Met een app keyboard leren spelen? Online leer je het sneller en beter!
Met een app keyboard leren spelen? Online leer je het sneller en beter!
Keyboard spelen
René
Keyboard spelen
05/26/2019
4 min
0

Met een app keyboard leren spelen? Online leer je het sneller en beter!

05/26/2019
4 min
0

Een app om keyboard te leren spelen? Tegenwoordig heb je overal een app voor, dus ook om keyboard te leren spelen. Maar is dit de beste manier?

Een app om keyboard te leren spelen moet je puur zien als een hulpmiddel. Het is geen vervanging voor gewone lessen. Als je echt goed wilt leren spelen kom je er niet met alleen de app. Verwacht daarom geen wonderen van deze applicatie.

Er is een veel betere manier om keyboard te leren spelen. Online leer je het sneller en beter!

Hoe werkt een app om keyboard te leren spelen?

In de app zitten verschillende nummers waaruit je kunt kiezen. Deze nummers variëren van pianoklassiekers tot populaire radiohits. Zodra je een leuk nummer hebt gevonden kun je deze gaan oefenen. De app doet voor hoe je het nummer moet spelen.

Sommige apps luisteren zelfs mee via je telefoon of iPad. De app spoort foutjes op en zet dit om in instructies, die je moeten helpen beter te gaan spelen.

Er zijn apps die je spelenderwijs noten leren lezen. En apps speciaal ontwikkeld voor kinderen. Ze kunnen punten verdienen voor elke nieuwe vaardigheid die ze leren. Zo wordt het leren spelen op een keyboard meer een spelletje.

App keyboard spelen kind

Voordelen van keyboard leren spelen met een app

Keyboard leren spelen via een app is een toegankelijke manier van leren. Daarom is het vooral populair onder absolute beginners en kinderen. De apps zijn meestal gratis te downloaden, zowel voor de Apple apparaten als de Android gestuurde smartphones en tablets.

Er zitten veel verschillende liedjes in en bij sommige apps kun je zelf nog meer liedjes toevoegen. Voor kinderen is het een leuke manier om spelenderwijs beter te leren spelen op hun keyboard.

Voor de afwisseling zou je het kunnen gebruiken in combinatie met je gewone keyboardlessen. Deze manier van leren vormt een leuke aanvulling.

De voordelen op een rij:
• Toegankelijk
• Meestal gratis
• Veel verschillende liedjes
• Spelenderwijs leren
• Leuke aanvulling op je gewone keyboardlessen

Nadelen van keyboard leren spelen met een app

Zoals gezegd is de app geen vervanging voor normale lessen. Veel belangrijke punten worden hierin niet meegenomen. Daarnaast zijn veel apps Engelstalig. Dat is niet voor iedereen even goed te volgen.

Een app kan niet zien hoe je houding achter het keyboard is. Ook je vingerzetting kun je op deze manier niet goed aanleren. Wat wel belangrijk is.

Hoe goed de techniek tegenwoordig ook is, via een app kunnen niet alle verbeterpunten even nauwkeurig worden aangegeven. Het apparaat luistert dan wel mee, maar omgevingsgeluiden kunnen voor verstoringen zorgen, waardoor je niet de juiste verbeteringen krijgt aangereikt.

Als je via een app keyboard leert spelen krijg je doorgaans de meest eenvoudige versie aangeleerd. Hoe je het nummer echt moet spelen weet je dan nog steeds niet. En dat is zonde. Je blijft afhankelijk van de app om het nummer te kunnen spelen, in plaats van dat je het zelf kunt.

Keyboard spelen via een app geeft je niet het advies op maat. En dat is nu juist wat je nodig hebt om goed te leren spelen. Een echte pianoleraar geeft je feedback op je manier van spelen. Hij geeft je specifieke aandachtspunten en gericht advies over hoe het nog beter kan.

De nadelen op een rij:
• Meestal Engelstalig
• Geen correctie op je houding
• Je leert niet de juiste vingerzetting aan
• Verbeterpunten zijn niet altijd even nauwkeurig
• Je leert de eenvoudige versie spelen
• Afhankelijkheid van de app
• Geen advies op maat
• Je mist feedback van een echte pianoleraar

App keyboard spelenKun je keyboard leren spelen via een app?

Naar mijn menig niet. Je kunt het gebruiken als leuke aanvulling, maar daar blijft het ook bij. De kans is vrij groot dat je jezelf de verkeerde technieken aanleert. En uit ervaring weet ik hoe lastig het is om verkeerd aangeleerde gewoonten af te leren. Het kan je echt in de weg zitten, als je verder wilt komen met je keyboardspel.

Het alternatief voor de app

Een beter alternatief zijn online keyboardlessen. Een goede cursus leert je stap voor stap alle basistechnieken. En daar horen ook een goede houding en de juiste vingerzetting bij.

Goede keyboardlessen leren je de muziek te begrijpen. Je blijft dan niet afhankelijk van de lessen, om iets te kunnen spelen, maar kunt lekker zelf gaan improviseren.

voorbeeld camerview opzet piano tutorial

De persoonlijke begeleiding die je in een app mist

Online keyboardlessen, klinkt onpersoonlijk. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Bij Pianoles van René sta je er niet alleen voor. Tijdens je lessen mag je altijd feedback vragen. De docent staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.  Wil je graag wat meer keyboard uitleg? Stuur een video van je keyboardspel en je krijgt altijd een reactie, met tips en persoonlijk advies.

Daarnaast heb je ook toegang tot de community. Daar ontmoet je honderden medecursisten. Heb je vragen, of zie je het even niet zitten? Deel het in de groep en samen komen jullie weer een stap verder. Regelmatig worden er webinars gehouden, waarin je al je vragen mag stellen. En challenges waarmee je een flinke stap vooruit kunt zetten.

Beter keyboard leren spelen doe je met online video’s

De online keyboardlessen van René leren je op een eenvoudige manier spelen. Met heldere video’s laat ik je stap voor stap zien hoe je het moet aanpakken. Dankzij onze bewezen methode speel je al snel leuke liedjes. De technieken die je leert, kun je ook toepassen op liedjes die je zelf graag wilt leren spelen.

Met onze online cursus leer je dus echt keyboard spelen. En niet het naspelen van een liedje in een app. Keyboard leren spelen is helemaal niet moeilijk, met onze complete cursus heb je het zo onder de knie. Ben jij klaar om vrienden en familie te verbazen met de leukste liedjes op je keyboard?

Wil je meer weten over keyboard leren spelen? Lees dan mijn uitgebreide blog “Keyboard leren spelen kan iedereen met mijn video’s!” 

gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën