Tweedehands digitale piano kopen op marktplaats? Hier moet je op letten
Gear
René
Gear
05/05/2020
5 min
0

Tweedehands digitale piano kopen op marktplaats? Hier moet je op letten

05/05/2020
5 min
0

Wil je een tweedehands digitale piano kopen? Marktplaats staat er vol mee.
Je hebt besloten dat je graag piano wilt leren spelen en vindt een digitale piano een mooi instrument om mee te beginnen. Maar meteen een nieuwe digitale piano, dat zie je niet zitten. Je gaat liever op zoek naar een tweedehands exemplaar.

Update: klik hier voor mijn nummer 1 aanbeveling 

Dit kan een prima oplossing zijn, maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt. In verhouding kun je gemakkelijk een veel te hoge prijs betalen voor een tweedehands digitale piano. Sommige aangeboden modellen zijn meer dan 10 jaar oud. In de tussentijd zijn de digitale modellen veel beter geworden en ook goedkoper.

Om een miskoop te voorkomen laten we je in deze blog zien waar je op moet letten als je een tweedehands digitale piano gaat kopen via marktplaats of een muziekwinkel.

Waarom een tweedehands digitale piano kopen?

Als je wilt leren piano spelen heb je een instrument nodig. Veel mensen kiezen voor een akoestische piano, maar dit is een kostbare aankoop. Daarom zijn er mensen die eerst kiezen voor een digitale piano. Ben je er nog niet zeker van of je door wilt gaan met piano spelen of wil je kind graag leren spelen? Dan is een digitale piano een goede en voordelig keus. Zeker als je een goed tweedehands model op de kop weet te tikken. En natuurlijk ben je als volwassene ook nooit te oud om piano te leren spelen.

Een digitale piano biedt je naast de prijs meer voordelen. En als je een goed model hebt, profiteer je net zo goed van aanslaggevoelige toetsen. Als beginner zul je weinig verschil merken tussen een digitale en een akoestische piano. Daarnaast heb je aan een digitale piano minder onderhoud. Hij is niet gevoelig voor temperatuursverschillen en luchtvochtigheid en hoeft niet gestemd te worden.

Het is een veelzijdig instrument, waarmee je zelfs je eigen muziek kunt opnemen en terugluisteren. Wil je rustig oefenen, zonder de buren of je huisgenoten te storen? Sluit eenvoudig een koptelefoon aan en je kunt zo lang oefenen als je wilt. Een digitale piano is veel handzamer en gemakkelijk te verplaatsen. Reden genoeg dus, om op zoek te gaan naar een goede tweedehands digitale piano.

Tweedehands digitale piano kopen marktplaats

Waar koop je een tweedehands digitale piano?

Tweedehands digitale piano’s vind je online, op websites zoals marktplaats. Maar ook diverse muziekwinkels hebben tweedehands modellen in hun showroom staan. Kijk dus rustig rond voor je een beslissing neemt. Het vervoeren van een digitale piano is een stuk makkelijker dan een akoestische piano, het is dus geen probleem om ook wat verder weg te kijken. Een digitale piano kun je eenvoudig met je eigen auto vervoeren, daar heb je geen gespecialiseerde piano verhuizers voor nodig.

Wil je meer zekerheid, dan kun je altijd kiezen voor een gerespecteerd bedrijf, zodat je kunt genieten van de bescherming en reputatie die bij zo’n kwaliteitsbedrijf hoort. Heb je een duidelijk beeld van wat je zoekt en weet je waar je op moet letten als je naar een digitale piano gaat kijken? Dan kun je natuurlijk overal terecht. Let voor de zekerheid altijd op de reputatie van de verkoper. Heeft hij of zij goede reviews, dan geeft dat je wat meer zekerheid over de betrouwbaarheid van deze partij.

Waar je jouw tweedehands digitale piano ook koopt, test hem altijd uitvoerig uit.

Aandachtspunten kopen tweedehands digitale piano

Als je een tweedehands digitale piano gaat kopen zijn er een aantal aandachtspunten. Natuurlijk is een digitale piano goedkoper dan een akoestische. Maar dat betekent nog niet dat digitale piano’s per definitie goedkoop zijn. Als je lang plezier van je instrument wilt hebben zul je selectief te werk moeten gaan.

Test altijd alle onderdelen uit. Werkt bijvoorbeeld de koptelefoon aansluiting nog wel? Hoe klinkt hij en speelt hij zo soepel als hij hoort te spelen? Let goed op wat er aangeboden wordt. Er zijn aanbieders die ‘nepmerken’ aanbieden. Ze lijken veel op A-merk piano’s, maar worden nagemaakt met goedkopere onderdelen.

Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt waar je digitale piano aan moet voldoen. Wil je er thuis op oefenen of wil je hem ook mee kunnen nemen? Welke functies moeten erop zitten en welke kun je missen? Zet al deze punten op een rijtje.
Kies in ieder geval altijd voor een model met 88 toetsen. Dan kun je makkelijker switchen tussen een akoestische en een digitale piano.

Tweedehands digitale piano kopen

Goed merk digitale piano

Kies bij voorkeur altijd voor een bekend merk. Je kent vast wel pianomerken, zoals Roland, Yamaha, Casio en Korg. Deze merken leveren piano’s van goede kwaliteit en worden ondersteund door een sterke klantenservice. Vaak kun je nog terugvallen op de garantie van dit merk.

Alle merken verschillen onderling. Misschien ben je al bekend met een van deze modellen en hier heel tevreden over. Weet je nog niet welk merk je prettig vindt? Ga dan naar een muziekwinkel en probeer ze uit.

Controleer de voorgeschiedenis

Als je iets tweedehands koopt hoop je altijd dat de vorige eigenaar er goed mee omgegaan is. Voor een deel kun je dit controleren. Kijk altijd goed hoe de digitale piano erbij staat en vraag door bij de verkoper. Koop bij voorkeur geen digitale piano waaraan iets gerenoveerd is. Vraag de verkoper daarom naar de voorgeschiedenis en probeer zoveel mogelijk te achterhalen.

Een tweedehands digitale piano waar de factuur met aankoopdata en garantiebewijzen nog aanwezig zijn is extra interessant. Mensen die dit bewaren zijn vaak zuinig op hun spullen. Wees er absoluut zeker van dat de piano goed werkt. Laat je niet opjagen door de verkoper en test alles uitvoerig. Je kunt een tweedehands piano meestal moeilijke weer terugbrengen.

Test het geluid van je digitale piano

Goede digitale piano’s verliezen zelden hun klank. Toch zijn er digitale piano’s die vlak klinken, die kun je beter vermijden. Speel daarom verschillende tonen en akkoorden om te testen of elke toets en elke functie naar behoren werkt.

Ben je van plan om je digitale piano aan te sluiten op je eigen luidsprekers? Neem die mee, indien mogelijk, om te testen of de piano goed klinkt op jouw systeem.

De perfecte tweedehands digitale piano kopen

Loop alle punten van je lijstje na. Wil je bijvoorbeeld regelmatig met je digitale piano op pad? Dan speelt het gewicht een belangrijke rol. Kies geen zwaargewicht, maar ga voor een lichter model.
Worden er pedalen meegeleverd met de piano of zitten deze ingebouwd bij dit model? Test ook deze accessoires voor je de koop rond maakt.

De bediening van je digitale piano is van grote invloed op het gebruiksgemak. Wat voor de ene logisch is, is dat voor een ander niet. Probeer daarom een aantal digitale piano’s uit, om te zien wat voor jou logisch aanvoelt. Test niet alleen de toetsen, maar kijk ook naar de andere functionaliteiten.

Voldoet de digitale piano aan al je wensen? Dan wordt het tijd om hem mee naar huis te nemen. Je kunt vast niet wacht tot je erop kunt gaan spelen. Wil je jouw piano vaardigheden naar een hoger level brengen? Dat kan met de online pianolessen van René. Probeer de gratis online pianoles en ontdek hoe leuk het is!

Onze #1 aanbeveling

Niets is belangrijker als het gaat om je eigen echte piano, dus wil je voorkomen dat je een kat in de zak koopt en de piano voldoet aan alle eisen die ik hierboven genoemd heb.

WIl je er zeker van zijn dat je een goede 2e hands piano koopt? Klik dan hier voor mijn topaanbeveling (Oostendorp)

 

gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën