De beste keyboardlessen op YouTube
De beste keyboardlessen op YouTube
Online keyboardles
René
Online keyboardles
01/20/2020
4 min
0

De beste keyboardlessen op YouTube

01/20/2020
4 min
0

Keyboardlessen op Youtube zijn er genoeg te vinden. Diverse amateurs en vergevorderde pianisten laten zien wat ze kunnen. Door simpelweg met de video mee te spelen kun je snel en vrij eenvoudig een liedje leren spelen. Groot voordeel is natuurlijk dat de video’s op YouTube gratis toegankelijk zijn en je kunt ze bekijken waar en wanneer je wilt.

Als je goed wilt leren keyboard spelen is het belangrijk dat je ook de basistechnieken onder de knie krijgt. Als je bijvoorbeeld geen goede houding aanneemt kan dit voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Een goede vingerzetting zorgt ervoor dat je ook moeilijkere stukken soepel kunt spelen. Leer je deze technieken vanaf het begin goed aan, dan levert je dat in de toekomst veel voordelen op.

Wil je keyboardlessen volgen via YouTube, dan is het van belang dat je de beste lessen kiest die je op YouTube kunt vinden.

Aandachtspunten keyboardlessen op YouTube

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat je met gratis video’s via YouTube keyboard kunt leren spelen. Op les gaan bij een muziekschool of privé pianodocent kost je al snel veel geld.
Maar pas op, want deze manier van leren heeft niet alleen maar voordelen. Een pianodocent zal jou, als beginnend pianist, op een logische manier leren spelen. Je begint bij de basis en leert stap voor stap wat ervoor nodig is om goed de toetsen te bedienen.

Je kunt keyboardlessen volgen vanaf je eigen computer, tablet of laptop. Makkelijk in je eigen huis. Je zoekt een leuk filmpje op YouTube en gaat aan de slag. Het is natuurlijk altijd de vraag hoe betrouwbaar dit lesmateriaal is. En sluit de volgende video wel aan op wat je net geleerd hebt? Voor je het weet haal je van alles door elkaar.

Er zijn meerdere methodes om keyboard te leren spelen. De kans dat je verschillende lesmethodes en niveaus door elkaar gaat halen is groot, zeker als je de filmpjes in willekeurige volgorde bekijkt. Daarom is het advies, kies voor een goede online cursus of training. Daar heb je jarenlang plezier van.

Keyboardlessen youtube

Nadelen van gratis video’s op YouTube

• Je bent veel tijd kwijt aan het zoeken naar YouTube video’s.
• Het is niet eenvoudig om lessen te vinden die precies aansluiten bij je niveau.
• Je leert minder snel dan met een gestructureerde cursus.
• Er is een risico dat je verkeerde dingen aanleert.
• Je schenkt zelf waarschijnlijk minder aandacht aan houding, vingerzetting en het leren samenspelen van je linker- en rechterhand.
• Als je vastloopt, kun je nergens terecht met je vragen.
• De kans dat je afhaakt, is groter.

Kun je wel keyboard leren spelen met video’s?

Keyboard leren spelen kan prima met behulp van video’s. Zeker als deze video’s zijn gemaakt door een professionele pianodocent. Als meer gevorderd pianist kun je, naast je reguliere lessen, leuke liedjes leren met YouTube video’s. Maar als beginnend pianist kun je beter kiezen voor een complete cursus, waarin je alles leert wat je weten moet.

Als je net begint met keyboard spelen zijn er veel dingen die je moet weten en leren. Je kunt in dit stadium nog niet goed inschatten welk niveau je hebt en wat de volgende stap moet zijn in je leerproces. Een goede online pianocursus, gemaakt door een professionele pianodocent, leert je in de juiste volgorde stap voor stap keyboard spelen.

De meeste online pianocursussen werken met video’s. In duidelijke instructie video’s zie je precies wat je moet doen. Het is alsof je over de schouder van je pianodocent meekijkt. Kies je daarnaast voor een cursus waar je persoonlijke begeleiding krijgt, dan kun je altijd met je vragen bij je docent terecht. Dat is wel zo fijn, als je tegen vragen aanloopt.

Ga goed van start met keyboardlessen via YouTube, met deze video voor beginners:

Wil je meer van deze video’s zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal

gratis Keyboardlessen youtube

Verschillende keyboardles methodes

Vroeger begon je met noten lezen, als je piano wilde leren spelen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kun je ook op een andere manier leren spelen. Deze nieuwere methode werkt met akkoorden. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst noten moet kunnen lezen voor je liedjes kunt spelen. Bij keyboardles op basis van akkoorden staat plezier voorop. Ook beginners starten direct met het oefenen van liedjes.

Deze ontwikkeling is erg fijn voor beginnend pianisten. Je hoeft je niet meer door alle theorie heen te worstelen en bladmuziek te ontcijferen. De traditionele methode van noten lezen kost erg veel tijd en inspanning, voordat je aan je eerste liedje kunt beginnen. Daarnaast zal dit eerste liedje vaak niet je favoriet zijn. Het duurt lang voor je leuke, populaire liedjes kunt gaan spelen.
Uiteraard zitten er ook voordelen aan het kunnen lezen van noten. Heb je het onder de knie, dan kun je in de toekomst ook meer ingewikkelde, klassieke stukken gaan spelen.

Keyboard spelen met akkoorden

Volgens de nieuwe methode leer je eerst een aantal akkoorden. Een akkoord is een aanslag waarbij je meestal drie, soms meer, toetsen tegelijk aanslaat. Je krijgt dan direct een mooi vol geluid. De meeste liedjes bestaan uit akkoorden en er zijn maar een beperkt aantal akkoorden om te leren. Daardoor kun je al snel leuke en populaire (pop)liedjes spelen op je keyboard.

Met je linkerhand speel je de akkoorden, ben je verder gevorderd, dan speel je hier met je rechterhand een melodie bij. Deze samenwerking tussen beide handen is veel eenvoudiger dan bij het leren van noten. Het duurt daardoor niet lang voor je liedjes onder de knie hebt.

Keyboardlessen volgen met video’s?

Wil je ook keyboardlessen volgen met video’s? Bespaar jezelf de moeite van urenlang YouTube afzoeken naar geschikt videomateriaal. Maak een goede start en leer meteen keyboard spelen zoals het hoort. Voorkom dat je vastloopt en vroegtijdig opgeeft.

Met de heldere video’s in de pianocursus van René leer je binnen no-time leuke liedjes spelen op je keyboard. Deze lessen leren je alles, van de basis tot gevorderde technieken. Daarnaast zit er een ervaren, professionele pianodocent klaar om al je vragen te beantwoorden.

Start vandaag nog en probeer de eerste 10 lessen gratis uit:

gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën