kerst cadeautip muziekles
Sint en Kerst
René
Sint en Kerst
12/18/2014
3 min
0

Misschien wel hét perfecte Kerstcadeau ?

12/18/2014
3 min
0

We naderen het einde van het jaar,  tijd om zaken af te sluiten.  Er valt veel te zeggen over de decembermaand, ik noem het vaak ook een stressmaand, maar begin nu eindelijk steeds meer te genieten van deze maand.  Tijd voor tradities, rituelen, maar vooral ook muziek!
Bekijk hieronder de video waarin je ziet hoe ik bijna elk jaar samen met onze leerlingen gezellig kerstliedjes speel en repeteer,  Daarna komen we ook bij jou…
Voor ons muzikanten en muziekdocenten staat de decembermaand traditiegetrouw in het teken van kerstoptredens, zowel met leerlingen als ook solo gigs op kerstdineetjes, etc.  Voor ons hier op de Muziekschool,  zijn we al weken met de leerlingen aan het repeteren en oefenen voor het jaarlijkse kerstoptreden.   Daarna volgt de schoolvakantie en is het ineens rustig(er).  Bij mij vaak het signaal om eindelijk die ziekte toe te laten en mijn lichaam (en geest) wat rust te geven.   Hihi :-)

Kerstsfeer!  Lichtjes,  samen zijn,  samen dingen doen,  rust opzoeken,  je eigen ding doen, opruimen etc… maar voor ons betekent de decembermaand:    Gezellig samen muziekmaken en optreden.

Ben je op zoek naar leuke kerstliedjes met videoinstructies en bladmuziek?

Klik dan hier

Video Repeteren en Kerstliedjes Spelen en Zingen Met Leerlingen

Om alvast in de Kerststemming te komen wil ik graag een leuk “december moment”  met je delen.  Hieronder zie je een videoregistratie waarin we het  leuke nummer “Being Alone” At Christmas van Miss Montreal coveren.  Een optreden waarin leerlingen (de zanger en de drummer) en collega’s (waaronder ik op piano) samen de passie voor muziek en optreden delen.


Leren Spelen met Akkoorden – Wil je ook graag zo piano leren spelen?

Nu even vanuit pianistisch oogpunt…    We spelen hier het een popnummer, en met name popliedjes zijn relatief eenvoudig op piano
te spelen als je een begeleidende rol hebt.  Dat wil zeggen, iemand zingt (of speelt) de melodie en tekst en jij speelt de basistonen.  In de video hierboven spelen we met een zgn. akkoordenschema.

hét perfecte Kerstcadeau

Als je ook graag jezelf of anderen wilt leren begeleiden op piano, is het belangrijk dat je je gaat verdiepen in de zgn. akkoordenleer en harmonieleer, en daarnaast je oren ook goed traint.   Dus leren spelen met akkoorden.  Dit zijn belangrijke tools voor de poppianist en popmuzikant.

De Snelste Manier Om Piano of Keyboard te leren Spelen.  Punt!

 

Het lijkt misschien erg lastig,  dat hoeft het echter niet te zijn. Vaak met enkele lessen,  kun je al vrij snel meespelen met een bekend liedje.
Ik ben van mening dat dit echt de snelste manier is om piano (of keyboard) te leren spelen.

 Hoe Werkt het?

Hoe het werkt, kun je precies leren in mijn Piano-Succespad-Methode Deze cursus is voor iedereen die een piano wil leren spelen, en dan met name in de lichte muziekgenre. Hiermee bedoel ik:  pop, rock, boogie woogie, blues, new age.   Ik heb een heel lesplan klaarstaan waaronder uiteindelijk ook muzieknoten in een later stadium aan bod zullen komen.

instructievideo kerst

Na het doorlopen van de 6 lesmodules die elke week vrijkomen, zul je stap voor stap jezelf als pianist ontwikkelen en in staat zijn om alle liedjes waarvoor akkoordenschema’s bestaan, dus heel, heel veel, te kunnen spelen en meespelen.   Ook geef ik diverse akkoorden bladen als onderdeel vd lessen met o.a. de notennamen en akkoorden.

Uiteindelijk na ongeveer 6-12 weken moet je in staat zijn om 80% van alle bekende liedjes uit de pop/rockmuziek (en licht klassiek) kunnen spelen en meespelen.  Maar ook de beginselen van improvisatie worden uitgelegd en nog veel meer. Verder krijg je van mij, elke week extra gericht e-mail support met praktische tips en laat ik zien waar je de beste schema’s kunt vinden, en spelen in de praktijk.

Wil je graag meer weten?  Klik hier voor meer informatie

Gratis Proefles?

Wil je graag eerst een “proeven” naar deze manier van leren.  Neem dan mijn GRATIS proefles.

gratis introductiecursus

 

Reacties
Categorieën