Pianolessen van René - Snel leren met persoonlijke begeleiding
pianolessen voor beginners en gevorderden

Pianolessen

van beginner naar gevorderd pianist

Piano spelen volgens een

zorgvuldig Uitgekiend & Helder Pad

3 Fasen Succespad ™  

Doorloop een compleet en helder pad van stap-voor-stap cursussen die je begeleiden van je huidige niveau naar het niveau waar je graag wilt komen.

Van beginner naar gevorderd niveau

pianoles in 3 stappen

Fase 1 - Helderheid

In dit eerste succespad leg je een goede basis en raak je vertrouwd met de basiskennis (Kracht, snelheid, timing).  Ook ga je direct al je 1e bekende liedjes spelen.

pianoles in 3 stappen

Fase 2 - Harmonie

In het tweede succespad leer je hoe je muziek kunt begrijpen met behulp van akkoorden. Je leert hoe je elk liedje ter wereld kunt spelen op je eigen aangepaste niveau.
pianoles in 3 stappen

Fase 3 - Muzikale vrijheid

Leer verschillende manieren om allerlei soorten drieklanken te spelen, in te passen in een liedje, hoe akkoordenschema's werken, eigen piano partijen maken en improviseren.

Ontdek mijn Premium Online Lesprogramma (incl. alle 3 fases!) 

compleet pakket pianolessen
pianolessen waar jij wilt

Pianolessen, waar je maar wilt

Traditionele pianolessen leren je hoe je een liedje kunt kopiëren.  

Hier doen we dingen toch 'wat anders'.  We leren je het concept achter de muziek. Fundamenten die telkens opnieuw gebruikt kunnen worden, zodat je altijd kunt groeien als muzikant. 


Onze 250+ (en groeiende) lessen zijn te bekijken op elk apparaat, altijd en overal. 

muziek als taal

Zie muziek als 'taal'

Baby's leren nooit ineens hele zinnen spreken, maar eerst korte woordjes. Zoals met elke taal is muziek opgebouwd uit 'muzikale woorden' genaamd "Akkoorden".  Onze akkoorden opbouwende methode leert je universele concepten welke de basis vormen van alle muziek (pop en klassiek).

piano spelen zonder bladmuziek

Begrijp muziek, eerst leren spelen zonder bladmuziek

Muziek begrijpen betekent vrijheid - in staat zijn om je eigen muzikale ideeën te 'schilderen', speel alles wat je maar wilt - precies zoals de hedendaagse pianisten. Of het nu het naspelen van een bestaand liedje is of je eigen zelfgeschreven muziek. Het enige hulpmiddel wat je ooit nodig hebt zijn handige akkoordenschema's.

Dit is wat je straks zult gaan ontdekken!

pianoles online

Hoe 10,687 absolute beginners binnen zes tot twaalf weken perfect piano leerden spelen zonder muzieknoten en hoe jij dit ook kunt doen!

Ik ga je laten zien hoe ik als 12-jarig ventje zonder 1 muzieknoot te kunnen lezen toch piano kon spelen. Ik had geen bijzonder talent, had zelfs een hekel aan noten lezen (later gelukkig niet meer). Hierdoor werd ik creatief in het bedenken van andere oplossingen. 20 jaar later is zo mijn pianomethode ontstaan.

piano spelen met twee handen

Hoe je met beiden handen tegelijk kunt spelen

Of je nu linkshandig of rechtshandig bent, dat maakt niets uit. Piano spelen doe je met beiden handen. Voor veel mensen lijkt dit een enorme opgave. Vooral het spelen met beiden handen TEGELIJK. Ik heb hiervoor een helder stappenplan, waarmee je dit snel onder de knie zult hebben.

liedjes spelen op je piano die jij leuk vindt

Kies zelf wat je leuk vindt om te spelen!

Piano leren spelen moet leuk zijn! Daarom vind ik het belangrijk dat je geen saaie liedjes speelt. Als je met mijn methode aan de slag gaat zul je ontdekken dat je gewoon zelf je eigen favoriete liedjes kunt kiezen zolang je je maar aan mijn stappenplan houdt.
piano spelen zonder blessures

Hoe je pijnlijke klachten en blessures kunt voorkomen!

Piano spelen lijkt misschien ongevaarlijk, maar vergis je niet. Jaarlijks melden duizenden mensen zich met rugpijn en spierpijn bij hun dokter. Ik laat je zien hoe je dit snel kunt voorkomen en direct vanaf het begin goed aanleert.

pianoles wanneer jij dat wilt

Hoe je zelfs midden in de nacht je lessen kan volgen

Ben jij een avondmens en leer je liever 's avonds of 's nachts? Of heb je een enorm drukke baan, gezinsleven? Veel hobbies? Via mijn exclusieve ledenwebsite vind je een online leeromgeving waarmee je dag en nacht, 7 dagen per week alle lessen in je eigen tijd en tempo kunt volgen.
pianoles community

Hoe je in ons gezellige forum terecht kunt voor al je vragen en antwoorden

Vragen stellen is nu eenmaal een onderdeel van het leerproces, en hoewel men mijn video's erg duidelijk vindt, kan het zijn dat je toch vastloopt of een vraag hebt. Kom in contact met je medecursisten en post je vraag in ons forum voor een snel antwoord of reactie van Rene, waar ik zelf dagelijks aanwezig is voor begeleiding en support. Je staat er dus nooit alleen voor, en kan zelfs om feedback vragen als je je vorderingen deelt.

Voor wie is dit geschikt?

Deze online lessen zijn geschikt voor iedereen die graag piano wil leren spelen of graag opnieuw wil starten. Ook is het geschikt voor producers/dj's omdat je alle theorie leert die je nodig hebt om goede producties te maken. Ben zelf ook jaren actief geweest als producer.

Omdat deze vorm van leren ook een zekere vorm van zelfdiscipline en doorzettingsvermogen vraagt, raad ik een minimum leeftijd aan van 12 jaar.

Wat voor instrument heb ik nodig?

Het beste is uiteraard een piano (heeft 88 toetsen), maar de basis kan men ook leren op een keyboard (bij voorkeur met aanslaggevoelige toetsen, minimaal 61).

Voor klassieke pianolessen in het bijzonder heeft men toch echt een digitale of akoestische piano nodig.

We geven onze cursisten ook tips over de aanschaf en keuze van het juiste instrument. Ik laat ook zien wat ik zelf gebruik aan muziekinstrumenten (piano's en keyboards voor onze Muziekschool).

Wat heb ik verder nog nodig om deze lessen te volgen?

Om de pianolessen te volgen, heb je een goed werkende internetverbinding nodig. Ideaal is een Ipad of tablet.

Ga ik ook noten leren lezen?

In het begin leren we liedjes spelen zonder noten, hierdoor kan men zijn of haar muzikale gehoor sneller trainen en is er ruimte en aandacht voor ritme, timing en basiskennis muziek-, en harmonieleer. Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen. Later gaan we ook de notenleer integreren in onze lessen. Noten lezen hoeft niet moeilijk te zijn, ik laat het je zien ;-)

Heb ik technische kennis nodig?

Niet echt. Een beetje handig zijn in het bedienen van een muis, een computer, laptop of tablet is erg fijn. Je leert echter wel speeltechnische vaardigheden die elke pianist nodig heeft om progressie te maken.

Hoe snel kan ik piano leren spelen?

Snel in de vorm van 'hoe lang duurt het'... Dat is een goede vraag! En een populaire :-) Het antwoord hierop is afhankelijk van veel factoren: inzet, motivatie, oefentijd etc..Uit ervaring kan ik je vertellen dat sommigen 6 maanden over de beginners-en gevorderde cursus doen, terwijl anderen de cursus succesvol afronden in 12 weken!

Hoe cursisten Pianoles van René ervaren

Rene geeft met passie (online) les en je merkt aan alles dat het zijn 'ding' is. De PVR community is ook geweldig waar je elkaar een hart onder de riem kunt steken. Vorige maand gestart met een nieuwe Succespad en daar zoveel van geleerd. Kan niet wachten op de volgende. Rene, ga zo verder en blijf nog wel een tijdje bij je. Groeten van Karel
ervaring met pianoles van rene
Karel Sterrenburg
Ik heb al erg veel van deze man geleerd. ik klooi al zo,n 25 jaar wat aan ,en in het afgelopen jaar ben ik wel meer van muziek beginnen te begrijpen Zelf vind ik de akkoordenleer en ze in 30 seconden allemaal even te spelen een aanrader.
ervaring met pianoles van rene
Paul Vonck

Klaar om te beginnen met je pianolessen?

Ik kan me voorstellen dat je een beetje sceptisch bent. Is online pianoles wel iets voor jou? Wil je het eerst uitproberen? Geen probleem. 

Klik hieronder en start met 10 gratis Online Proeflessen voor Piano en Keyboard!