Laat je Valentijn smelten met pianomuziek
Laat je Valentijn smelten met pianomuziek
Piano spelen bijzondere gelegenheden
René
Piano spelen bijzondere gelegenheden
02/07/2020
6 min
2

Laat je Valentijn smelten met pianomuziek

02/07/2020
6 min
2

Het is alweer bijna Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Wat ga je dit jaar doen om jouw Valentijn een geweldige dag te bezorgen? Je kunt kiezen voor het standaard diner bij kaarslicht, de hartvormige doos met chocolade of een mooi sieraad. Natuurlijk scoor je hier punten mee, maar het is juist de persoonlijke touch die het hem doet.   Juist nu in deze tijd is het belangrijk om even stil te staan bij wie je lief hebt en hem of haar extra aandacht te geven.

Valentijnsdag is een van de belangrijkste dagen van het jaar voor koppels, en het is een uitgelezen kans om je liefde en waardering voor je partner te tonen. Een van de meest romantische gebaren die je op Valentijnsdag kunt maken, is je geliefde een serenade brengen met een mooie pianomelodie. In dit artikel zullen we je wegwijs maken in het pianospelen op Valentijnsdag en deze dag onvergetelijk maken voor je geliefde.

Je Valentijn zal smelten bij je pianomuziek.

Valentijn pianomuziek

Wat je moet weten voordat je begint met pianospelen

Voordat je begint met pianospelen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je je niveau bepalen. Als je nog nooit piano hebt gespeeld, kun je het beste beginnen met eenvoudige melodieën. Als je daarentegen al een ervaren speler bent, kun je jezelf uitdagen met complexere stukken.

Kies vervolgens een liedje dat betekenisvol is voor jou en je partner. Dit kan een lied zijn waar jullie allebei van houden, een lied dat jullie herinnert aan een speciaal moment, of een lied dat jullie samen hebben geschreven.

Zorg ten slotte voor een piano of keyboard van goede kwaliteit. Een goed onderhouden piano zal een rijk en mooi geluid produceren, waardoor je optreden nog specialer wordt.

Hoe kies je het juiste lied voor je optreden?

Het kiezen van het juiste nummer voor je optreden is cruciaal. Het moet een lied zijn dat speciaal is voor jou en je partner, en dat jullie relatie weerspiegelt.   Ik vond dit onderdeel zo leuk dat ik onlangs dit artikel heb ge-update met nieuwe korte opnames van bekende liedjes speciaal voor beginners.
Hier zijn een paar suggesties om je op weg te helpen:

"Can't Help Falling in Love" van Elvis Presley


"Perfect" van Ed Sheeran


"Thinking Out Loud" van Ed Sheeran

"I Will Always Love You" van Whitney Houston

"A Thousand Years" van Christina Perri.
Hier is deel 1 van 3 delen die ik heb opgenomen.“All of Me” van John Legend


Tip: Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer nieuwe video's en piano tutorials.

Klik op deze link om je te abonneren op mijn youtubekanaal pianolesvanrenetv, zo blijf je op de hoogte en mis je geen nieuwe video's.

Oefening baart kunst

Heb je eenmaal je liedje gekozen, dan is het tijd om te gaan oefenen. Begin met een eenvoudige melodie en voeg geleidelijk complexere akkoorden en noten toe. Let op het ritme en het tempo van het liedje en oefen het in een consistent tempo te spelen.

Het is ook belangrijk om te oefenen het liedje met beide handen te spelen, omdat dit je zal helpen een meer gepolijste uitvoering te creëren. En wees niet bang om fouten te maken - ze zijn een natuurlijk onderdeel van het leerproces.

De juiste stemming creëren op Valentijnsdag

Op Valentijnsdag wil je een romantische sfeer creëren voor je optreden. Dek de tafel met kaarsen, rozen en chocolade. Doe de lichten uit en gebruik zachte verlichting om een warme en intieme setting te creëren.

Je partner zal het waarderen dat je moeite hebt gedaan om een speciale sfeer voor de gelegenheid te creëren. En natuurlijk zal je pianospel nog gedenkwaardiger zijn in zo'n romantische omgeving.

Je lied uitvoeren

Als het tijd is om je lied uit te voeren, haal dan diep adem en ontspan je. Speel het lied vanuit je hart en laat de muziek je liefde voor je partner uitdrukken. Maak je geen zorgen over het maken van fouten - je partner zal de moeite waarderen die je hebt gedaan om je voor te bereiden op dit speciale moment.

Als je klaar bent met spelen, maak dan een buiging en neem het applaus van je geliefde in ontvangst. Ze zullen onder de indruk en ontroerd zijn van je optreden, en zich deze Valentijnsdag nog jaren herinneren.

Piano spelen op Valentijnsdag

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar piano spelen is de perfecte manier om Valentijnsdag extra romantisch te maken. Laat je Valentijn wegdromen op de prachtige klanken. Het geeft direct extra sfeer op deze bijzondere dag.

Er zijn heel veel romantische easy listening nummer waar je uit kunt kiezen. Of je kiest het nummer waarvan je weet dat je Valentijn er gek op is. De meeste (pop)nummers kun je vrij snel meespelen op je piano, als je een aantal piano akkoorden kunt spelen. Altijd handig dus, om te weten welke nummers je geliefde mooi vindt.

Heb je de basistechnieken goed onder de knie, dan kun je al snel beginnen met improviseren op je piano. Pas een bekend nummer zo aan dat het helemaal past bij je Valentijn. Of maak een mooie compilatie van verschillende nummers waar je Valentijn van houdt. Dit persoonlijke tintje zal hij of zij zeker weten te waarderen.

Pianomuziek op Valentijnsdag

Serenade voor je Valentijn

Verras je Valentijn met een echte serenade. Veel romantischer kan het niet worden. Je kunt Valentijnsdag commercieel gedoe vinden, maar een serenade brengen aan je geliefde kan natuurlijk op elke dag van het jaar. Er is geen beter manier om te laten zien dat je van iemand houdt, dan een prachtig lied schrijven en deze op een bijzonder moment voordragen.

Je geliefde verrassen met een serenade op Valentijnsdag is de ultieme uiting van je liefde. Schrijf een mooie tekst of begin met de melodie en verzin daar een passende tekst bij. Bouw je liedje op met coupletten en refreinen, zodat het herkenbaar wordt en lekker in het gehoor ligt. Je kunt natuurlijk ook het favoriete liedjes van je Valentijn voorzien van een persoonlijke, door jou geschreven tekst.

Verwerk eventueel een bijzondere boodschap in de tekst van je serenade. Valentijnsdag is natuurlijk de uitgelezen dag om je geliefde ten huwelijk te vragen….

Waarom piano spelen op Valentijnsdag?

Je geliefde iets moois geven kan een prachtige uiting zijn van je liefde. Maar meestal gaat het niet om de dingen, maar om de ervaring. Vaak blijft niet de herinnering aan het voorwerp bij, maar de manier waarop het gegeven is. Hoe maak je een herinnering die haalbaar, onvergetelijk en super romantisch is? Juist, met je piano.

Verwelkom je geliefde met je pianospel bij het thuiskomen. De spanning van de dag zal direct van zijn of haar schouders afglijden. Er ontstaat een ontspannen sfeer, het perfecte begin van een gezellige avond samen.
Zorg voor een romantische sfeer door kaarsje neer te zetten en eventueel de tafel mooi te dekken voor het diner. Dat is een leuke binnenkomer.

Valentijnsdiner met piano muziek

Bijzonder Valentijnsdiner

Je Valentijn meenemen voor een romantisch diner is altijd heerlijk, maar misschien wel wat standaard. Geef een bijzondere draai aan jullie diner door een restaurant te kiezen waar een piano of vleugel staat. Spreek met de eigenaar af dat jij, op een bepaald moment, gebruik mag maken van het instrument om je geliefde te verrassen.

Neem thuis ruim de tijd om een mooi muziekstuk in te studeren. Misschien wil je er zelfs bij zingen? Een romantisch diner met serenade, dat zou echt een geweldige verrassing zijn. Een verrassing om nooit meer te vergeten.

Ben je nog maar net begonnen met pianospelen of heb je zelf geen gouden keeltje? In diverse restaurants wordt op Valentijnsdag een pianist ingehuurd om romantische nummers te komen spelen. Vaak kun je hier verzoeknummers indienen, eventueel met zang.

De volgende Valentijn zelf piano spelen?

Piano leren spelen heeft tijd nodig. Een paar dagen voor Valentijnsdag even een nummer instuderen als beginner is misschien wat teveel gevraagd. Maar het is wel een mooi doel voor volgend jaar Valentijn, of voor elk bijzonder moment gedurende het hele jaar. Pianomuziek geeft op elk moment toegevoegde waarde.

Begin daarom vandaag nog met het waarmaken van je droom, want ook jij kunt leren piano spelen. Verras jij je Valentijn volgend jaar met een prachtig nummer op je piano?
Daarvoor hoef je geen saaie cursus te volgen of eindeloos veel lessen bij de muziekschool. Muzieknoten leren lezen en moeilijke oefeningen zijn namelijk helemaal niet nodig om piano te leren spelen.

Met pianolessen van René leer je op een leuke manier al binnen enkele weken (vaak sneller!) liedjes spelen op je piano of keyboard. Je leert alle basistechnieken, van de juiste houding tot diverse akkoorden. Met deze kennis kun je volop gaan improviseren, zodat je volgend jaar het meest geweldige Valentijnslied kunt spelen op je piano.

Je hoeft niet bang te zijn dat je vastloopt tijdens het volgen van de online pianolessen. Jouw pianodocent René staat altijd klaar voor persoonlijke begeleiding, advies en feedback. Met deze unieke aanpak leer je muziek spelen die jij leuk vindt.

Wil jij jouw pianospel naar een volgend niveau brengen?

Bekijk hier onze speciale Valentijnsdag aanbieding >>> Klik hier

 gratis introductiecursus

Reacties
Categorieën