Dit leer je met de gratis piano proeflessen van Rene
Dit leer je in de gratis proeflessen van René
Piano Leren Spelen
René
Piano Leren Spelen
03/17/2019
4 min
0

Dit leer je in de gratis proeflessen van René

03/17/2019
4 min
0

Van jongsaf aan zing ik al. Dat doe ik met veel plezier. Het komt regelmatig voor dat ik de dirigent tijdens een repetitie al improviserend op de piano hoor spelen wat we gaan repeteren. Dan denk ik nog wel eens “dat wil ik ook“.  Maar ja ga er maar eens aanstaan. Hoe begin je daar dan mee, wat is daar voor nodig, duurt het lang? Kortom heel veel vragen en dan laat ik het er maar bij zitten.

Op een dag, nog niet zo heel lang geleden, kom ik tijdens een zoektocht op het internet een video tegen over ‘Eenvoudig piano leren spelen’ van een zekere René. Nu zijn er heel veel online piano cursussen. De een belooft nog meer dan de ander, maar dit is anders. De man straalt een enthousiasme uit maar ook iets autentieks. Zou het dan toch voor mij zijn weggelegd?

Op deze pagina lees je mijn eigen bevindingen over de gratis proeflessen van Rene met o.a.:

Proeflessen? Wat moet ik me hier bij voorstellen?

Nieuwsgierig surf ik naar de website pianolesvanrene.nl. Ik lees de informatie en wil er eigenlijk nog wel even over nadenken. Als ik wil wegklikken wordt ik getrakteerd op een aanbod voor gratis proeflessen. Tja er wordt toch echt beloofd dat je al snel iets leuks kan spelen. Laat ik maar een kans geven. Ik moet mijn naam en e-mailadres opgeven en niet veel later komt er een mail binnen.

Het blijkt dat het gratis deel bestaat uit twaalf lessen. Maar dan ook wel echte lessen dus geen sneak peaks. Het is echt de allereerste basis om te starten met een piano of keyboard studie.  Na je aanmelding ontvang je direct de inloggegevens van je account en krijg je toegang tot de besloten online leeromgeving en Community van Pianoles van Rene. Zo kun je alles in eigen tijd en tempo volgen, handig!

Het allereerste begin

Natuurlijk wil ik graag spelen, maar René begint met zich voor te stellen. Hij maakt gelijk duidelijk dat je echt niet zo maar in het diepe kan springen. Er wordt verwezen naar video materiaal en aanvullende blog artikelen. Het lijkt haast wel of de muziekleraar naast je staat. Hij legt uit wat het verschil is tussen keyboard en een piano en hoe je een keus kan maken.

Stiekum hoop je natuurlijk dat er ergens een toverstaf vandaan komt. Dat je van het ene op het andere moment kan spelen als de beste. Ook daar is René heel duidelijk in; piano leren spelen doe je niet in een paar dagen. Gelukkig is er een lichtpuntje want je merkt dat René ook duidelijk zeker weet dat je binnen twee weken al echt wat kunt spelen. Niet Vader Jacob met één vinger maar echt een pop liedje met melodie en begeleiding.

Dit is het geheim om in 2 weken al resultaat te zien!

Het geheim zit hem in het leren van akkoorden. In de proeflessen leer je natuurlijk niet alle akkoorden maar wel een paar die heel veel worden gebruikt. In het merendeel van de resterende lessen laat René zien hoe zijn lessysteem in elkaar zit en wat je met de paar akkoorden kunt doen. Ook hier wordt weer uitgebreid gebruik gemaakt van voorbeeld video’s.

Ook een download waar het gebruik van akkoorden in wordt uitgelegd hoort er bij . Natuurlijk zijn er dan ook nog de aanvullende blog artikelen. Het idee is dat je met de geboden lesstof al binnen een paar dagen je eerste liedje speelt. Dat is precies wat René waar maakt.

Plezier met akkoorden

Na de eerste introductie laat René duidelijk zien dat spelen met akkoorden leuk is. Dat je hierdoor bijna als vanzelf het steeds leuker gaat vinden om piano of keyboard te spelen. Zo wordt er verteld hoe akkoorden een liedje opbouwen. Dat wordt niet alleen verteld maar ook voorgedaan. Natuurlijk kan je ook zelf mee doen.

Als afsluiting van de gratis proeflessen is er dan de kers op de taart. Samen met René leer je een stuk van het bekende nummer “Pianoman'. van Billy Joel..  Bedoeld om te laten zien dat je met deze korte introductie al met een echte popsong kan meespelen. Het is vooral ook ontzettend leuk om te doen.

Voor wie zijn deze Proeflessen?  Mijn Conclusie.

De proeflessen zijn geen complete cursus piano of keyboard leren spelen. Ze zijn vooral bedoeld om zelf een keus te kunnen maken of piano leren spelen met het systeem van René Knops iets voor jou is. Ik moet zeggen daar is René met de opzet van de proeflessen heel goed in geslaagd. Ik had zelf eigelijk al heel snel door dat deze opzet mij echt verder zou helpen.

keyboard online spelen

Nieuwsgierig?  Bekijk dan de gratis proeflessen die Rene voor je heeft klaargezet

Daarom heb ik de stap gemaakt om mij in te schrijven voor de volledige cursus en in de tussentijd ook al voor de master training. Kortom wil je op een leuke en verantwoorde manier keyboard of piano gaan spelen? Dan kan ik je deze proeflessen alleen maar van harte aanbevelen.

Ze leren je niet alleen de allereerste basis maar zijn vooral ook heel leuk. Zo kan je voor jezelf goed beslissen of het bij je past. Ik heb er in ieder geval geen spijt van.


gratis piano introductiecursus voor beginners van pianolesvanRene


Reacties
Categorieën