Bladmuziek van leuke piano popliedjes zoeken? Mijn piano bladmuziek!
Bladmuziek van leuke piano popliedjes zoeken
17 maart 2017 
7 min. leestijd

Bladmuziek van leuke piano popliedjes zoeken

Goedemorgen muziekvrienden,  in deze korte wekelijkse Facebook Live uitzendingen behandel ik verschillende onderdelen van muziek voor piano en keyboard spelen in het bijzonder. Dit keer  met als onderwerp: ‘piano repertoire voor Popmuziek’.

Ik geef je een aantal tips, speel wat voor, uit favoriete boeken en ik laat je de enige app/website zien waarmee ik honderden euro’s bespaar op mijn bladmuziek uitgaven!
In het onderwerp van vandaag wil ik graag met je delen welke bladmuziek ik vaak gebruik voor mezelf maar ook voor mijn pianoleerlingen, en vandaag in het bijzonder over toffe leuke popliedjes zoeken voor je Piano Pop repertoire.  Volgende week ga ik naar een van mijn favorieten genres,  de eigentijdse klassieke muziek of wel minimal music, new age waar veel tieners en volwassenen ook dol op zijn.


Manieren van bladmuziek en Popliedjes zoeken op internet

Popsongs kun je spelen op verschillende manieren, aan de hand van akkoordenschema’s,  leadsheets, op gehoor, en uiteraard met bladmuziek.


Ik start meest met de naam van de titel + piano  of  ‘solopiano’


Zoals je ziet, kom je vooral eerst veel video’s tegen maar, maar een van de eerste resultaten zijn meestal wel Musicnotes.com

Musicnotes.com is de service waar ik het liefst op kijk, omdat:

  • De arrangementen klinken altijd goed
  • Je kunt de 1e pagina altijd gratis downloaden en printen (is soms genoeg!)

NOVISCORE

Soms start ik ook wel eens op de site die ik onlangs heb gevonden, Noviscore.

Het voordeel van Novicscore vind ik dat:

– De kwaliteit van de arrangementen zijn erg goed
– De songs zijn geschreven in diverse niveau’s
– Ook kun je luistervoorbeelden beluisteren

poparrangementen voor piano novicscore
SCRIBD

De nummer 1 site die me al ontzettend veel geld heeft bespaard op het gebied van mijn bladmuziekaankopen is SCRIBD.

piano bladmuziek scribd

pop piano liedjes zoeken

Rechtstreeks vanaf je Tablet spelen!

Via mijn Ipad kan ik de App van Scribd installeren, en zo rechtstreeks al mijn bladmuziek direct spelen van mijn iPad. Scribd heeft ook een App voor Google Play.

direct vanaf je ipad popliedjes spelen

Voorbeeld van Popboeken Gevonden op Scribd

– Simple Songs the Easiest Piano Songs (beginners, grade 1)
– Ho Hey, Some Night and 3 more (beginners Grade 1)
– Best of Ed Sheeran (half gevorderd, grade 3/4)
– Chart Hits for Piano Solo (Half gevorderd, Grade 3)
– Favorite Pop Piano Solos (Gevorderd, Grade 4/5)

Ok dat was het voor vandaag, ik hoop dat je deze informatie nuttig vond en hoor graag wat je van deze uitzending/blog vind, laat gerust hieronder een reactie achter.

Ontzettend bedankt voor je tijd en het bijwonen van deze uitzending hier vanuit mijn kleine lespraktijk in Tilburg, brabant.

Vergeet deze uitzending niet te delen, ik spreek je later!

Wil jij eindelijk eens die stap zetten om goed piano te leren spelen onder begeleiding van een ervaren pianodocent? Maar heb je na het lezen nog wat hulp nodig? Neem dan gerust contact op met René Knops via het contactformulier van pianolesvanrene.nl onderaan de website. Of begin lekker al met de gratis introductiecursus door te klikken op onderstaande button (je zit nergens aan vast).

gratis introductiecursus
Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland.René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen