Akkoorden in C Majeur Herkennen en Onthouden
pianoles online
René
pianoles online
08/30/2014
1 min
2

Akkoorden in C Majeur Herkennen en Onthouden

08/30/2014
1 min
2

Wil jij graag weten hoe je akkoorden kunt vinden op de piano?   Bekijk dan hier mijn pianoles, waar wordt uitgelegd hoe je de basisakkoorden van de toonladder van C majeur kunt vinden. De techniek uitgelegd in deze video is uiterst krachtig en praktisch! Ideaal voor beginners die willen piano leren spelen, maar ook voor iedere beginnende pianist die slechts enkel met bladmuziek speelt en zoekt naar meer mogelijkheden om vrij te leren spelen.

 

Akkoordenleer Dé Manier Van Vrij Piano Spelen?

Heb je al een tijdje pianoles of keyboardles en vind je het lastig om de muzieknoten te leren lezen? Dan is er ook nog een andere manier hoe je piano kan leren spelen.  Eigenlijk zijn er vele andere manieren.  Hieronder zal ik je alvast een tipje van de sluier laten zien….

Het gaat hier om het aanleren van de eerste basisakkoorden.  Een liedje is altijd opgebouwd uit tonen die goed bij elkaar klinken, dat noemen we een harmonie.  Een aantal goed bij elkaar klinkende tonen, noemen we een akkoord (of in dit geval een drieklank).   Zonder al teveel in detail te gaan nu, komt het er op neer dat je door je akkoorden goed te bestuderen en te oefenen, heb je de 1e stap al gezet op weg naar vrij piano leren spelen zonder muzieknoten!

 

 

C-majeur piano akkoord

C – E – G

Een C akkoord bijvoorbeeld speel je door:

1.  te zoeken naar groepje van twee zwarte toetsen
2.  De witte toets link ervan aan te slaan, dat is de C (grondtoon)
3.  Vervolgens kun je doortellen want elke witte toets heeft een letternaam:
C – D – E – F – G
4.    Het vinden van de overige 2 toetsen is dan kinderspel!

 

 

Ik hoor graag van je.

Schrijf hieronder of het gelukt is met het leren van deze akkoorden en waarom je graag met akkoorden wil leren spelen en welk liedje?

Reacties
Categorieën