Online Pianoles Brengt Piano spelen binnen handbereik voor iedereen
Pianoles anno 2018 – Online pianoles vanuit huis of naar muziekschool?
pianoles online
René
pianoles online
08/21/2013
5 min
0

Pianoles anno 2023 - Online pianoles vanuit huis of naar muziekschool?

08/21/2013
5 min
0

online pianolesSteeds meer mensen kiezen voor het volgen van online pianoles.  Muziek als hobby beoefenen vandaag de dag valt niet mee.   In deze drukke tijd (het informatie tijdperk) waarin we o.a. met social media (facebooken, twitteren, linkedIn, etc. radio, tv)  elkaar op de hoogte houden van onze levenssituatie.  Onze smartphones, tablets, computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ik zelf door hier ook ontzettend aan mee.

Piano leren spelen kost tijd net als alle andere dingen die we willen leren.   Tijd die we vaak niet hebben.  Regelmatig oefenen is zeker voor beginners erg belangrijk om snel vorderingen te zien. Is het nog wel mogelijk om in deze tijd goed piano te leren spelen en hoe pak je dat het beste aan? Hoeveel tijd gaat dat me dan kosten?

Hoe ga je als beginner te werk?  In dit artikel geef ik wat handige tips en laat ik zien hoe ik beginners vandaag de dag piano leer spelen met minimale tijd en inspanning maar hoe je ook ontzettend veel plezier kan beleven met piano spelen.

Pianoles anno 2023 – Tips voor kinderen en volwassenen om goed te starten

Naast onze drukke baan dragen we ook nog de zorg voor onze kinderen, huisdieren, moeten we ook sporten, kinderen naar sport brengen, etc. etc. Piano spelen is voor vele een lang gekoesterde droom.

Piano spelen is fantastisch (vind ik)! Je kan op een piano bijna alle genres uitvoeren zowel solo alsook in combinatie met een band, instrumentalist of zanger of zangeres.  Toch weerhoudt het vele volwassenen het om naar pianoles te gaan.  Vaak hoor en zie je redenen zoals: “Ik ben niet muzikaal!”,  “ik heb geen tijd”,  “te drukke baan”,  “Het is te moeilijk”, “kost teveel tijd” etc..

Voor zowel volwassenen alsook voor kinderen is pianoles op een muziekschool dan ook best lastig te combineren met de in het algemeen drukke huis-en werkagenda van het gezin. Elke week naar de muziekschool of pianoleraar/lerares en dan op tijd zorgen dat je je “huiswerk”
af hebt en goed gestudeerd hebt want je wilt natuurlijk niet je pianoleraar teleurstellen.

Geen tijd…

planbordIn mijn tijd was pianoles mijn enige hobby, dus had ik meer tijd om te oefenen. Tegenwoordig hebben onze kinderen vaak meerdere hobby’s en willen daarnaast ook nog piano leren spelen!

Daarnaast soms nog tijd vrijmaken voor: typelessen, sporttrainingen, etc.etc.
Het kind heeft simpelweg te weinig tijd om te oefenen.  Dit geldt vooral bij de ‘traditionele’ aanpak in het piano onderwijs.

Ik versta hieronder: meteen starten met pianolesboeken waarin kinderen (en volwassenen) muzieknoten moeten gaan leren, vaak nog onbekende liedjes moeten instuderen waardoor het wel erg veel doorzettingsvermogen eist van de leerling.  Deze methodiek vraagt o.a. ook veel tijd en regelmaat, anders wordt al snel weer de behandelde stof vergeten!

Ook merk ik in onze piano lespraktijk dat veel volwassen het simpelweg niet kunnen opbrengen om elke dag “braaf” piano te studeren en daarnaast nog eens elke week op vaste lestijd de muziekschool te bezoeken. Vaak ontvangen we op het laatste moment een afmelding dat men het toch helaas niet gaat redden om nog te komen vanwege werk.

Ook het inplannen of roosteren van de lestijden voor kinderen wordt steeds lastiger.  Tegenwoordig zijn we genoodzaakt om later te starten met onze muzieklessen vanwege de nog onbekende lesroosters van school en de roosters van de hockeytrainingen, voetbaltrainingen, sociale trainingen (ADD, ADHD) of typelessen.

“Online pianoles”, “Wat is dat?”, “Werkt dat echt?”

Mede door het steeds meer overgaan op nieuwe methodes om piano te leren spelen is er een nieuwe trend gaande.  Deze sluit in mijn ogen perfect aan op ons tijdbeeld en de individualisering van de mens. Het “toverwoord” is ONLINE muzieklessen.

Enkele jaren geleden zag ik de youtube videos steeds meer opduiken waarin je leert wat pianostukken na te spelen, daarnaast zag ik ook wat pianoles website.In de eerste instantie wilde ik hier niets van weten maar….  Maar als pianodocent ben je continue op zoek naar betere methodes en technieken om je leerlingen nog beter les te kunnen geven en ze extra te motiveren.

wat als je via het internet met behulp van video toch (of zelfs beter) piano kan leren spelen en hierdoor meer plezier uit het piano spelen halen?

Ik ben dit idee verder gaan onderzoeken, en zo  is het idee ontstaan voor deze website en mijn 1e online pianocursus die nu online te bestellen is.  Ik ben de afgelopen 2 jaar bezig geweest om deze cursus te ontwikkelen en alles te leren op het gebied van online muziekles.   Het resultaat is dus pianolesvanrene.nl

Wat als je inderdaad binnen enkele weken al piano kan leren spelen? Is dat echt mogelijk?!

Mijn antwoord is ja!  Maar….. (daar komt tíe…) Piano spelen en pianoles volgens de traditionele manier (met muzieknoten) is in mijn ogen wat lastiger vooral omdat er nogal wat extra studietijd bij komt kijken en ten opzichte van de nieuwe manier van piano leren spelen wat meer doorzettingsvermogen vereist van het kind.  Helaas haken kinderen dan al binnen 1-2 jaar af en stoppen met pianoles terwijl ze nog niet eens aan de echte leuke stukken zijn toegekomen.   Als ik vraag: “Wat wil je graag leren spelen?”, dan is het antwoord vaak: “Iets bekends en niet te moeilijk!

Iedereen kan nu makkelijker piano leren spelen via online pianolessen

Als je gebruik maakt van gehoortraining, naspeeloefeningen en dit afwisselt met stukjes theorie (akkoordenleer, harmonieleer etc.), daarnaast meteen aan de slag gaat met populaire bekende hits, dan maak je een leerling nieuwsgierig en gemotiveerd om aan de slag te gaan op de piano of keyboard.

Met mijn nieuwe complete lesprogramma,  leer ik starters en herstarters  om binnen enkele weken pop-, en/of rockmuziek te spelen via een stap voor stap systeem.  We noemen dit ook wel “Social music”.  Het is met name gebasseerd op zgn. akkoordenleer en ritmiek.
Aan de hand van persoonlijke en duidelijke (HD) video’s en uitprintbare pdf’s laat ik stap-voor-stap zien hoe je als beginner al snel je eerst bekende piano hit kan spelen.  Meteen vanaf de 1e week is het al mogelijk een bekende hit uit de top-40 te leren spelen met mijn methode.

In een volgend artikel vertel ik iets meer over waarom ik dankzij het aanbod van vele media technieken nu iedereen (Vooral kinderen en ouderen met drukke baan) aanraad om eerst met akkoorden te leren spelen en eventueel daarna je pianospel uit te breiden met muziekleer en notenleer.

Heb je interesse om in je eigen tijd, zonder muzieknoten vrij piano of keyboard te leren spelen en dat allemaal al in slechts een paar weken?  Kijk dan eens naar mijn beginnerscursus voor piano of keyboard.  Je kunt de cursus volgen in je eigen tijd vanuit je eigen huiskamer wanneer je maar wilt!

Ik nodig iedereen die zich herkend in bovenstaande situatie en graag piano wil leren spelen zonder muzieknoten mijn cursus te proberen.

Ben je benieuwd hoe dat nu werkt?
Klik hier om meer over mijn online pianocursus te lezen >>>


gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën