30 Gouden Tips om Makkelijk Piano te Leren Spelen voor Beginners
30 Tips voor Makkelijk Piano Leren Spelen - Van Beginner tot Gevorderde!
30 september 2019 
28 min. leestijd

30 Tips voor Makkelijk Piano Leren Spelen - Van Beginner tot Gevorderde!

Makkelijk piano leren spelen klinkt je als beginner natuurlijk als muziek in de oren. Veel mensen ervaren pianolessen als moeilijk. Niet voor niets staat de piano in de top 10 van moeilijk te leren muziekinstrumenten. Bij het bespelen van dit instrument zul je handen en voeten onafhankelijk van elkaar moeten bewegen. Dit vraagt de nodige oefening.

Spelen op een piano zul je niet in een paar dagen in de vingers hebben, maar het hoeft ook geen jaren te duren. Met goede lessen en regelmatig oefenen kan ook jij binnen enkele weken leuke liedjes spelen. De volgende tips helpen je om piano leren spelen een stuk makkelijker te maken.

Wil je makkelijk piano leren spelen en je bent een echte beginner? Dan ben je op de juiste plek! Piano spelen is een van de populairste muziekinstrumenten en kan een geweldige manier zijn om een muzikale carrière te beginnen. Er is echter veel te leren als je begint. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Deze gids geeft tips en richtlijnen over welke muziekstijl je moet leren, de hoeveelheid tijd en inzet die nodig is om piano te leren spelen, de middelen die je nodig hebt om te beginnen, hoe je een goede leraar of instructeur vindt, het type piano dat je moet kopen, technieken waarop je je moet concentreren, hoe je effectief oefent, hoe je je oor voor muziek ontwikkelt, de belangrijkste muziekstukken om te leren en de vele voordelen van het leren van piano. 

Er zijn talloze pianoboeken op de markt, en het kan moeilijk zijn om te beslissen welk boek het beste bij je past. Kies een boek dat specifiek gericht is op beginners en dat stap voor stap uitlegt hoe je de piano kunt spelen. Zoek ook naar boeken met audio- of video-ondersteuning, zodat je kunt horen hoe de muziek hoort te klinken en je de techniek kunt zien. Het nadeel vind ik persoonlijk dat het vaak te snel gaat in opbouw en dat er teveel onbekende of saaie liedjes geoefend moeten worden.

Als je serieus wilt leren piano spelen, is het wellicht een goed idee om pianolessen te nemen. Zoek naar een goede pianoleraar in je omgeving of overweeg online pianolessen. Een professionele leraar kan je persoonlijke feedback geven en je helpen om je techniek te verbeteren.

Als je serieus wilt leren piano spelen, kun je kiezen voor traditionele pianoles bij een muziekschool of voor mijn online pianocursus. Het voordeel van mijn cursus is dat je kunt leren in je eigen tempo en op de tijden die voor jou het beste uitkomen.

Bovendien kun je de lessen keer op keer bekijken en herhalen totdat je het onder de knie hebt. Bij traditionele pianoles moet je je aanpassen aan het schema van de muziekschool en kun je minder flexibiliteit hebben. 

Mijn cursus biedt ook persoonlijke feedback en instructies van een ervaren pianoleraar, en je kunt het comfort van je eigen huis niet verlaten. Overweeg daarom mijn online pianocursus als je de piano op een leuke en gemakkelijke manier wilt leren spelen!  
Wil je graag eens kennismaken met online piano leren spelen? Klik dan op de banner hieronder voor gratis proeflessen of neem gerust contact met me op als je vragen hebt. 

 Zoals met alles, is oefenen de sleutel tot succes als het gaat om het leren van de piano. Zorg ervoor dat je elke dag een paar minuten oefent, zodat je vaardigheden kunt blijven verbeteren. Het is ook een goed idee om een schema op te stellen, zodat je weet wat je moet oefenen en wanneer.

gratis introductiecursus

Als je wilt leren pianospelen, kan muzieksoftware je helpen bij het leerproces. Er zijn verschillende soorten muzieksoftware beschikbaar, maar als beginner is het aan te raden om te zoeken naar programma's die speciaal gericht zijn op beginners. 

Zo zijn er programma's zoals Piano Marvel en Synthesia die interactieve oefeningen en audio- of video-ondersteuning bieden om je te helpen bij het leerproces. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met het lezen van noten of het spelen van specifieke muziekstukken. Muzieksoftware kan ook helpen om je voortgang bij te houden en feedback te geven over je spel.

Als je moeite hebt met het begrijpen van bepaalde aspecten van het pianospelen, zoek dan naar online tutorials en video's die specifiek gericht zijn op beginners.

Online tutorials en video's zijn een geweldige manier om extra hulp te krijgen bij het leren van de piano. Er zijn veel gratis tutorials en video's beschikbaar die specifiek gericht zijn op beginners en stap voor stap uitleg geven over het spelen van bepaalde pianostukken. 

Betaalde tutorials bieden vaak meer materiaal en persoonlijke ondersteuning. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en deze tutorials en video's te bekijken om nieuwe vaardigheden op te doen en je techniek te verbeteren.

Wat is nu de juiste houding achter de piano? Een gespannen houding voorkomt dat je soepel kunt spelen, je zit jezelf in de weg. Daarnaast is zitten een belastende houding voor je rug. Een verkeerde houding kan..

 hebt als je aan de piano zit. Zorg ervoor dat je rug recht is en dat je benen op de juiste hoogte zijn zodat je gemakkelijk op de pedalen

Altijd al willen weten waar de 3 piano pedalen voor zijn en hoe je er mee om moet gaan? In deze blog ga ik je precies uitleggen waarvoor ze dienen en hoe je ze kunt gebruiken. De meeste piano’s hebben drie pedalen...

 Het is belangrijk om te weten wat de noten betekenen en hoe ze op het notenblad staan voordat je begint met het spelen van muziek.

Als je piano leert spelen, is het belangrijk om op de juiste manier je vingers te gebruiken. Op deze manier voorkom je problemen met de vingerzetting, die ervoor kunnen zorgen dat het instuderen van een pianostuk veel langer duurt dan nodig is. Zorg ervoor dat je weet welke vinger je voor welke toets moet gebruiken, zodat je efficiënter kunt spelen en de muziek sneller onder de knie hebt.

Probeer eenvoudige melodieën te spelen en werk je weg naar moeilijkere muziekstukken. 

Een geweldige manier om te oefenen met het spelen van melodieën op de piano is door te beginnen met eenvoudige liedjes. Je kunt beginnen met kinderliedjes zoals "Twinkle, Twinkle, Little Star" of "Mary Had a Little Lamb", omdat deze liedjes relatief eenvoudig zijn en meestal uit slechts een paar noten bestaan.

Als je eenmaal vertrouwd bent met deze eenvoudige melodieën, kun je doorgaan naar moeilijkere stukken. Misschien wil je proberen om populaire liedjes na te spelen of klassieke stukken te spelen. Zoek gewoon een bladmuziek of tutorial online en probeer het uit!

gratis introductiecursus

Er zijn talloze muziekboeken beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor beginnende pianospelers. Zoek naar bladmuziek van muziekstukken die je leuk vindt en probeer ze te spelen.

Hier zijn 5 tips om je op weg te helpen:

 1. Begin met het kiezen van muziekboeken en bladmuziek die geschikt zijn voor je vaardigheidsniveau. Als je net begint, wil je misschien beginnen met eenvoudige liedjes voordat je overgaat naar complexere stukken.
 2. Probeer verschillende soorten muziek uit, zoals klassieke muziek, jazz of populaire muziek. Op deze manier kun je ontdekken welke stijl van muziek je het leukst vindt en wat het beste bij je past.
 3. Als je problemen hebt met het lezen van bladmuziek, probeer dan eerst te oefenen met het lezen van eenvoudige melodieën. Neem de tijd om te begrijpen hoe de noten op de notenbalk overeenkomen met de toetsen op de piano.
 4. Gebruik de hulp van een leraar of online tutorials om je te helpen bij het begrijpen van de bladmuziek en hoe je de noten op de piano moet spelen.
 5. Probeer niet te gefrustreerd te raken als het niet meteen lukt. Piano spelen vereist tijd en geduld, en het kan even duren voordat je comfortabel genoeg bent om moeilijkere stukken te spelen.

Akkoorden zijn een belangrijk onderdeel van het pianospelen en het is goed om te weten hoe je ze moet spelen.

 • Begin met het leren van de basisakkoorden, zoals C, D, E, F, G, A en B. Dit zijn de witte toetsen op de piano en vormen de basis van de meeste akkoorden. 

 • Leer hoe je de akkoorden moet vormen en hoe je ze op de piano moet spelen. Een akkoord bestaat uit drie of meer noten die tegelijkertijd worden gespeeld. Het is belangrijk om te weten welke noten er in het akkoord zitten en hoe je ze moet spelen.

 • Oefen het spelen van akkoorden in verschillende toonsoorten en posities op de piano. Op deze manier kun je wennen aan het spelen van akkoorden in verschillende situaties en kun je je vaardigheden verbeteren.

 • Leer hoe je akkoordprogressies moet spelen. Dit zijn opeenvolgingen van akkoorden die vaak voorkomen in liedjes. Door deze te leren kun je gemakkelijk meespelen met je favoriete muziek en ze beter begrijpen.

 • Oefen het spelen van akkoorden samen met melodieën en ritmes om je vaardigheden te verbeteren en te leren hoe je verschillende elementen van muziek samen kunt voegen.

Onthoud dat het leren spelen van akkoorden tijd kost en oefening vereist. Het is echter een belangrijk onderdeel van het pianospelen en kan je helpen om beter te worden in het spelen van muziek.

Wil je alles over akkoorden leren?  In onze online cursus  de 'Piano-Succespad-Methode'. leer je stap-voor-stap op met korte instructievideo's en handige pdf's hoe je binnen zes weken je favorieten liedjes speelt met akkoorden..

Een metronoom kan je helpen om een goed ritme te houden en ervoor te zorgen dat je op de juiste tempo's speelt.

Als je moeite hebt met het spelen van beide handen tegelijk, probeer dan eerst met één hand te oefenen voordat je de andere hand erbij gebruikt.

Piano oefentips

 Luister naar hoe professionele pianisten muziek spelen en probeer hun technieken na te bootsen. Dit kan je helpen om je eigen stijl te ontwikkelen.

Het is onvermijdelijk dat je fouten zult maken als je aan het leren bent. Maar probeer niet te perfectionistisch te zijn en wees niet bang om fouten te maken. Dit is een onderdeel van het leerproces. Blijf oefenen en vroeg of laat zul je zien dat je vooruitgang boekt.

Bij de beslissing welke muziekstijl je gaat leren, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren. Hou je van klassieke muziek? Ben je meer geïnteresseerd in jazz of rock? Of misschien wil je populaire liedjes leren spelen. Er zijn zo veel verschillende stijlen van muziek die er zijn om te leren, dus het is belangrijk om te kiezen voor de muziekstijl die bij jouw en je interesses past. 

Als je van klassieke muziek houdt, kun je stukken van Bach en Beethoven leren. Deze zullen je helpen beter te worden in het pianospelen. Als je van iets moderners houdt, probeer dan jazz, pop of rockmuziek. Hiermee leer je akkoorden en noten spelen. Als je echt creatief wilt worden, kun je blues of funk proberen, waarvoor oefening en fantasie nodig zijn. Dus kies een muziekstijl die je leuk vindt en die je leuk vindt, en je bent goed op weg om een geweldige pianospeler te worden!

Piano leren vereist een aanzienlijke inzet van tijd en energie. Over het algemeen moet je minstens 30 minuten tot een uur oefenen per dag, of minstens 3-4 dagen per week. Dit zal ertoe bijdragen dat je in staat bent om de basis van het pianospelen te leren en je vaardigheden in de loop van de tijd te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te accepteren dat vooruitgang niet van de ene op de andere dag plaatsvindt. Het kost meestal tijd en toewijding om de piano onder de knie te krijgen, dus heb geduld met jezelf en stel haalbare doelen.

Als je erover denkt om piano te gaan spelen, heb je een aantal hulpmiddelen nodig om te beginnen. Het belangrijkste middel is het instrument zelf. Je hebt een piano of een keyboard met minimaal 61 toetsen nodig. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het instrument in goede staat verkeert en goed gestemd is. Je hebt ook een muziekstandaard nodig en een stoel om op te zitten.    Zo krijg je als cursist bij pianolesvanRene uitgebreid advies in je keuze van het juiste instrument zodat je altijd een goede afgewogen keuze maakt want ik weet hoe belangrijk de keuze is van een goed instrument waardoor je veel meer speelplezier zult hebben.

Vervolgens heb je lesboeken nodig. Beginner piano boeken zijn er meestal in twee vormen: songbooks met vereenvoudigde arrangementen van populaire nummers of methode boeken die je de basis van het spelen leren. Je kunt ook kijken naar boeken over muziektheorie, die je zullen helpen de basisprincipes van het lezen en schrijven van muziek te begrijpen.    Let wel voordat je haastig aan de slag gaat met lesboeken,  ga nauwkeurig te werk want het gevaar van verkeerd aanleren van speeltechnieken of vastlopen ligt op de loer.   Vaak zie ik dat mensen enthousiast starten met een boek om vervolgens vroegtijdig af te haken om diverse redenen.

Zodra je deze hulpmiddelen hebt, kun je beginnen aan je pianoreis. Of je nu klassiek, jazz, pop of een andere stijl speelt, het is belangrijk om regelmatig te oefenen en lessen te nemen. Met de juiste middelen en toewijding zul je al snel je favoriete nummers op de piano spelen.     Zelf heb ik alles geleerd van een ervaren pianodocent die me steeds kon motiveren en corrigeren op fouten.

online cursus piano spelen voor beginners

Het vinden van een goede leraar of coach is een belangrijke beslissing voor iedereen die overweegt om piano te gaan spelen. Een goede leraar zorgt ervoor dat de leerling het instrument correct en met een goede basis leert bespelen. 

De beste manier om een goede leraar te vinden is door rond te vragen. Vraag andere muzikanten of muziekdocenten om advies, praat met mensen die in het verleden les hebben gehad, of vraag iemand die hetzelfde instrument speelt als jij. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de leraar ervaring heeft met het lesgeven aan jouw instrument en je de begeleiding kan geven die je nodig hebt. 

Je kunt ook online op zoek gaan naar leraren of instructeurs. Er zijn veel websites en forums gewijd aan pianoleraren en -instructeurs, waar je recensies kunt lezen en meer informatie over de leraren kunt vinden. Je kunt ook video's bekijken van leraren die lesgeven, wat je kan helpen een idee te krijgen van de stijl en het vermogen van de leraar. 

Een belangrijk onderdeel van piano spelen is uiteraard de houding van je rug, armen en vingers.  Hierdoor zul je niet alleen makkelijker kunnen spelen maar bovendien het risico verkleinen op pijnlijke blessures.

Bekijk hieronder een video waarin ik o.a. uitleg hoe je het best je vingers op de toetsen kunt zetten:

Een andere goede bron is om te zoeken naar lokale muziekscholen of muziekwinkels die lessen aanbieden. Veel van deze plaatsen hebben hooggekwalificeerde instructeurs die kunnen leren een verscheidenheid aan instrumenten. Dit kan een geweldige manier om een leraar die is goed geïnformeerd en ervaren in het instrument dat u geïnteresseerd bent in te vinden.  

Wilt u graag zelfstandig leren spelen in eigen tijd en tempo met toch de voordelen van een les van een professioneel docent?  Bekijk dan eens naar de mogelijkheden van online pianoles. en zoek via google naar reviews of klantenervaringen.    PianolesvanRene.nl krijgt een gemiddelde klantenscore van 4.8 hier op Google en 5.0 op Facebook.


reviews pianolesvanrene

>>Klik hier om meer reviews te lezen op Google

Ten slotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich comfortabel voelt met de leraar die u overweegt. Stel vragen over hun stijl van lesgeven, ervaring en methoden. Vergeet niet dat de leraar zal u begeleiden als je leert, dus het is belangrijk dat je je comfortabel voelt met hen. 

Uiteindelijk moet het vinden van een goede leraar of instructeur voor de piano een proces zijn dat is afgestemd op jou en je behoeften. Als je de tijd neemt om onderzoek te doen en vragen te stellen, kun je er zeker van zijn dat je een goede leraar vindt die je kan helpen bij het leren pianospelen.

Het leren van de basisbeginselen van de pianotechniek is essentieel voor het bespelen van het instrument. Begin met het leren van de basistechnieken.  Een goed beginpunt is om te leren hoe je leer hoe je de juiste toon moet produceren en hoe je akkoorden kunt spelen, zoals een majeur of mineur akkoord. Verder moet je leren hoe je kunt improviseren, wat betekent dat je je eigen akkoorden en melodieën moet bedenken.

Daarna kun je je concentreren op kwesties zoals dynamiek, toonkleur, articulatie en timing. Dit zijn allemaal essentiële onderdelen van pianospelen. Verder kun je je ook concentreren op stijlen zoals klassiek, jazz, pop en blues. Hierbij is het belangrijk dat je een goed gevoel voor ritme ontwikkelt, je kennis uitbreidt over harmonieën en ritmes, en leert om te improviseren. Met al deze technieken kun je een veelzijdig pianist worden uit de voeten kan met verschillende genres.    

Wil je zeker weten dat je geen belangrijke basiskennis en speeltechnieken mist en toch online leren in eigen tijd en tempo?

>>klik hier en leer wat mijn ' Piano-Succespad-Methode' voor je kan betekenen 

Het oefenen van piano songs vereist veel discipline en focus. Om effectief te oefenen is het belangrijk om je doelen duidelijk te stellen. Begin met het identificeren van de meest uitdagende passages in je song en stel prioriteiten. Maak vervolgens een plan om deze passages stap voor stap te oefenen. Vervolgens is het belangrijk om vaak te oefenen. Probeer elke dag een paar minuten te besteden aan het oefenen van je song, zelfs als je maar een klein deel ervan oefent. Als je meer tijd hebt, oefen dan langere sessies. Het is ook belangrijk om feedback te krijgen van anderen, vooral als je moeilijke passages oefent. Als je merkt dat je vastloopt, neem dan even een pauze om je concentratie te herstellen en probeer de meest uitdagende passages in je song nog een keer te oefenen.

Om effectief piano songs te oefenen, is het belangrijk om je doelen duidelijk te stellen, prioriteiten te stellen en regelmatig te oefenen. Ook is het belangrijk om feedback te krijgen van anderen. Als je vastloopt, neem dan even een pauze om je concentratie te herstellen.   Als cursist van PianolesvanRene kun je altijd terecht voor feedback op je pianospel en vorderingen via het Community-forum.

Je muzikale gehoor ontwikkelen is een belangrijk onderdeel om een goede muzikant te worden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, waaronder muzikale gehooroefeningen, luisteren naar muziek en meespelen met muziek. Bij gehoortraining gaat het om het spelen van melodieën, het herkennen van intervallen en akkoorden, en het leren transcriberen van muziek op het gehoor. Luisteren naar een grote verscheidenheid aan muziek kan je helpen om verschillende klanken, melodieën en harmonieën te leren herkennen. Ten slotte kan meespelen met muziek je helpen de geleerde vaardigheden te oefenen en te versterken. Door consequent te oefenen kun je je muzikale gehoor verbeteren en een betere muzikant worden. Regelmatige oefening en toewijding zijn de sleutel tot het ontwikkelen van je muzikale gehoor. Zorg ervoor dat je jezelf uitdaagt, maar wees ook geduldig met jezelf en heb plezier. Met de juiste aanpak en houding kun je een groot muzikant worden en je muzikale gehoor ontwikkelen.

makkelijk piano leren spelen

Dat is geheel afhankelijk van je muzikale voorkeur en wensen.  Als je eenmaal je muzikale gehoor hebt ontwikkeld, kun je je gaan richten op het leren van specifieke stukken, er zijn er veel stukken die je zou kunnen leren. Sommige van de meest invloedrijke stukken zijn klassieke stukken, zoals Bach’s Brandenburg Concertos, Beethoven’s symfonieën, Mozart’s operas, en vele andere. Jazzstukken zoals Louis Armstrong’s 'What a Wonderful World', Duke Ellington’s 'Mood Indigo', en Miles Davis’ 'So What' zijn ook belangrijke stukken om te leren. Popmuziek zoals The Beatles’ 'Let it Be' en Michael Jackson’s 'Thriller' zijn ook klassiekers die je zou kunnen leren. Uiteindelijk is het aan jou wat je leert, maar deze stukken geven je een goed overzicht van wat er te leren valt.

Piano leren heeft vele voordelen. Niet alleen is het een geweldige manier om je muzikaal uit te drukken, maar het kan ook je geheugen verbeteren, helpen bij stressbeheersing en je zelfvertrouwen opbouwen. Piano leren spelen kan ook een geweldige manier zijn om in contact te komen met andere muzikanten en je passie voor muziek te delen. Piano leren spelen kan een prachtige en lonende ervaring zijn. Gebruik deze gids om je te helpen de juiste muziekstijl te kiezen, realistische doelen te stellen, de juiste hulpmiddelen en leraar te vinden en je muzikale gehoor te ontwikkelen. Met toewijding en oefening kun je in een mum van tijd een meester worden op de piano.

Begin met het leren van de basisprincipes zoals het leren van de de namen van het toetsenbord, de juiste houding, hoe je moet tellen, leer wat toonafstanden zijn, oefen de basisnoten, de toonladders en de notatie.  Zo maak je alvast een goede start.

Neem tijd voor jezelf en oefen veel maar nog belangrijker, oefen regelmatig. Oefening is de sleutel tot succes en het is belangrijk om veel te oefenen om je vaardigheden te verbeteren. het is voor beginners zeer belangrijk om steeds lesstof te herhalen zodat het goed in je geheugen en uiteindelijk spiergeheugen komt.  Probeer iedere dag een paar minuten te besteden aan het spelen van piano en bouw langzaam je oefentijd op zodat je eventuele blessures aan handen, vingers en pezen voorkomt. Dit maakt het leren van piano makkelijker en leuker.

Als je piano wilt leren spelen, is geduld een van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben. Hoewel je misschien niet het gevoel hebt dat je vorderingen maakt, zal je harde werk uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. Verlies je motivatie niet en blijf je doelen nastreven.  

In het begin zul je vaker fouten maken, weest niet te streng voor jezelf en accepteer dat fouten nu eenmaal een onderdeel zijn van het hele leerproces.  

Veel mensen denken dat noten leren lezen de enige manier is om goed piano te leren spelen. Maar niets is minder waar. Alhoewel traditionele pianolessen bij de muziekschool of bij de privé pianoleraar nog steeds gebaseerd zijn op bladmuziek is noten lezen niet noodzakelijk. Je kunt prima leren spelen zonder dat je een noot kunt lezen.

Voor het spelen van klassieke pianostukken is bladmuziek onmisbaar. Wil je dit soort stukken graag spelen, dan zul je noten moeten leren. Maar de meeste mensen willen graag meespelen met de meer hedendaagse muziek. Wil jij dat ook, dan kun je makkelijk en snel leren piano spelen met akkoorden.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt leren spelen, maar met behulp van akkoorden is verreweg de makkelijkste en de mooiste manier. In de basis bestaat elk liedje uit akkoorden en een melodie. De akkoorden speel je met je linkerhand, met je rechterhand speel je de melodie.

Omdat er niet oneindig veel akkoorden zijn kun je deze, met wat oefenen, vrij snel onder de knie hebben. In combinatie met de melodie speel je een compleet liedje. Je kunt de moeilijkheidsgraad voor jezelf opvoeren door een akkoord tegelijk aan te slaan of bijvoorbeeld een arpeggio aan te slaan. Dit is een gebroken akkoord, waarbij je de toetsen om de beurt aanslaat.

Zodra je de akkoorden kent, kun je in principe elk liedje spelen. In tegenstelling tot bladmuziek leg je met akkoorden een goede basis voor elk liedje dat je wilt spelen. Speel je bladmuziek dan zul je elk liedje opnieuw moeten instuderen. Naast de melodie speelt je linkerhand geen vaste akkoorden, maar een moeilijke ‘tegenmelodie’ en die is bij geen enkel muziekstuk hetzelfde.


gratis introductiecursus

Als beginner zul je moeten oefenen, net als ervaren en professionele pianisten. Maar dat hoeft echt geen uren achter elkaar. Sterker nog, lang oefenen laat je niet sneller vooruit gaan. De kans is groot dat het je tegen gaat staan en dat is het laatste wat je wilt.

Als beginner zullen je vingers moeten wennen aan de bewegingen die ze op de toetsen moeten maken. Ook het laten samenwerken van je linker- en rechterhand vraagt wat oefening. Door het vaak te doen zul je merken dat het steeds makkelijker gaat.
Probeer daarom elke dag ongeveer een kwartier, tot maximaal een half uur, te oefenen.

Makkelijk piano spelen beginner

Een van de moeilijkste dingen tijdens het leren piano spelen is de maat houden. Je zult waarschijnlijk al snel merken dat je de ene keer snel speelt en zodra het moeilijker wordt het tempo een paar stappen terug gaat. Het is natuurlijk de bedoeling dat je zo gelijkmatig mogelijk blijft spelen, het hele liedje lang.

Vind je het moeilijk om in het goede tempo te blijven spelen? Koop dan een metronoom. Dit apparaatje helpt je met klikjes of piepjes in hetzelfde tempo te blijven spelen. Zo kun je netjes maat houden.

Conclusie: Of je nu net begint met piano spelen of al een gevorderde speler bent, deze 30 tips kunnen je helpen om je vaardigheden te verbeteren en meer te genieten van het spelen van muziek. Het belangrijkste is om regelmatig te oefenen, uitdagingen te blijven zoeken en vooral ook te blijven genieten van het proces. Veel succes!

Als beginnend pianist is het volgen van pianolessen een goede manier om snel vooruitgang te boeken. Wil je makkelijk piano leren spelen dan is het zaak de juiste pianolessen te kiezen. Je kunt naar een muziekschool gaan of privé lessen nemen bij een pianodocent. Je hebt dan een stok achter de deur en persoonlijke begeleiding.

Maar veel mensen hebben een druk en wisselend leven. Pianolessen op vaste momenten in de week passen hier vaak niet in. Ook ben je overgeleverd aan de boeken en lesstof die je voorgeschoteld krijgt. Dit zijn meestal niet je favoriete nummers.

Wil je graag pianolessen volgen in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt? Dat kan met online pianolessen. In heldere instructievideo’s wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je op een makkelijke manier piano kunt spelen.

Ben je op zoek naar professionele pianolessen?


Ben je op zoek naar professionele pianolessen? Dan is PianolesvanRene.nl de perfecte keuze voor jou! Onze online pianolessen worden gegeven door René Knops, een ervaren pianist met jarenlange ervaring. Rene's uitgangspunt is om pianoles leuk, effectief en echt te maken. Zo leer je snel en makkelijk piano spelen volgens de klassieke methode, maar op een moderne manier.

In  de online pianolessen leer je alles over akkoorden zodat je niet beperkt bent in welke muziekstijl je wilt spelen maar ook over noten lezen. Van klassiek tot boogie of jazz, bij PianolesvanRene.nl leer je het allemaal.

Rene's ervaring en professionele aanpak zorgen ervoor dat het leren piano spelen leuk, motiverend en prima te doen is. En als je vragen hebt, kun je 7 dagen per week de support mailen om eventuele vragen snel te beantwoorden.

Wil je graag zelfstandig piano leren spelen op een leuke en snelle manier maar met begeleiding volgens een lesplan op maat?  Klik dan hieronder op de banner voor meer informatie

start met online pianoles van Rene cursus


Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen