Bijzondere vleugel die niet alleen mooi klinkt: de Pegasus
Gear
René
Gear
10/29/2014
1 min
3

Vleugel die niet alleen mooi klinkt...

10/29/2014
1 min
3

Schimmel is een heel bekende Duitse fabrikant van kwalitatief zeer goede vleugels. Maar, deze fabrikant vindt naast de oren ook andere zintuigen gestreeld zouden mogen worden door de piano. Eigenlijk zou het een sensatie voor alle zintuigen moeten zijn. Daarbij hoef je niet altijd aan traditie vast te houden, is hun idee. Daarom ontwikkelden zij een aantal heel bijzondere vleugels. Het meest futuristische model is de Pegasus.

De Pegasus, ultiem design

Wat begon als epegasus vliegend paar piano ontwerpen fantasie, werd uiteindelijk een serieus plan van de excentrieke Duitse ontwerper Luigi Colani en pianofabrikant Schimmel.

Zij wilden afstappen van de vastgeroeste traditionele ontwerpen voor piano’s en vleugels. Inspiratie voor het ontwerp was een Pegasus (mythologisch figuur: vliegend paard), waarvan de vleugels terug te zien zijn in het openstaande blad van de pianovleugel.

Het resultaat is een futuristisch uitziende vleugel van kunststof in de vorm van een vliegend paard. Het onderstel is heel minimalistisch, waardoor het bijna lijkt alsof de vleugel echt boven de grond zweeft. De pianokruk is geïntegreerd in het ontwerp.

Schimmel vleugel model pegasus

Wat vind jij van dit ontwerp? Ken je nog meer bijzondere piano’s? Deel het met ons.

Reacties
Categorieën