Dé tien makkelijkste liedjes om op piano of keyboard te leren (met videos)
De tien makkelijkste liedjes om op de piano of keyboard te leren (met naspeelvideo’s)
Piano Leren Spelen
René
Piano Leren Spelen
03/23/2019
4 min
1

De tien makkelijkste liedjes om op de piano of keyboard te leren (met naspeelvideo's)

03/23/2019
4 min
1

makkelijkste popliedjes om op piano of keyboard te lerenBen jij op zoek naar de allerleukste en makkelijkste liedjes om op je piano of keyboard te leren?  Dan heb ik goed nieuws voor je!  In mijn onderstaande blog geef ik je de tien makkelijkste liedjes met duidelijke instructiefilmpjes zodat je ze direct kunt oefenen. Als je nog maar kort piano of keyboard speelt, valt het niet mee om een liedje te vinden dat speelbaar is qua muzieknoten of aantal akkoorden.

De 10 makkelijkste liedjes voor piano en keyboard

Hieronder ga ik je laten zien welke 10 makkelijke liedjes ik vaak gebruik in mijn lessen.   Alle liedjes heb aangepast zodat ze zo makkelijk mogelijk te spelen zijn.  Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk zwarte toetsen te vermijden.  Zo wordt piano leren spelen wel erg leuk toch!?

Lees eerst even deze Extra Oefentips voor succes!

1. Oefen bij sommige liedjes speel ik met beiden handen, oefen hier met je handen apart.
2. 2 Verschillende tempi.  Steeds speel ik eerst het liedjes op het normale tempo voor, daarna op langzaam tempo.
3. Probeer zoveel mogelijk steeds dezelfde vingerzettingen te gebruiken!  Kijk erg goed HOE ik precies mijn vingers op het klavier zet en doe mij na. Hierdoor kunnen je hersenen het veel sneller onthouden.  Geloof me ;-)  Daarnaast leer je efficiënter spelen en zul je het liedje sneller en vloeiende kunnen spelen.
4.  Juiste plaats op klavier.  De rode driehoekjes geven aan waar de midden C (centrale C zit).
5.  Pas de afspeelsnelheid aan.  Gaat het te snel voor je?  Pas dan de afspeelsnelheid van de video aan.  (bijv.  op 50% van de normale snelheid afspelen).
6.  Herhaal dagelijks even je liedje.   Oefen en herhaling helpt om sneller liedjes te leren en om beter te onthouden.  

Ga jij de uitdaging aan en ga je voor alle 10!?   Laat hieronder je reactie achter .  Ook als het je gelukt is een van de liedjes te spelen. Dat zou ik ontzettend leuk vinden!

Veel succes en speelplezier!   Je kunt het!!

1. Mieke heeft een lammetje

Hoewel het misschien saai klinkt en eenvoudig, kan het voor een echte beginners echt heel leuk zijn om dit eenvoudige bekende stukje te spelen.  Ook eenvoudige op gehoor te leren spelen.

2. Twinkel Twinkel Kleine Ster (Twinkle Twinkle Little Star)

Dit is een erg leuk en bekend liedje wat gebruik maakt van de toonladder van C.

3. Jingle Bells

Dit leuke bekende kerstliedje mag natuurlijk niet ontbreken in je repertoire.  En… het is nog heel gemakkelijk te leren ook!

4. Faded –  Alan Walker

Alweer een leuk herkenbaar melodieetje welke je vrij snel op gehoor kunt naspelen als je dit een paar keer gehoord hebt.  Ook zitten er een aantal zwarte toetsen in en heeft een interessant ritme.

5. Happy Birthday

Ik denk dat elke pianostudent dit liedje zou moeten kennen.  Leuk uiteraard om  je vriend, vriendin of familie te verrassen met happy birthday.

6. Ode an die Freude – Ludwig van Beethoven

Dit is misschien wel een van de allerbekendste klassieke liedjes.  Het is al honderden jaren oud en geschreven door de Duitse componist Ludwig van Beethoven.

7.  I Like the Flowers

Dit leuke liedje lijkt een beetje op Hear and Soul, en dat klopt.  Het wordt gespeeld met ongeveer dezelfde noten en akkoorden.

8. Pianoman

Dit is een van de meest aangevraagde pianonummers allertijden.  En hoe leuk zou het zijn als jij al een stukje hiervan kunt spelen!?
In deze vereenvoudigde versie leer je een stukje melodie uit het couplet spelen aangevuld met wat basnoten voor extra mooie klanken. De linkerhand speelt de tonen van de C majeur toonladder.  Is direct een supergoede oefening voor je pianotechniek.

9. Heart and Soul

Deze melodie is al velen jaren een favoriet bij beginnende pianostudenten jong van en oud!   Als je hier de akkoorden bij wilt spelen, dan speel je steeds  | 4/4  C   Am |   F   G|   Weet je nog niet hoe je deze akkoorden kunt spelen?  Bekijk dan ook eens mijn gratis pianocursus.

Het is echt leuk om ergens aan iemand te laten horen vooral als je dit samen met iemand speelt.  Kan gespeeld worden alleen, of samen ieder hetzelfde stukje maar dan in verschillende toonhoogtes, of iemand anders die de akkoordenbegeleiding erbij speelt.
Dit stuk is echt herkenbaar en helpt om meer vertrouwen voor de beginnende pianist.
 

10.  He’s a Pirate

Een leuk bekend liedje uit de bekende filmhit ‘Pirates of the Caribbean”.

Leer (beter) piano spelen met deze gratis tips

Leuk he!?   Gewoon door het volgen van instructievideo’s kun je al erg veel leren.  Ik hoop dat je genoten hebt van de 10 leuke liedjes en dat je nu door hebt hoe online piano leren spelen nu werkt.

Misschien vraag je je wel af….. Is dit nu dé manier om goed piano te leren spelen?

Ja voor een gedeelte wel, maar om via het internet te leren spelen heb je structuur nodig, een goed stappenplan, een goede lesmethode en absoluut ook positieve persoonlijke begeleiding/feedback op je pianospel.  Ik werk al ruim 30 jaar als pianoleraar en keyboardleraar en heb al duizenden mensen piano leren spelen.  Het maakt niet uit hoe oud je bent,  12 jaar of 82 jaar,  ik geloofd dat iedereen het kan leren als je mijn stappenplan volgt.   Sinds 2012 is mijn uitgebreid lesprogramma ook online te volgen, je leert stap voor stap alles over het spelen van akkoorden en noten.

Lijkt het je leuk je nog eens wat meer te verdiepen in mijn pianocursus?  

Klik dan hier voor meer informatie over mijn piano lesprogramma >>>

Heb je een vraag?  Ik help je graag persoonlijk verder.   Klik hier om contact met me op te nemen.


Reacties
Categorieën