Tweedehands Piano Kopen? Topkeuzes & Aankooptips!
een showroom vol piano's bij pianolesvanrene
Gear
René
Gear
04/05/2023
6 min
0

De ultieme gids voor het kopen van een gebruikte piano: Tips, trucs en valkuilen om te vermijden

04/05/2023
6 min
0

Het kopen van een tweedehands piano kan een spannende en fijne ervaring zijn, maar het kan ook een ontmoedigende taak zijn voor mensen die voor het eerst een piano kopen. Met zo veel opties beschikbaar in de markt, is het gemakkelijk om te verdwalen in de zee van merken, modellen en prijzen. Dat is waar deze ultieme gids om de hoek komt kijken. In deze uitgebreide gids, nemen we u mee door de essentiële tips, trucs en valkuilen te vermijden bij het kopen van een gebruikte piano. Van het begrijpen van de verschillende soorten piano's tot het onderzoeken van de fysieke staat van het instrument, zullen we u uitrusten met alles wat u moet weten om een weloverwogen beslissing te nemen. Of u nu een beginner of een doorgewinterde speler bent, deze gids zal u helpen om met vertrouwen door de markt van gebruikte piano's te navigeren en ervoor te zorgen dat u uiteindelijk een instrument van hoge kwaliteit krijgt waarop u nog jaren met plezier zult spelen. Aan de slag dus!

Waarom een gebruikte piano kopen?

tweedehands piano kopen

Een gebruikte piano kopen kan een goede manier zijn om geld te besparen. In sommige gevallen kan het ook betekenen dat u een piano van hogere kwaliteit kunt kopen dan u anders zou kunnen veroorloven. Een gebruikte piano kan ook een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een model dat niet meer wordt geproduceerd. Het is echter belangrijk om op te merken dat het kopen van een gebruikte piano ook enige risico's met zich meebrengt. Als u niet voorzichtig bent bij het kiezen van een instrument, kunt u uiteindelijk een piano kopen die niet goed werkt of die duurder is om te repareren dan u aanvankelijk dacht.

 Waarom een tweedehands piano kopen?

Een gebruikte piano kopen kan een goede manier zijn om geld te besparen. In sommige gevallen kan het ook betekenen dat u een piano van hogere kwaliteit kunt kopen dan u anders zou kunnen veroorloven. Een gebruikte piano kan ook een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een model dat niet meer wordt geproduceerd. Het is echter belangrijk om op te merken dat het kopen van een gebruikte piano ook enige risico's met zich meebrengt. Als u niet voorzichtig bent bij het kiezen van een instrument, kunt u uiteindelijk een piano kopen die niet goed werkt of die duurder is om te repareren dan u aanvankelijk dacht.

Voordelen van het kopen van een gebruikte piano

gebruikte piano kopen

Er zijn verschillende voordelen van het kopen van een gebruikte piano. Ten eerste is de prijs vaak lager dan die van een nieuwe piano. Dit betekent dat u misschien een hogere kwaliteit piano kunt kopen dan u anders zou kunnen veroorloven. Ten tweede kan het kopen van een gebruikte piano een goede manier zijn om een model te vinden dat niet meer wordt geproduceerd. Ten derde kan het kopen van een gebruikte piano een goede manier zijn om een piano van hoge kwaliteit te vinden die goed is onderhouden.

In al die jaren dat ik piano speel (ik denk nu zo'n ruim 35 jaar heb ik nooit een nieuwe piano gekocht. Dit in de eerste plaats vanwege de aantrekkelijke prijzen van tweedehands piano's.  Verder vind ik dat een gebruikte piano al vaak mooier klinkt omdat deze al geruime tijd is 'ingespeeld'. waardoor de tonen vaak al warm klinken.

gratis introductiecursus

Soorten beschikbare gebruikte piano's

rechtopstaande piano en vleugel

Er zijn verschillende soorten gebruikte piano's beschikbaar. De meest voorkomende zijn de rechtopstaande piano's en de vleugelpiano's. Rechtopstaande piano's zijn de meest populaire en worden vaak gebruikt in huizen en scholen. Vleugelpiano's zijn groter en hebben een gebogen frame dat lijkt op de vorm van een vleugel. Deze piano's worden vaak gebruikt in concertzalen en opnamesessies. Er zijn ook hybride piano's beschikbaar die een combinatie zijn van een akoestische piano en een digitale piano.

Factoren om rekening mee te houden voordat u een gebruikte piano koopt

Er zijn verschillende factoren om te overwegen voordat u een gebruikte piano koopt. Een van de belangrijkste factoren is de grootte van de piano. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de piano past in de ruimte waarin u van plan bent deze te plaatsen. Een andere belangrijke factor is de toestand van de piano. U wilt ervoor zorgen dat de piano goed is onderhouden en geen ernstige schade heeft opgelopen. U moet ook rekening houden met uw budget en de prijs van de piano.

Inspectie van een gebruikte piano voor aankoop

binnekant mechaniek.van de piano

Voordat u een gebruikte piano koopt, is het belangrijk om deze grondig te inspecteren. Begin met het bekijken van de buitenkant van de piano. Controleer op krassen, deuken of andere beschadigingen. Open vervolgens het deksel en controleer de snaren, hamers en dempers. Speel vervolgens enkele toetsen om ervoor te zorgen dat de piano goed klinkt. Het is ook een goed idee om een technicus te raadplegen om de piano te inspecteren voordat u deze koopt.

Veelvoorkomende valkuilen bij het kopen van een gebruikte piano

Er zijn verschillende valkuilen waar u op moet letten bij het kopen van een gebruikte piano. Een van de meest voorkomende is het kopen van een piano die niet goed is onderhouden. Dit kan leiden tot dure reparaties in de toekomst. Een andere valkuil is het kopen van een piano die niet past bij uw vaardigheden of muzikale stijl. Het is belangrijk om een piano te kiezen die geschikt is voor uw niveau en muzikale voorkeuren.

Onderhandelen over de prijs van een gebruikte piano

Als u een gebruikte piano koopt, kunt u vaak onderhandelen over de prijs. Begin met het onderzoeken van de marktwaarde van vergelijkbare piano's. Stel vervolgens een redelijke prijs voor op basis van de staat van de piano en uw budget. Wees bereid om compromissen te sluiten, maar wees ook bereid om weg te lopen als de verkoper niet bereid is om een redelijke prijs te accepteren.

Transport en onderhoud van een gebruikte piano

Het transport van een gebruikte piano kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de piano veilig wordt vervoerd om schade te voorkomen. Het is ook belangrijk om de piano goed te onderhouden nadat u deze heeft gekocht. Regelmatig stemmen en onderhoud kunnen de levensduur van de piano verlengen en ervoor zorgen dat deze goed blijft klinken.

Wanneer professionele hulp inroepen

professionele hulp van piano stemmer

Als u niet zeker weet hoe u een gebruikte piano moet inspecteren of als u hulp nodig heeft bij het transporteren of onderhouden van de piano, kunt u het beste professionele hulp inroepen. Een getrainde technicus kan u helpen de piano te inspecteren en eventuele problemen op te lossen. Een professionele pianoverhuizer kan u helpen de piano veilig te transporteren naar uw huis.

Geniet jarenlang van uw gebruikte piano

Het kopen van een gebruikte piano kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en een hoogwaardig instrument te vinden. Door deze gids te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u een gebruikte piano koopt waar u jarenlang van kunt genieten. Vergeet niet om de piano grondig te inspecteren voordat u deze koopt en om professionele hulp in te roepen als u het nodig heeft. Met de juiste zorg en onderhoud kan uw gebruikte piano een waardevolle en geliefde aanwinst zijn voor uw huis.

Als u een tweedehands piano wilt kopen, moet deze van goede kwaliteit zijn. Voordat u een beslissing neemt wilt u er zeker van zijn dat u geen 'kat in de zak' koopt en dan kan ik u van harte deze speciaalzaak adviseren (klik hier).

Ze beschikken over kundige technici met eigen werkplaats en hebben jarenlange ervaring in de in- en verkoop van dit instrument en ik kan ze dan ook van harte aanbevelen.

 In de showroom staan diverse modellen, verschillende merken van verschillend uiterlijk, van piano's tot vleugels in allerlei prijsklasses uitgestald. Alle tweedehands piano’s die bij hun binnenkomen worden eerst grondig gecontroleerd en waar nodig gereviseerd.

De mechaniek van iedere piano wordt aandachtig nagelopen, volledig gereinigd en krasvrij gemaakt waar nodig. Zo zijn onze tweedehands piano’s zo goed als nieuw en klaar voor nog tientallen jaren speelplezier.

U bent daar van harte welkom om uw droompiano zelf te komen testen en luisteren naar de warme klank.

Klik op de onderstaande banner voor de ultieme selectie en topkwaliteit van jouw tweedehands piano.  


Reacties
Categorieën