Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!
Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!
Sint en Kerst
René
Sint en Kerst
11/13/2014
3 min
0

Online Sinterklaasliedjes leren spelen voor piano en keyboard? Dit is hoe!

11/13/2014
3 min
0

Maak indruk op uw geliefden: Onze online piano cursus begeleidt u stap voor stap bij het leren van de 5 meest geliefde Sinterklaasliedjes. Ontdek hoe gemakkelijk en leuk het kan zijn om de muzikale vaardigheden te ontwikkelen waarvan u altijd al gedroomd heeft!

Eens, in de stad van melodieën, leefde een bekwame pianoleraar genaamd Maestro Muzico. Maestro Muzico had een passie: de vreugde van het pianospelen verspreiden. Maar hij zag hoe traditionele pianolesmethodes mensen ontmoedigden, met hun complexe bladmuziek en moeilijke technieken. Hij wist dat er een betere manier moest zijn.

 Terwijl de wind door de bladeren van zijn oude esdoorn ruiste, ging Maestro Muzico in zijn tuin zitten en peinsde diep na. Op een dag, toen de noten van een verre Sinterklaasparade door de lucht zweefden, had hij een eureka-moment. Als mensen konden leren door te luisteren, waarom konden ze dan niet leren door te kijken? 

Met deze gedachte begon Maestro Muzico aan zijn meesterwerk. Hij werkte maandenlang aan een nieuwe methode, waarbij hij toets voor toets naspeelvideo's en bladmuziek combineerde om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen piano leren spelen. 

Toen de volgende Sinterklaas aanbrak, nodigde hij mensen uit om zijn nieuwe methode uit te proberen. Hij selecteerde de 5 populairste Sinterklaasliedjes en gebruikte zijn innovatieve toets voor toets methode om ze te onderwijzen. 

De mensen waren aanvankelijk sceptisch, maar ze besloten het een kans te geven. 

Terwijl ze hun vingers over de toetsen lieten glijden, volgden ze de begeleidende video's. Ze ontdekten dat ze, tot hun verbazing, al snel bekende melodieën speelden! 

In een kwestie van dagen, zaten ze achter hun piano's, de populairste Sinterklaasliedjes ten gehore brengend met een gemak dat ze nooit hadden gedacht mogelijk te zijn. 

Het nieuws van Maestro Muzico's revolutionaire methode verspreidde zich als een lopend vuurtje door de stad van melodieën. Mensen die ooit ontmoedigd waren door traditionele pianolessen, vonden nu vreugde en vervulling in de muziek. 

En elk jaar, wanneer Sinterklaas naderde, vulde het geluid van vrolijke Sinterklaasliedjes de straten van de stad. Dankzij Maestro Muzico's innovatieve methode, was er een nieuwe muzikale revolutie ontketend. En zo leefde de stad van melodieën in harmonie, vreugde en muziek, jaar na jaar.

Ben je benieuwd of dit iets voor jou is?  Klik op de onderstaande knop en ontvang direct toegang tot de video's met het extra lesmateriaal (vereenvoudigde bladmuziek).

 

pianocursus voor beginners
Wil je ook graag 5 Kerstliedjes erbij?  Klik dan hier voor een extra voordelig combi-pakket

Online Sinterklaasliedjes leren is dat wel handig?

Omdat de kinderen en ouders de meeste liedjes al kennen, is dit perfect lesmateriaal.   Werkt natuurlijk ook erg motiverend, want natuurlijk moet er straks op (en voor) pakjesavond gezellig live gespeeld worden.

Nu heb ik onlangs besloten om te starten met het opnemen van de 5 meeste bekende Sinterklaasliedjes en hier echte beginnerslessen van gemaakt, met als doel om je zo snel mogelijk deze liedjes te leren spelen.   De in mijn ogen beste manier om snel en goed zoveel mogelijk liedjes onder de knie te krijgen.
Het gaat hier dus om online leren, ofwel e-learning.   Wat voor voordelen je dit brengt lees je hieronder.

Waarom werkt online Sinterklaasliedjes leren Sneller?

1. Visueel maken
Als je precies kunt zien wanneer en welke toets je moet aanslaan op video, wordt het naspelen en leren een peulenschilletje.

2. Meer Lestijd = Meer Sinterklaasliedjes Leren!
In vergelijking tot een pianoles, welke vaak maar 1x in de week plaatsvind, heb je veel meer lestijd.  Eigenlijk zoveel als je zelf kiest.  Je hoeft de video maar aan te zetten en je kan deze herhalen zovaak je wilt.   Hierdoor kun je in plaats van gemiddeld 1 sinterklaasliedje gemakkelijk 5 liedjes leren spelen, ook afhankelijk van het speelniveau natuurlijk.

3. Extra Speelhulpen
Om dat de cursus online te volgen is, vind ik het ook handig als je naast video Sinterklaas bladmuziek kunt downloaden en uitprinten, en tevens een  audio opname van het stuk kunt beluisteren.   Een ander extra handig hulpmiddel vind ik een midi file.   Dat is een digitale opname van het stuk die eventueel op een zgn. midi piano de bewegingen van de toetsen een voor een weergeeft.

Met het bovenstaande in gedachte ben ik zelf aan de slag gegaan om mijn eerste Sinterklaas cursus te maken met de beginnende pianoleerling in gedachte, maar ook voor de keyboardspeler, en zangleerling.

Voorbeeld Film

Bekijk hieronder de 1e les gratis van deze cursus “Sinterklaasliedjes voor Piano en Keyboard”:


Start nu met mijn unieke pianolessen en leer razendsnel 5 populaire liedjes spelen!Klik hieronder ontvang tijdelijk direct toegang 

pianocursus voor beginners

Klik dan hier voor direct toegang

 

 

Reacties
Categorieën