Akkoorden in C Majeur Herkennen en Onthouden
Akkoorden in C Majeur Herkennen en Onthouden
30 augustus 2014 
2 min. leestijd

Akkoorden in C Majeur Herkennen en Onthouden

Wil jij graag weten hoe je akkoorden kunt vinden op de piano?   Bekijk dan hier mijn pianoles, waar wordt uitgelegd hoe je de basisakkoorden van de toonladder van C majeur kunt vinden. De techniek uitgelegd in deze video is uiterst krachtig en praktisch! Ideaal voor beginners die willen piano leren spelen, maar ook voor iedere beginnende pianist die slechts enkel met bladmuziek speelt en zoekt naar meer mogelijkheden om vrij te leren spelen.

Akkoordenleer Dé Manier Van Vrij Piano Spelen?

Heb je al een tijdje pianoles of keyboardles en vind je het lastig om de muzieknoten te leren lezen? Dan is er ook nog een andere manier hoe je piano kan leren spelen.  Eigenlijk zijn er vele andere manieren.  Hieronder zal ik je alvast een tipje van de sluier laten zien….

Het gaat hier om het aanleren van de eerste basisakkoorden.  Een liedje is altijd opgebouwd uit tonen die goed bij elkaar klinken, dat noemen we een harmonie.  Een aantal goed bij elkaar klinkende tonen, noemen we een akkoord (of in dit geval een drieklank).   Zonder al teveel in detail te gaan nu, komt het er op neer dat je door je akkoorden goed te bestuderen en te oefenen, heb je de 1e stap al gezet op weg naar vrij piano leren spelen zonder muzieknoten!

C-majeur piano akkoord

C – E – G

Een C akkoord bijvoorbeeld speel je door:

1.  te zoeken naar groepje van twee zwarte toetsen
2.  De witte toets link ervan aan te slaan, dat is de C (grondtoon)
3.  Vervolgens kun je doortellen want elke witte toets heeft een letternaam:
C – D – E – F – G
4.    Het vinden van de overige 2 toetsen is dan kinderspel!

Ik hoor graag van je.

Schrijf hieronder of het gelukt is met het leren van deze akkoorden en waarom je graag met akkoorden wil leren spelen en welk liedje?

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
chelsea
Door

chelsea

op 27 Sep 2015

hallo ik had een vraag , kan u mij vertellen welke akkoorden er hier http://youtu.be/i7Qqjdterk4 worden gespeeld want ik wil het heel graag na spelen maar. weet niet welke akkoorden het zijnmvg

Rene
Door

Rene

op 29 Sep 2015

Hoi Chelsea, leuk dat je dit nummer wilt gaan spelen. Ik heb even geluisterd en als ik het goed gehoord heb zijn het deze akkoorden: | C | G | Am | F | Elke akkoord sla je gewoon 4x aan (4 tellen in elke maat)Veel plezier met spelen!Rene

Reactie plaatsen