Page content

Ludovico Einaudi Pianomuziek Leren Spelen

Ludovico Einaudi Pianomuziek Leren Spelen

Ludovico Einaudi

De pianomuziek van Ludovico Einaudi valt vandaag de dag niet meer weg te denken en is dan ook ontzettend populair bij veel pianisten en pianoleerlingen. Op menig voorspeelconcert worden zijn stukken met veel enthousiasme gespeeld.  Tijd om eens nader kennis te maken met Ludovico!

Ludovico Einaudi begon zijn muzikale carrière nadat hij in 1982 zijn opleiding afrondde bij het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan als componist. Na zijn studie componeerde Einaudi jarenlang veel verschillende soorten muziek terwijl hij op zoek was naar zijn eigen stijl. Veel van muziek is terug te horen in films zoals de nu populaire film  The Intouchables.

Einaudi’s pianomuziek wordt vaak beschreven als minimalistisch en heeft mensen over de hele wereld in zijn greep. De meeste werken die hij voor piano componeerde tussen 1988 en nu zijn ook beschikbaar als bladmuziek. Nu kan iedere pianist zelf genieten van muziek uit Le Onde, Divenire, Eden Roc en veel meer!  Momenteel woont Einaudi op een wijngaard in het Italiaanse gewest Piëmont.

 Zijn Muziek

Hieronder kun je luisteren naar “Una Mattina” uit de filmmuziek van Intouchables.

Ludovico Einaudi Pianomuziek Leren Spelen?

Wil jij ook graag deze mooie pianosongs van Ludovico Einaudi leren spelen.Ik wil graag eens bekijken of ik je hierbij kan helpen met wat tips, en eventueel een video tutorial van je favoriete song.
Kijk ook eens bij mijn online cursusaanbod, hier vind je diverse naspeeltutorials speciaal voor de cursisten binnen onze community van pianoliefhebbers.

Kun je al muzieknoten lezen?

Mocht je al zover zijn dat je noten kan lezen en een goed boek zoekt…..

1442401178Intouchables_Original_Soundtrack_songbook_coverAls je de filmmuziek van Intouchables mooi vind, kun je door op het plaatje te klikken het muziekboek direct bestellen.  Dit zijn de liedjes waarvan je bladmuziek aantreft:

Fly – Ludovico Einaudi
Writing Poems – Ludovico Einaudi
The Ghetto – George Benson
You’re Goin’Miss You Candyman – Terry Callier
L’origine Nascosta – Ludovico Einaudi
Feeling Good – Nina Simone
Cache-Cache – Ludovico Einaudi
Concerto No.8 For 2 Violins & Orchestra
Op. 3, Movement III – Vivaldi
Una Mattina – Ludovico Einaudi

 

Ludovico_Einaudi_the_piano_collection_volume1_cover

The Piano Collection volume 1

 Dit is een prachtig muziekboek, die als je van de muziek van Ludovico Einaudi houdt, zeker niet mag ontbreken in je verzameling.

De volgende stukken staan in dit boek:

Ancora
Dietro casa
Dolce droga
Inizio
La linea scura
LA nascita delle cose segrete
Nefeli
Nuvole nere
Ombre
Le onde
Password
Quel che resta
Samba
Una mattina

Tips:  Ik raad je aan eens naar een van zijn muziekboeken te kijken.
Vergeet natuurlijk niet om eerst meerdere malen naar de audio te luisteren en let goed op de dynamiek, tempo, etc.. om een goed beeld te krijgen van “karakter”  van je liedje.

Op mijn muziekschool website heb ik een speciale pagina met links naar zijn bladmuziek gemaakt.  Deze boeken mogen niet ontbreken in je piano repertoire en bladmuziekcollectie.

Mijn favoriete nummers van Ludovico Einaudi

 

Kun je nog geen noten lezen?

Kun je nog geen muzieknoten lezen en ben je pas een beginner?  Ook dan hoef je eigenlijk nog niet te wachten om alvast wat stukjes van zijn liedjes te proberen te spelen.   In mijn lespraktijk begin ik meestal met het aanleren van liedjes spelen met akkoorden.
De liedjes van Ludovico Einaudi zijn allemaal opgebouwd uit patronen van akkoorden.   Het goed nieuws is dat je al vrij snel als beginner akkoorden kunt leren spelen.

Hoe moet ik dat aanpakken?

  • Begin met het luisteren naar het liedje wat je mooi vindt.   Hierdoor stel je je gehoor alvast in op de tonen die je hoort, zodat we ze later ook op de piano kunnen vinden en spelen.
  • Luister daarna alleen naar de eerste 2-5 seconde van het stuk en stop de opname
  • Probeer vervolgens wat tonen na te spelen met je rechterhand  of linkerhand

Vindt je dit allemaal toch nog lastig om te doen, en heb je echt nog meer training nodig, misschien is dan mijn snelstartcursus een geschikte cursus voor jou.    Ik leer via online videolessen en persoonlijke support mensen piano spelen zonder muzieknoten.   Je leert diverse technieken die je goed kan toepassen in de muziek van Ludovico Einaudi.   Daarnaast leer je natuurlijk ook vele andere bekende popsongs spelen.

proefles piano leren spelen

Gratis proeflessen met naspeel instructie video’s en PDF’s

Wil je zelf vrij leren piano spelen zoals de grote hedendaagse new age pianisten zoals Ludovico Einaudi, Yiruma of Yann Tiersen,  probeer dan eens mijn gratis pianolessen.  Dit is de perfecte basis om zelf je eigen muziek te leren spelen op piano of keyboard.

button meld je aan voor gratis pianolessen

 

 

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “Ludovico Einaudi Pianomuziek Leren Spelen


Door Sjoekie Wever op 20 maart 2020

Beste René,
Heb je de prachtige muziek van Einaudi, Una Mattina ,ook op a b c?


Door Rene op 22 maart 2020

Hallo Sjoekie, nee dat heb ik helaas niet. Ik ben echter een groot fan van Ludovico Einaudi en ik heb heel veel van zijn boeken aangeschaft. Unna Mattina is een prachtig nummer, maar best lastig. Ik zal eens kijken wat ik voor je kan doen. 😉 Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over mijn pianolessen en liedjes.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.