De Keyboard kinderliedjes die je absoluut moet kunnen! (handige videos!)
Dit zijn de keyboard kinderliedjes die je absoluut moet kunnen! Met video’s
Keyboard spelen
René
Keyboard spelen
05/29/2019
3 min
0

Dit zijn de keyboard kinderliedjes die je absoluut moet kunnen! Met video’s

05/29/2019
3 min
0

Kinderliedjes spelen op je keyboard is geweldig. Kinderen leren als eerste kinderliedjes spelen, maar voor volwassenen is het net zo leuk. Zeker als je het samen met je kind of kleinkind kunt doen, terwijl jullie meezingen met het keyboard.

Het is helemaal niet moeilijk om kinderliedjes te leren spelen. Zeker als je gebruikmaakt van onze methode, waarbij je speelt op basis van akkoorden. Weet je welke keyboard kinderliedjes je absoluut moet kunnen?

Bekende kinderliedjes op je keyboard spelen

Ken je ze allemaal nog, de kinderliedjes van vroeger? Diverse oude liedjes komen weer terug, puur jeugdsentiment. Veel kinderliedjes zingen we voor onze kinderen en kleinkinderen. Bijna iedereen kent er wel een paar. Hoe leuk zou het zijn als je ze na kunt spelen op je keyboard?

Denk hierbij aan kinderliedjes die we zingen op verjaardagen, zoals ‘Lang zal ze leven’. Het bekende slaapliedje ‘Slaap kindje slaap’ en vergeet de decemberliedjes niet met ‘Sinterklaas Kapoentje’ en ‘O dennenboom’.

Bekende kinderliedjes voor op je keyboard zijn onder andere:
• Vader Jacob
• Altijd is Kortjakje ziek
• Twinkel, twinkel kleine ster
• Berend botje ging uit varen
• Zakdoekje leggen
• Happy Birthday
• Varen, varen over de baren
• Het smurfenlied

Waarom kinderliedjes spelen op je keyboard?

Waarom zou je kinderliedjes gaan spelen op je keyboard? Er zijn toch genoeg andere leuke liedjes, die je wellicht veel liever wilt leren spelen.

Zeker voor beginners zijn kinderliedjes geschikt oefenmateriaal. Ze hebben een eenvoudige melodie die je al snel na kunt spelen. En hoe beter je de basistechnieken onder de knie krijgt, hoe uitdagender je het voor jezelf kunt maken.

Speel ‘Twinkel Twinkel kleine ster’ op je keyboard

Een van de eenvoudigste kinderliedjes is ‘Twinkel Twinkel kleine ster’. Maar daardoor is hij niet minder leuk. Je kunt beginnen om dit liedje te spelen met vijf vingers.
Maar zodra je wat verder gevorderd bent en met twee handen kunt spelen, wordt dit opeens een leuk en uitdagend liedje.

Speel je mee?

’Happy Birthday’ spelen op je keyboard

‘Happy Birthday’ is natuurlijk een onmisbaar liedje om te spelen op je keyboard. Hoe leuk is het om tijdens een feestje de zingende mensen te begeleiden? Dit liedje is eenvoudig te leren en komt je vast en zeker van pas.

Wil je gelijk even oefenen? Bekijk de video hieronder.

’Mieke heeft een lammetje’ voor op je keyboard

‘Mary had a little lamb’, of op zijn Nederlands, ‘Mieke heeft een lammetje’. Wie kent hem niet. Misschien is dit wel een van de meest gespeelde beginners liedjes op de piano. Het is een eenvoudig kinderliedje. Je kunt met een hand de akkoorden spelen en met de andere de melodie.

Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar laten we beginnen met één hand.

Decemberliedjes spelen op je keyboard

Natuurlijk mogen de decemberliedjes niet ontbreken in het lijstje. Er is geen maand in het jaar waarin er zoveel gezongen wordt als in december. Dus zorg dat je mee kunt spelen met de leukste kinderliedjes voor december.

‘Sinterklaasje bonne bonne bonne’ is een favoriet van velen:

Maar ook ‘Sinterklaas Kapoentje’ is een leuk liedje om te leren spelen op je keyboard. Begin met de melodie met één hand en voeg dan de akkoorden toe met je andere hand. En voilà, je hebt een compleet liedje. Je leert dit kinderliedje met beide handen spelen, in deze video:

gratis introductiecursus

 

Snel en makkelijk kinderliedjes spelen op je keyboard

Oefening baart kunst. En dat geldt ook zeker voor keyboard spelen. Deze kinderliedjes helpen je op een leuke en eenvoudige manier de basistechnieken onder de knie te krijgen. Hoe beter het gaat, hoe gemotiveerder je wordt. En dat is mooi, want deze technieken heb je ook nodig om de moeilijkere liedjes te spelen.

Onze bewezen effectieve methode helpt je snel en makkelijk kinderliedjes te spelen op je keyboard. Zonder noten te lezen. De heldere video’s laten je stap voor stap zien wat je moet doen. Je kun elke video zo vaak terugkijken als je maar wilt. Net zolang tot je het helemaal onder de knie hebt.

kinderliedjes op keyboard

Online keyboard leren spelen

Keyboard leren spelen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hebt er geen jaren les bij een muziekschool voor nodig. Via keyboardles van René leer je spelen op basis van akkoorden. Deze methode maakt het mogelijk om in een mum van tijd goed te leren spelen op je keyboard.

• In je eigen tempo
• Wanneer het jou uitkomt
• Geen saaie liedjes, maar je favoriete nummers
• Met persoonlijke begeleiding, van een ervaren pianodocent

Want online keyboard leren spelen doe je niet alleen. Bij onze lessen krijg je persoonlijke begeleiding, van een ervaren pianodocent. Zo voorkom je dat je vastloopt en het opgeeft. Want dat is nergens voor nodig.
Keyboard leren spelen moet vooral leuk zijn, daarom maken we onze lessen zo leuk en eenvoudig mogelijk. Dan zie je snel resultaat, waardoor je extra gemotiveerd wordt om door te gaan.

Ben je benieuwd naar mijn online keyboardlessen? Lees dan snel de volgende blog, want: “Keyboard leren spelen kan iedereen met mijn video’s!”

Reacties
Categorieën