De beste digitale piano kiezen, hier moet je op letten
afbeelding van een digitale piano van de zijkant
Digitale piano
René
Digitale piano
01/27/2020
17 min
0

Welke digitale piano kopen? Ontdek de beste keuzes voor muziekliefhebbers

01/27/2020
17 min
0

Het kiezen van de juiste digitale piano kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet zeker weet waar je op moet letten. In dit artikel helpen we je om de perfecte digitale piano voor jouw behoeften te vinden, of je nu een beginnende pianist bent of al meer gevorderd. We zullen enkele van de belangrijkste factoren bespreken die je moet overwegen bij het maken van je keuze, evenals enkele van de beste opties op de markt vandaag de dag.

We beginnen met het bespreken van de verschillende soorten digitale piano's die beschikbaar zijn, zoals draagbare modellen en digitale vleugelpiano's, en wat hun unieke kenmerken zijn. Vervolgens kijken we naar de kwaliteit van het klavier, de geluidskwaliteit en andere belangrijke functies die je niet mag missen. Tot slot geven we een overzicht van enkele topkeuzes uit recente aanbevelingen om je op weg te helpen bij het vinden van de ideale digitale piano voor jou.

Wil je graag een akoestische piano kopen? Klik dan hier voor aparte tips.

Factoren om te Overwegen bij het Kopen van een Digitale Piano

Bij het kopen van een digitale piano zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel bespreken we de volgende factoren: prijs, plaats, formaat, behoeften, en beginners versus gevorderden.

Prijs

Het budget is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een digitale piano. Er zijn veel merken en modellen beschikbaar, zoals Yamaha en Casio, met uiteenlopende prijzen. Het is belangrijk om een piano te kiezen die past bij jouw budget, zonder in te leveren op kwaliteit. Vergeet niet dat een goedkope piano op de lange termijn duurder kan uitpakken als je later moet upgraden.

Plaats

De plaats waar je de digitale piano gaat neerzetten is ook een belangrijk aspect. Sommige digitale piano's zijn draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, terwijl andere zwaarder en omvangrijker zijn. Houd rekening met de beschikbare ruimte in je huis en kies een model dat daar goed bij past.

Formaat

Digitale piano's zijn er in verschillende formaten, van compacte modellen tot grotere varianten die meer lijken op een akoestische piano of vleugel. Een digitale piano met 88 toetsen biedt een speelervaring die het meest lijkt op een akoestische piano. Overweeg hoe belangrijk het formaat voor jou is bij het maken van je keuze.

Behoeften

Denk na over je behoeften en doelen. Wil je voornamelijk klassieke muziek spelen of ben je meer geïnteresseerd in elektronische muziek? Er zijn verschillende soorten digitale piano's, zoals synthesizers en workstations, die specifieke functies en mogelijkheden bieden voor bepaalde muziekgenres. Vergelijk de verschillende modellen en kies een piano die aan jouw behoeften voldoet.

Beginners Versus Gevorderden

Het is belangrijk om een digitale piano te kiezen die past bij je speelniveau. Beginners kunnen baat hebben bij een eenvoudiger model met ingebouwde lesfuncties en een lagere prijs. Gevorderde spelers hebben wellicht behoefte aan een model met meer geavanceerde functies, zoals een betere aanslaggevoeligheid en meer realistische pianogeluiden. Houd rekening met je vaardigheidsniveau bij het kiezen van de beste digitale piano voor jou.

Belangrijke Technische Kenmerken

In dit artikel bespreken we enkele essentiële technische kenmerken van digitale piano's die u moet overwegen bij het kopen van een nieuwe piano.

Gewogen Toetsen en Aanslaggevoeligheid

Het kiezen van een digitale piano met gewogen toetsen is belangrijk omdat het u helpt bij het ontwikkelen van de juiste vingerkracht en techniek die nodig is om op een akoestische piano te spelen. Zorg ervoor dat de piano die u kiest aanslaggevoelige toetsen heeft, wat betekent dat de geluidssterkte en het karakter van de toon veranderen afhankelijk van de kracht waarmee u op de toetsen drukt. Dit helpt bij het creëren van een authentieke pianobeleving.

Polyfonie

Polyfonie verwijst naar het aantal gelijktijdige tonen dat een digitale piano kan produceren. Een hoger aantal polyfonie betekent dat u meer tonen tegelijkertijd kunt spelen zonder dat de eerder gespeelde tonen worden afgekapt. Zoek naar een digitale piano met minstens 64 tonen polyfonie, maar idealiter 128 of meer voor een betere speelervaring.

Klavier

Het klavier is het speeloppervlak van de piano, bestaande uit de toetsen. Bij het kiezen van een digitale piano is het belangrijk om een piano met 88 toetsen te overwegen, net als bij akoestische piano's. Er zijn ook modellen met minder toetsen, maar deze bieden mogelijk niet het volledige bereik van een traditionele piano.

Geheugen en Computerconnectiviteit

Sommige digitale piano's hebben ingebouwd geheugen om uw gespeelde muziek op te slaan en af te spelen. Daarnaast zijn veel digitale piano's compatibel met computers via een MIDI- of USB-verbinding, waarmee u de piano kunt gebruiken met muziekproductiesoftware of zelfs als een MIDI-controller voor het aansturen van andere instrumenten en geluidsbronnen.

Ingebouwde Luidsprekers

Ingebouwde luidsprekers zijn handig omdat ze u in staat stellen om de piano te spelen zonder extra luidsprekers aan te schaffen. Zorg ervoor dat de ingebouwde luidsprekers van voldoende kwaliteit zijn en voldoende volume bieden om aan uw wensen te voldoen. Houd er echter rekening mee dat de meeste digitale piano's ook een hoofdtelefoonuitgang hebben voor stil oefenen.

Populaire Merken en Modellen

Als je op zoek bent naar een digitale piano, zijn er enkele populaire merken die je moet overwegen. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid en bieden verschillende modellen aan die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde spelers. In dit artikel bespreken we de populaire merken en modellen van digitale piano's, waaronder Yamaha, Casio, Roland en Kawai.

Yamaha

Yamaha is een toonaangevend merk als het gaat om muziekinstrumenten, en dit geldt ook voor digitale piano's. Enkele van hun populaire modellen zijn de Yamaha DGX-670B en de P-45. De Yamaha digitale piano's staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en realistische aanslaggevoeligheid, waardoor ze ideaal zijn voor zowel beginnende als gevorderde pianisten.

Casio

Casio is een ander populair merk in de wereld van digitale piano's. Ze bieden een reeks modellen aan, waaronder de bekende Privia-reeks. De Casio Privia digitale piano's zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te vervoeren instrument. Bovendien staan ze bekend om hun betaalbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Roland

Roland is een gerespecteerd merk dat zich richt op het creëren van hoogwaardige digitale piano's met realistische geluiden en een authentieke speelervaring. Een populair model van Roland is de FP-10. Deze digitale piano is ideaal voor zowel beginners als gevorderde spelers en biedt uitstekende functies zoals gewogen toetsen en Bluetooth-connectiviteit.

Kawai

Kawai is een Japans merk dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van digitale pianotechnologie. Ze bieden verschillende modellen aan die zijn ontworpen om een authentieke pianobeleving te bieden, zoals de Kawai ES-serie. Kawai digitale piano's worden geprezen om hun realistische geluidskwaliteit en uitstekende speelervaring, waardoor ze een goede keuze zijn voor pianisten van alle niveaus.

Bij het vergelijken van deze populaire merken en modellen is het belangrijk om rekening te houden met je budget, speelervaring en persoonlijke voorkeuren. Door je te verdiepen in de beschikbare opties, kun je de ideale digitale piano voor jouw behoeften vinden.

Extra Functies en Accessoires

extras digitale piano

In deze sectie bespreken we enkele extra functies en accessoires die belangrijk zijn bij het kiezen van de ideale digitale piano voor jou. We zullen ingaan op de hoofdtelefoon en sustainpedaal, Bluetooth en MIDI-connectiviteit, en ten slotte het onderstel en organisatorische opties.

Hoofdtelefoon en Sustainpedaal

Een koptelefoon is een essentieel accessoire voor elke pianist. Het stelt je in staat om in alle rust te oefenen zonder anderen te storen. Veel digitale piano's hebben een ingebouwde hoofdtelefoonaansluiting, zodat je meteen aan de slag kunt. Een goede koptelefoon zorgt voor een helder en gedetailleerd geluid, waardoor je elke nuance van je spel kunt horen en verbeteren.

Het sustainpedaal is ook belangrijk bij het spelen van piano. Het helpt je om noten langer aan te houden en zorgt voor een natuurlijk en vloeiend geluid. Zorg ervoor dat je digitale piano compatibel is met een sustainpedaal en schaf er een aan van goede kwaliteit om het beste uit je instrument te halen.

Bluetooth en MIDI-connectiviteit

Bluetooth en MIDI-connectiviteit zijn twee handige functies die je digitale piano nog veelzijdiger kunnen maken. Met Bluetooth kun je draadloos verbinding maken met andere apparaten, zoals smartphones, tablets of computers. Hierdoor kun je eenvoudig muziek streamen, lessen volgen of zelfs meespelen met je favoriete nummers.

MIDI-connectiviteit stelt je digitale piano in staat om te communiceren met andere MIDI-apparaten en software. Dit biedt eindeloze mogelijkheden voor het experimenteren met geluid en het creëren van opnamen. Zoek een digitale piano met MIDI-mogelijkheden om het meeste uit je muzikale talenten te halen.

Onderstel en Organisatorische Opties

Tot slot is het belangrijk om na te denken over het onderstel van je digitale piano. Een stevig onderstel zorgt voor stabiliteit tijdens het spelen en kan ervoor zorgen dat je instrument er ook nog eens stijlvol uitziet. Er zijn verschillende soorten onderstellen beschikbaar, van eenvoudige x-frames tot meer solide houten kasten. Kies het onderstel dat het beste bij jouw behoeften en interieur past.

Organisatorische opties, zoals opbergvakken en ingebouwde bladmuziekstandaarden, zijn ook handig om je speelruimte georganiseerd en overzichtelijk te houden. Het is fijn om alles op één plek te hebben en gemakkelijk toegang te hebben tot al je muziek en accessoires tijdens het spelen.

Met deze extra functies en accessoires in gedachten, ben je goed op weg om de perfecte digitale piano voor jou te vinden en te genieten van een geweldige speelervaring.

Geluidskwaliteit en Verscheidenheid

Digitale piano kopen

Bij het kiezen van een digitale piano is geluidskwaliteit en verscheidenheid cruciaal. In deze sectie bespreken we enkele belangrijke aspecten, zoals samples en pianogeluid, synthesizers, orgels en koor, evenals effecten zoals reverb, delay en chorus. Dit helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze voor jouw ideale digitale piano.

Samples en Pianogeluid

Het hart van elke digitale piano is het pianogeluid. De kwaliteit hiervan wordt bepaald door de gebruikte samples, die zijn opgenomen van akoestische piano's zoals een concertvleugel. Zoek naar piano's met hoogwaardige samples die een authentiek pianogevoel reproduceren. Let ook op de veelzijdigheid van pianoklanken, zoals elektrische piano's (zoals Fender Rhodes), strijkers en andere instrumenten.

Synthesizers, Orgels en Koor

Naast het pianogeluid bieden sommige digitale piano's ook andere geluidsopties, zoals synthesizers, orgels en koor. Synthesizers kunnen een breed scala aan elektronische geluiden creëren, terwijl orgels kenmerkende tonen produceren die geliefd zijn in genres zoals klassiek en jazz. Een digitale piano met een koorfunctie kan een extra dimensie toevoegen aan je muziek. Overweeg deze functies op basis van jouw muzikale voorkeuren en behoeften.

Effecten: Reverb, Delay, Chorus

Effecten zijn een belangrijk onderdeel van het digitale piano-arsenaal. Ze kunnen de geluidservaring aanzienlijk verbeteren en je spel extra diepte geven. Enkele veelvoorkomende effecten zijn:

  • Reverb simuleert de klank van een ruimte, waardoor je het gevoel krijgt in een concertzaal of kerk te spelen.
  • Delay herhaalt je noten met een bepaalde vertraging, wat kan zorgen voor een echo-achtig effect.
  • Chorus verdubbelt en verrijkt het geluid door lichtjes variërende kopieën van het oorspronkelijke signaal te combineren, wat een voller en breder geluid oplevert.

Besteed aandacht aan de kwaliteit en veelzijdigheid van de effecten op de digitale piano van jouw keuze, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze extra opties in je muziek.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over digitale piano's? Lees dan verder voor nog meer informatie en tips om de beste keuze te maken voor jouw speelbehoeften.

Advies en Aanbevelingen

elektrische piano zoeken

Gespecialiseerde Pianowinkel

Het bezoeken van een gespecialiseerde pianowinkel is een goede manier om een idee te krijgen van het aanbod en de diverse soorten digitale piano's. Hier kunt u persoonlijk advies krijgen van experts die weten welke piano het beste is voor uw specifieke situatie, of u nu een beginnende pianospeler bent of een gevorderde.

Klantenservice en Ondersteuning

Bij het kopen van een digitale piano is het belangrijk om rekening te houden met de klantenservice en de ondersteuning die wordt aangeboden. Zorg ervoor dat u kiest voor een merk of winkel die bekend staat om goede service en hulp bij eventuele problemen met uw piano. Dit kan variëren van technische ondersteuning tot informatie over pianolessen en onderhoud.

Professionele Digitale Piano's voor Gevorderden

Als u een gevorderde pianospeler bent, zijn er digitale piano's die speciaal zijn ontworpen voor uw niveau. Deze piano's zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals meer ritmes en geluiden, evenals betere respons en expressiviteit. Hier zijn enkele aanbevelingen voor digitale piano's die geschikt zijn voor gevorderden:

  • De Yamaha P125B wordt vaak aanbevolen voor beginners en gevorderden vanwege de 24 geluiden en de MIDI-functionaliteit via een USB-verbinding. De P125B is een populaire keuze op de markt en een stap omhoog van de Yamaha P45.

  • De Casio Privia PX-870BK wordt door veel pianisten gezien als een goede optie voor gevorderden, omdat het een hoogwaardig gewogen klavier en een meeslepende geluidskwaliteit biedt. Deze piano is geschikt voor zowel componeren als optredens.

  • De Clavia Nord Piano 5 is een zogenaamde 'stage'-piano, wat betekent dat hij ontworpen is voor live optredens en een uitstekende geluidskwaliteit biedt. Deze piano kan gebruikt worden door zowel gevorderden als professionals.

Bij het kiezen van de juiste digitale piano voor uw behoeften is het cruciaal om te overwegen wat het beste bij uw vaardigheidsniveau, budget en ruimte past. Neem de tijd om verschillende modellen en merken te vergelijken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en jarenlang plezier kunt beleven aan uw digitale piano.

Top Modellen voor Beginners en Gevorderden

Roland FP-10 en FP-30X

Als je op zoek bent naar een uitstekende digitale piano voor zowel beginners als gevorderden, dan zijn de Roland FP-10 en FP-30X perfecte keuzes. Deze piano's hebben gewogen hameractietoetsen, wat een realistischer speelgevoel geeft.

De Roland FP-10 is een betaalbare en compacte optie, perfect voor als je net begint met pianospelen. De Roland FP-30X daarentegen, biedt nog meer functies, zoals een krachtig luidsprekersysteem en een USB-aansluiting. Beide modellen hebben een uitstekende geluidskwaliteit, waardoor je met plezier zult spelen.

Korg SP280

De Korg SP280 is een andere prachtige optie voor zowel beginnende als gevorderde pianisten. Deze digitale piano biedt een natuurlijk geluid en hameractietoetsen die het gevoel van een akoestische piano nabootsen. De Korg SP280 beschikt over meerdere klanken en een ingebouwd luidsprekersysteem, zodat je altijd van het beste geluid kunt genieten.

De Korg SP280 heeft een stijlvol design, waardoor hij niet alleen geweldig klinkt maar er ook fantastisch uitziet in je woonruimte.

Roland RD-2000

Voor de meer gevorderde pianist is de Roland RD-2000 een uitmuntende keuze. Deze high-end digitale piano biedt tal van geavanceerde functies, zoals een hybride houten hameractietoetsenbord voor een authentieke speelervaring. Bovendien beschikt de RD-2000 over een breed scala aan geluiden en effecten, waardoor je creativiteit geen grenzen kent.

De Roland RD-2000 is een fantastisch instrument voor professionele muzikanten die op zoek zijn naar het beste van het beste op het gebied van digitale piano's. Door zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en uitzonderlijke speelervaring is de RD-2000 een uitstekende investering voor elke pianist die zijn spel naar een hoger niveau wil tillen.

Veelgestelde vragen

Beste beginnerspiano?

Als je net begint met piano spelen, wil je een geschikte piano die niet te duur is, maar wel kwaliteit biedt. Een goede optie voor beginners is de Yamaha P125B. Deze piano biedt toegankelijke functies en een uitstekende geluidskwaliteit tegen een redelijke prijs.

Top piano's onder €1000?

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve digitale piano zonder de hoofdprijs te betalen, zijn er genoeg opties. Naast de eerder genoemde Yamaha P125B, is de Korg SP280 een goede keuze voor een betaalbare digitale piano.

Yamaha of ander merk?

Yamaha is een bekend en betrouwbaar merk voor digitale piano's, maar er zijn ook andere merken die kwaliteit bieden. Roland en Kawai zijn twee andere merken die je kunt overwegen. Roland piano's hebben een warmere klank, terwijl Yamaha piano's een helderder geluid hebben.

Nieuw of tweedehands?

Het kopen van een tweedehands piano kan je geld besparen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief instrument koopt. Inspecteer de piano persoonlijk en test alle functies voordat je kiest voor een tweedehands piano. Het kopen van een nieuw instrument garandeert je een ongebruikt en goed functionerend product.

Piano of keyboard?

De keuze tussen een digitale piano of een keyboard hangt af van wat je zoekt in een instrument en wat je met de muziek wilt bereiken. Een digitale piano bootst een akoestische piano na en heeft hetzelfde aantal toetsen. Een keyboard heeft vaak minder toetsen en extra functies, zoals geluidseffecten en ritmes. Als je een authentieke piano-ervaring wilt, kies dan voor een digitale piano.

Hoe lang gaan ze mee?

De levensduur van een digitale piano varieert op basis van kwaliteit en hoe goed je voor het instrument zorgt. Over het algemeen kunnen digitale piano's vele jaren meegaan, zolang je ze goed onderhoudt en eventuele problemen aanpakt wanneer ze zich voordoen. Zorg voor een schone en veilige omgeving voor je piano om zijn levensduur te verlengen.

Daarnaast bieden ze allerlei voordelen, zoals spelen met een koptelefoon en een regelbaar volume. Ook onderhoud hebben ze nauwelijks nodig. Een digitale piano is een uitkomst als je in een erg gehorig huis of appartement woont. Je kunt zonder problemen, op elk moment genieten van je piano.

Er is een digitale piano leverbaar voor elk budget, maar je wilt natuurlijk wel een piano die met je meegroeit. Eentje waar je de komende jaren plezier van hebt. Het duurste instrument is niet altijd automatisch de beste. Welke digitale piano voor jou het beste is hangt af van je wensen. Daar kies je de features bij uit.

Het beste geluid uit je digitale piano

Een van de belangrijkste punten waar je jouw digitale piano op zult beoordelen is het geluid. Daar draait het allemaal om. De beste piano heeft geluidsspecificaties en features die de geluidskwaliteit aan jouw eisen laat voldoen. Iedereen stelt andere eisen en geluid is ook afhankelijk van smaak. Test daarom op je gemak een aantal piano’s, door er uitgebreid op te spelen.

Kwalitatieve digitale piano’s beschikken over minimaal twee speakers en een aantal ingebouwde speakers in het instrument zelf. Het geluid wat het instrument produceert moet helder en duidelijk zijn. Wil je de piano gebruiken bij optredens, dan is het wattage belangrijk. Twee speakers met minimaal 10 tot 15 watt vermogen zullen je een luid en duidelijk geluid geven.

beste geluid digitale piano

Ga voor maximale polyfonie

Als je op een akoestische piano speelt, kun je klanken prachtig samen laten smelten. Dit wil je ook met je digitale piano kunnen doen, zeker als je wat verder gevorderd bent. Wil je als beginner serieus aan de slag dan moet je hier nu al rekening mee houden.

Bij het kiezen van je instrument let je op de maximale polyfonie. Dit is het aantal klanken dat de piano tegelijk kan laten horen. Als beginner zou je kunnen kiezen voor een 32 noten polyfonie, maar voor iemand die liedjes met meer dan 2 klanken of ingewikkelde akkoorden speelt, is dit niet voldoende.

Ben je een gevorderd pianist, of van plan dit te worden, kies dan voor tenminste 64 noten. Let bij het uitproberen van de piano op het mengen van de noten. Speel een paar akkoorden en luister of de overgangen mooi klinken. Vallen er noten weg? Klinkt het geluid mooi vol?

Waaraan herken je een kwalitatieve digitale piano

De bouwkwaliteit van een digitale piano is natuurlijk niet te vergelijken met de schoonheid van een akoestische piano. Toch zijn er ook modellen met een nette, klassieke afwerking. Vaak kun je jouw digitale piano zelf samenstellen met een onderstel naar smaak. Sommige modellen worden compleet geleverd. Het gebruik van kwalitatieve materialen kan iets zeggen over de kwaliteit van het instrument, maar dat hoeft niet. Toch kun je jezelf afvragen hoe het zit met de onderdelen in de piano, als de fabrikant de buitenkant heeft afgewerkt met lage kwaliteit materialen.

De meeste digitale piano’s hebben 88 toetsen. Bij een kwalitatieve digitale piano zijn deze toetsen ‘gewogen’. Dit wordt key action of graded hammer action genoemd. Deze feature doet het hamer mechanisme van een piano na. De toetsen voelen hierdoor even zwaar als bij een akoestische piano. Er zijn ook semi gewogen toetsen, deze zitten qua gewicht tussen een keyboard en een piano in.

Let bij het testen van de piano goed op hoe de toetsen voelen. Sla de modellen over die erg licht aanvoelen of waar je vinger niet fijn op kunnen bewegen. Kijk hoe aanslaggevoelig de toetsen zijn. Heeft de piano geen aanslaggevoeligheid, dan klinken de tonen hetzelfde, of je de toets nu hard of zacht aanslaat.

aanslaggevoeligheid digitale piano

Welke features heb je echt nodig als beginnend pianist

Heb je een beperkt budget dan is het nog steeds belangrijk om bepaalde features te hebben. Het is niet zo dat een duurdere piano automatisch meer te bieden heeft. Kijk vooral naar welke features je nodig hebt voor een geweldige speelervaring.

Een beginnend pianist heeft heel andere features nodig dan een meer ervaren pianist. Begin je net met piano leren spelen, dan heb je nog geen grote verscheidenheid aan extra’s nodig. Het is vooral belangrijk dat je de basistechnieken goed onder de knie krijgt en dat je instrument mooi klinkt.
Als beginnend pianist heb je vooral de volgende features nodig:
• 8 klanken of geluiden
• 64 noten polyfonie
• ingebouwde metronoom
• Koptelefoon aansluiting
• Eventueel wat extra handige leertools

Digitale piano’s kunnen zijn uitgerust met leuke en handig leertools. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metronoom, demo liedjes, dual modus, oplichtende toetsen, opneem en afspeel mogelijkheden.

gratis introductiecursus

Welke features moet je digitale piano hebben als gevorderd pianist?

Ben je een gevorderd pianist en geef je graag optredens, dan zul je meer van je digitale piano verwachten. Je speelt waarschijnlijk muziekstukken die meer klanken hebben en daarom beter klinken op een piano met een hogere polyfonie. Ook kun je veel profijt hebben van gepersonaliseerde instellingen.

Als professional zul je een geavanceerd speakersysteem kunnen waarderen tijdens je optreden. Speakers met een hoger wattage passen hier goed bij.

Kijk als gevorderd pianist naar:
• Minimaal 64+ polyfonie
• Geavanceerde geluidstechnologie
• Stage piano instellingen
• App mogelijkheden

Ik houd al jaren bij wat er gebeurt in de markt van piano’s, digitale piano’s, keyboards en synth.  Daarnaast heb ik een 2020 tips en kooptips geschreven over de verschillen tussen piano’s en keyboards.

Beter leren spelen op je digitale piano

Heb je een keus gemaakt en je digitale piano aangeschaft? Dan zul je waarschijnlijk niet kunnen wachten om erop te spelen. Je hebt nu een goede piano staan, dus niets staat je meer in de weg om een geweldig pianist te worden.

Met de online pianolessen van René leer je snel en eenvoudig de leukste liedjes spelen op je nieuwe digitale piano. Of je nu beginner bent of al meer gevorderd, met deze lessen breng je jouw pianospel naar een hoger level. Probeer de eerste 10 lessen gratis uit of bekijk zijn piano cursusaanbod. Gewoon thuis, op je eigen piano.


Reacties
Categorieën