Comptine Dun Autre Été - Yann Tiersen Piano Tutorial
Yann Tiersen
René
Yann Tiersen
11/30/2013
3 min
2

Comptine d'un autre ete (Amelie) Yann Tiersen Piano Tutorial

11/30/2013
3 min
2

De Franse componist Yann Tiersen maakt prachtige pianoliedjes.  Eén hiervan, het nummer “Comptine D’un Autre Été L’après Midi”  wil ik jullie graag leren spelen.  Ik heb zojuist voor mijn cursisten van mijn snelstart pianocursus een nieuwe naspeel tutorial gemaakt voor een van de populairste liedjes voor piano allertijden, Yann TiersenDe pianomuziek van Yann Tiersen valt vandaag de dag niet meer weg te denken en is dan ook ontzettend populair bij veel pianisten en pianoleerlingen. Op menig voorspeelconcert worden zijn stukken met veel enthousiasme gespeeld.  Ik speel zelf ook regelmatig zijn werken op piano en maak hier ook eigen versies van.

Yann componeerde vele werken maar kreeg echt bekendheid bij het grote publiek in 2001 toen Yann de soundtrack voor die film “Le Fabuleaux Destin d’Amélie Poulain componeerde, die een groot succes werd.  Een van de bekende songs hieruit zijn: ‘Comptine D’un Autre Été’, ‘La valse d’Amélie, Le Moulin, Sur Le Fille.  Er worden meer dan 700.000 exemplaren verkocht.

Speciaal voor mijn cursisten, heb ik als onderdeel van het lesprogramma, heb ik van dit razend populaire nummer uit de film “Amélie” een aantal korte video’s gemaakt.  Deze wil ik graag met je delen.    Wil je het hele nummer leren spelen dan kan dit helemaal gratis.    Misschien dat ik ook pianolessen ga maken voor meer van zijn liedjes. Ik heb al wat ideeën. Jij ook? Laat het me dan hieronder weten, en wie weet ga ik er meteen mee aan de slag.

 Comptine d`un autre ete – l`apres-midi

Is Het Liedje Niet Te Moeilijk Voor Mij Om Te Leren Spelen?

screenshot uit de video, duidelijke handposities

screenshot uit de video, duidelijke handposities

Voorheen was het gebruikelijk om leerlingen pas dit soort liedjes te laten spelen zodra ze ver genoeg waren met noten lezen.  Natuurlijk is het fantastisch om (dit liedje met muzieknoten) te kunnen lezen, maar vooral voor beginners kan het je enorm afremmen of demotiveren.  Soms moet je simpelweg wat liedjes spelen uit een lesboek die je saai vindt of gewoon niet leuk.   Afhankelijk van het aantal lessen, motivatie, inzet etc.etc.. kan een leerling na enkele maanden, soms langer een liedje als “Comptine d’un autre été”  spelen op de piano of keyboard.
Dankzij de nieuwe benadering die ideaal is om online te leren, kan nu zelfs een beginner binnen enkele dagen (ja echt!!) al dit mooie liedje leren spelen en zo ook anderen.  Dankzij video, midi, apps, etc.. die ik gebruik in mijn online piano cursussen kan je al snel vele leuke en bekende liedjes leren spelen.

Muzieknoten?  Leer Dit Nummer Zonder Noten!

zondermuzieknotenAan de hand van duidelijk plaatsen voor de vingers, nummer, audio waarin ik je uitleg alsof ik naast je zit zoals bij een echte pianoles, en midi kun je gemakkelijk stap voor stap dit mooie liedje leren spelen.

Ik wens je heel veel plezier met dit mooie pianostuk!

Video Comptine d`un autre ete – l`apres-midi

Hieronder vind je de volledige versie  van mijn pianoles van dit prachtige pianostuk.   Het stuk staat nog in de oorspronkelijke toonsoort maar is wat aangepast zodat ook beginners hier iets mee kunnen en dit nummer kunnen leren spelen op piano of keyboard.

Vind je het bovenstaande nummer nog te moeilijk op dit moment? Geen probleem!  Laat mij je helpen. Probeer dan gratis mijn Introductiecursus door op de banner hieronder te klikken waar we stap-voor-stap aan de slag gaan.
Ik sta altijd klaar om je te helpen dat beloof ik je.gratis introductiecursusLaat je horen!  Lukt het om dit te spelen?  Meer verzoekjes?

Ik ben erg benieuwd wat je hiervan vind, laat dus zeker even je reactie achter hieronder!

Reacties
Categorieën