willen leren spelen op piano of keyboard. Ook omdat  ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om dit prachtige instrument te leren kennen en te bespelen.

Je hebt geen voorkennis nodig, en het leuke van deze video is, dat je hem zo vaak kan bekijken als je maar wilt. De belangrijkste reden dat ik deze video gemaakt heb, is om je te laten zien hoe eenvoudig het kan zijn als je maar de juiste start maakt.  .

Wat kun je leren in deze video?

In slechts 15 minuten ga ik in vogelvlucht door de belangrijkste stappen die je als beginner nodig hebt om direct te starten met het spelen van akkoorden.     In deze video behandel ik:

 • de kennismaking met het toetsenbord (klavier) van de piano of keyboard
 • leren spelen met akkoorden. 
 •  je eerst liedje spelen met akkoorden.
 • Spelen met beiden handen tegelijk.
 • de pedaaltechniek (waardoor ineens je liedjes veel professioneler gaan klinken).
 • en nog veel meer!

Je kijkt als het ware over mijn schouder heen en ziet precies welke toetsen ik indruk en aanwijs.

Voor wie is deze pianoles instructievideo?

Deze video hieronder is:

 • Voor de echte beginners, starters die nog nooit zonder bladmuziek gespeeld hebben
 • Voor iedereen die altijd gedroomd heeft van piano leren spelen maar nog nooit de stap heeft durven zetten omdat ze dachten dat het te moeilijk was of dat ze geen talent hadden of muzikaal genoeg waren…
 • Voor alle zangers en zangeressen die graag zichzelf willen leren begeleiden
 • Voor Kinderen-  Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen deze les ook volgen.  Het laatste liedje wat ik voordoe vinden ze geweldig om te spelen!
 • Voor klassiek geschoolde pianisten die graag zonder partituren vrij willen leren spelen
 • Voor de herstarter die al ooit pianoles heeft gehad en nu opnieuw wil starten omdat zijn of haar vingers jeuken.

Volg deze tips voor het beste resultaat

Spring achter je piano of keyboard om de onderstaande tips in de vingers te krijgen. We gaan namelijk meteen de vingers over de toetsen laten gaan.

 1. Bekijk deze pianoles video achter je piano of keyboard
 2. Leer stap voor stap –  Ga niet te snel,  de video is verdeeld in stukjes waarin je verschillende onderdelen leert.
  Probeer alles na te spelen wat ik in de video voordoe en herhaal delen van de video als het te snel voor je gaat.
 3. Probeer ook alle onderdelen te begrijpen en na te spelen zonder dat je op de video kijkt
 4. Ipad of Tablet–  Heb je een Ipad of Tablet?  Geweldig!  Bekijk dan de video op je ipad of tablet en zet zo dicht mogelijk bij je piano (bij voorkeur op de bladmuziekhouder of op een statief) lekker dicht bij de toetsen.

Wat heb je nodig voor het volgen van online pianolessen

Eigenlijk heb je niet veel nodig behalve uiteraard een piano of keyboard (liefst min. 61 toetsen) en een goed werkende internetverbinding.  Je kunt de lessen volgen gewoon vanuit huis.  Zie hieronder een voorbeeld van een perfecte setup voor het volgen van online pianolessen:

pianoles voor beginners

En dan nu de Video! Veel kijkplezier!

Video les 1 Pianoles voor beginners

Wat is nu het geheim?  Hoe kun je als beginner in hemelsnaam zo snel liedjes leren spelen?

Het geheim zit hem in het ‘leren begrijpen van muziek‘ .  Als je begrijpt dat liedjes zijn opgebouwd uit toonsoorten, toonafstanden, akkoorden dan kun je elk liedje spelen wat je maar wilt.

Baby’s leren nooit ineens hele zinnen spreken, maar eerst korte woordjes. Zoals met elke taal is muziek opgebouwd uit ‘muzikale woorden’ genaamd “Akkoorden”.  Onze akkoorden opbouwende methode leert je universele concepten welke de basis vormen van alle muziek (pop en klassiek).

Wat nu, hoe nu verder?

Vond je de bovenstaande video les 1 interessant en heb je er al wat van kunnen opsteken?  Dan nodig ik je graag uit om te starten met mijn gratis starterscursus.  Deze is 100% gratis,

gratis introductiecursus

Al ruim 25 jaar geef ik met plezier pianolessen en keyboardlessen aan jong en oud.   Helaas haken veel beginners wegens frustratie en demotivatie vroegtijdig af en dat vind ik heel erg jammer.  Ik vind dat plezier in muziek voorop moet staan. Daarom is het belangrijk om te spelen wat je écht leuk vind, waar je hart ligt en dus geen saaie verplichte liedjes.   Of je nu beginner bent of afhankelijk van bladmuziek, dan zul je merken dat het niet meevalt om lekker in alle vrijheid te kunnen spelen wat je maar wilt.

beginners piano leren spelen

Zo sta je er nooit alleen voor als je piano leert spelen

Sinds 2016 heb ik een interactief platform gecreëerd waar men in eigen tijd en tempo via een online leeromgeving piano kan leren spelen.  Ook hebben mijn cursisten altijd de mogelijkheid om hulp in te roepen van een profesionele pianoleraar en in contact te komen met medecuristen. Dat werkt extra motiverend en zorgt ervoor dat je veel sneller piano leert spelen.

Ok, je hebt de bovenstaande video bekeken en bestudeerd? Begrijp je nu een beetje hoe het werkt met het spelen van liedjes met akkoorden? Lijkt het je leuk om op deze wijze verder te leren en zelf via het internet piano te leren spelen?  Ben je benieuwd geworden naar meer?

Volg een stappenplan voor beginners dat is samengesteld op basis van 30 jaar leservaring

In mijn complete lesprogramma leer je aan de hand van duidelijke korte instructievideo’s (met Ebooks, midi’s en audio’s) stap voor stap alles wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen van beginner naar gevorderd pianist of toetsenist.   De lessen volg je in eigen tijd wanneer je maar wilt en je krijgt onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving met interactief forum.   Als je wilt kun je nu onze complete cursus, zonder risico, 30 dagen uitproberen.

Wil je graag meer weten?  klik dan hier om de lessen te bekijken.

Slotwoord:  Ik zeg altijd maar zo: “Je moet ergens beginnen. Als je al niet de eerste stappen durft te zetten, komt het er nooit van. Durf die eerste toetsen in te drukken.

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leert hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Dat heeft hij al ruimschoots bewezen met de inmiddels meer dan 10.000 online cursisten en honderden 1-op-1 cursisten. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Silke
Door

Silke

op 03 Jan 2016

Beste RenéHeld! Ik ben echt al super lang geïnteresseerd in pianospelen. Ik wil het kunnen om mezelf te begeleiden. Ik had een bontempi en heb zo met behulp van de cijfers en letters mezelf enkele liedjes, waaronder Nooit meer een morgen van Marco Borsato, leren spelen. Jouw video geeft me echter véél meer duidelijkheid, waarvoor dank! Het lijkt me veel aangenamer en makkelijker om alles stap voor stap op te bouwen.Groetjes Silke

Rene
Door

Rene

op 05 Jan 2018

Top om dit te lezen! Groet, Rene

Reactie plaatsen