Lied van de paddestoel of Menuet in G snel op Piano leren spelen
Beginners
René
Beginners
10/29/2013
1 min
0

Lied van de Paddestoel

10/29/2013
1 min
0

Vandaag een korte beginnersvideo van het vrolijke “het Liedje van de Paddestoel”. Terwijl ik nog volop bezig ben met het vinden en uitproberen van manieren en middelen waarmee ik mijn kennis kan overdragen om jullie beter en sneller piano te leren spelen,  heb ik dit keer gekozen voor het gebruik van video in combinatie met software.

Voor diegene die het leuk vinden om snel een gemakkelijk liedje te leren spelen zonder muzieknoten, heb ik even een korte video tutorial gemaakt voor mijn cursisten van mijn online pianocursus en wil deze ook graag met jullie delen.

Ook leuk voor kinderen die graag een liedje op piano willen leren spelen

Na alle jaren dat ik pianoles geef,  is dit liedje nog steeds, een van de meest populaire liedjes bij pianoleerlingen.   Na o.a. de  ‘vlooienmars’ en  “Fur Elise” is dit een van de eerste nummers die mensen willen leren,  en is dan ook nog steeds populair bij mijn leerlingen.  Het gaat om het bekende liedje van de paddestoel, ofwel het Menuet in G.  Het is vooral bekend geworden door de Efteling.

Lied van de Paddestoel of Menuet in G van Christian Pezold

yesonline pianoles videoHet muziekje is geschreven door Christian Pezold. Johann Sebastian Bach heeft het melodietje van Pezold toen in een verzamelboek van zijn werken gestopt. Het nummer wordt ook wel “Menuet in G” genoemd. “Menuet” betekent dat het dansmuziek was, een nummer gemaakt om op te dansen. De versie die gedraaid wordt in de paddenstoelen van de Efteling is gespeeld door Igor Kipnis, een beroemde klavecimbelspeler.

Er staan inmiddels meer dan 20 paddenstoelen in het Sprookjesbos, die allemaal het vrolijke melodietje van Pezold/Bach spelen.

 

Onderstaande video is afkomstig uit mijn online piano lesprogramma de "Piano-Succespad-Methode"  waarmee ik beginners en herstarters op mijn unieke wijze stap voor stap piano leer spelen.


TIP: bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens rehtsonder op het tandwieltje)

 

gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën