Lied van de paddestoel of Menuet in G snel op Piano leren spelen
Lied van de Paddestoel
29 oktober 2013 
2 min. leestijd

Lied van de Paddestoel

Vandaag een korte beginnersvideo van het vrolijke “het Liedje van de Paddestoel”. Terwijl ik nog volop bezig ben met het vinden en uitproberen van manieren en middelen waarmee ik mijn kennis kan overdragen om jullie beter en sneller piano te leren spelen,  heb ik dit keer gekozen voor het gebruik van video in combinatie met software.

Voor diegene die het leuk vinden om snel een gemakkelijk liedje te leren spelen zonder muzieknoten, heb ik even een korte video tutorial gemaakt voor mijn cursisten van mijn online pianocursus en wil deze ook graag met jullie delen.

Ook leuk voor kinderen die graag een liedje op piano willen leren spelen

Na alle jaren dat ik pianoles geef,  is dit liedje nog steeds, een van de meest populaire liedjes bij pianoleerlingen.   Na o.a. de  ‘vlooienmars’ en  “Fur Elise” is dit een van de eerste nummers die mensen willen leren,  en is dan ook nog steeds populair bij mijn leerlingen.  Het gaat om het bekende liedje van de paddestoel, ofwel het Menuet in G.  Het is vooral bekend geworden door de Efteling.

Lied van de Paddestoel of Menuet in G van Christian Pezold

yesonline pianoles videoHet muziekje is geschreven door Christian Pezold. Johann Sebastian Bach heeft het melodietje van Pezold toen in een verzamelboek van zijn werken gestopt. Het nummer wordt ook wel “Menuet in G” genoemd. “Menuet” betekent dat het dansmuziek was, een nummer gemaakt om op te dansen. De versie die gedraaid wordt in de paddenstoelen van de Efteling is gespeeld door Igor Kipnis, een beroemde klavecimbelspeler.

Er staan inmiddels meer dan 20 paddenstoelen in het Sprookjesbos, die allemaal het vrolijke melodietje van Pezold/Bach spelen.

Veel Speelplezier

Onderstaande video heb ik gemaakt als onderdeel van mijn cursus voor mijn beginnende cursisten van  YesOnlinePianoles.nl waar ik mensen met mijn unieke cursus stap voor stap piano leer spelen in de eerste instantie zonder muzieknoten.


TIP: bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens rehtsonder op het tandwieltje)

gratis introductiecursus

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen