De voordelen van piano spelen! | Dit zijn de 7 grootste en belangrijkste!
De 7 grootste voordelen van piano spelen
08 mei 2019 
5 min. leestijd

De 7 grootste voordelen van piano spelen

De voordelen van piano spelen zijn bijna eindeloos. Piano spelen is heerlijk. Het is echt een bron van ontspanning na een drukke dag. Je maakt niet alleen prachtige muziek, het is ook nog eens goed voor veel andere dingen. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Nu denk je, ja als je goed piano kunt spelen is het vast heel leuk. Maar ook als je nooit hebt leren spelen is het nog niet te laat om te beginnen. Piano spelen biedt je zoveel voordelen, begin vandaag nog!

We noemen hier de 7 grootste voordelen van piano spelen.
Wedden dat je hierna niet kunt wachten om te beginnen met je eerste pianoles?

Iedereen heeft het tegenwoordig druk. Stress lijkt erbij te horen. Maar teveel stress is niet gezond. Piano spelen is een goede manier om je stressniveau te laten dalen. Er zijn diverse onderzoeken naar gedaan en het blijkt dat wanneer je muziek maakt je hersenen een stofje aanmaken dat stress vermindert. Oxytocine bestrijdt het stresshormoon cortisol. Waardoor jij je, na een stukje piano spelen, al veel meer ontspannen zult voelen na een drukke dag.

Vooral de zuivere klanken van dit instrument spelen een belangrijke rol in de helende werking van muziektherapie. Dus laat je dagelijkse stress los, terwijl je wegdrijft op de prachtige klanken van je piano.

Minder stress met piano spelen

Piano spelen kan best een uitdaging zijn. Je hebt een flink aantal toetsen voor je, een aantal pedalen te bedienen en ook nog wat bladmuziek. Dat vergt behoorlijk wat concentratie. Je ogen, handen en voeten moeten feilloos met elkaar samenwerken, terwijl je oren hun best doen om het geheel te beoordelen.

Je zult je oog-handcoördinatie steeds verder verfijnen. Je handen leren samen en apart van elkaar te werken. Dit vergt in het begin flink wat oefening. Maar wat is het gaaf als je het eenmaal onder de knie hebt. Je zult merken dat ook je reactievermogen met sprongen vooruit gaat.

We typen op onze computer, we swipen op onze telefoons en tablet. Jaren geleden namen de polsklachten toe door typen op de laptop. Nu zien we steeds meer hand- en polsklachten door het gebruik van smartphones.

Piano spelen is een welkome afwisseling. Het is eigenlijk een work-out voor je vingers, handen en polsen. Regelmatig piano spelen houdt je handen en gewrichten soepel. Natuurlijk is het wel belangrijk om je houding achter de piano in de gaten te houden. Want door een slechte houding kun je blessures oplopen. Ga daarom nooit door met spelen als je pijn krijgt.

gratis introductiecursus

Of je nu jong bent of al wat ouder, je hersenen gezond houden is belangrijk. Muziekonderwijs helpt kinderen om makkelijker te kunnen leren. Omdat je bij het maken van muziek beide hersenhelften gebruikt en laat samenwerken, worden er nieuwe verbindingen in je hersenen gemaakt. Hierdoor kun je dingen beter onthouden, je langer concentreren en gemakkelijker nieuwe dingen leren.

Doordat beide hersenhelften beter samenwerken wordt je ook creatiever. Het wordt daardoor eenvoudiger om problemen op te lossen. Mensen die piano spelen scoren over het algemeen beter op taal, wiskunde en intelligentie in het algemeen.

Als je piano gaat spelen, laat je verschillende lichaamsdelen en zintuigen samenwerken. Beide oren, armen, handen, benen en voeten worden erbij betrokken. Er is opperste concentratie nodig en je hersenen registreren elke beweging tot in detail.

Muziek luisteren beïnvloedt je humeur. Het maakt je rustig of juist heel energiek. Zo kan een rustig piano stuk je helemaal laten ontspannen, terwijl een meer opzwepend stuk je laat swingen op je pianokruk. Of speel één van je favoriete popnummers en zing uit volle borst mee.

Als je daar geen goed humeur van krijgt?!

Goed humeur door piano spelen

O.k. het vergt wat doorzettingsvermogen, maar met onze methode kun je al binnen enkele weken een leuk stukje piano spelen. Een piano is misschien niet het makkelijkste instrument om te leren bespelen. Maar als het je lukt, is dat echt een enorme boost voor je zelfvertrouwen.

Met regelmatig oefenen en spelen boek je vooruitgang, waardoor je nog meer gemotiveerd wordt. En hoe leuk is het om vrienden en familie te verbazen met je pianospel?

Een groot voordeel van deze tijd is dat je kunt leren piano spelen wanneer jij dat wilt. Nooit meer rennen naar de muziekschool of je haasten naar je pianoleraar. Nooit meer ‘verplicht’ oefenen, omdat je alweer bijna naar je les toe moet. Je leert het online van professionele docenten die eerst als pianoleraar op de muziekschool werkten. En wil je een les nog eens overdoen, omdat je hem lastig vindt? Geen probleem. Je kunt de les zo vaak overdoen als je wilt. Net zo lang tot je het helemaal onder de knie hebt.

Jij bepaalt hoe snel of langzaam je de lessen doorloopt. En je hoeft niet eerst een hele serie saaie lessen door te worstelen voor het leuk wordt. Je begint meteen met het spelen van leuke en bekende liedjes!

Piano leren spelen gaat vooral om plezier hebben, vinden ze bij Pianoles van René. En daarom hebben ze speciaal voor jou dit online lesprogramma samengesteld. Zin om aan de slag te gaan? Ontvang direct toegang tot het complete lesprogramma of begin gerust eerst met de gratis introductiecursus die ze aanbieden via de volgende link =>>>


gratis introductiecursus

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen