Pianoles van Rene Introductie
René
05/14/2013
2 min
0

Hallo Nederland en Belgie!

05/14/2013
2 min
0

PianolesvanRene.nl is een feit! Lieve mensen, ik vind het allemaal reuze spannend moet ik jullie bekennen.  Een jarenlange droom komt uit!

Ik wil me via deze weg graag introduceren aan jullie.
Mijn naam is René Knops, ik ben nu ruim 20 jaar werkzaam als full-time pianodocent in het dagelijks leven en vind het echt fantastisch!

Verder ben ik ook toetsenist, en ben ik dol op het spelen arrangementen/improvisaties  op de piano van mooie liedjes die me raken.

 

Daarnaast ben ik ook vader van 2 prachtige dochters en getrouwd met mijn lieve vrouw Mascha.   Ik ben eigenaar/oprichter van pianolesvanrene.nl en sinds 18 jaar alweer
oprichter en eigenaar van een sucessvole particuliere muziekschool in Brabant.

Hieronder een afbeelding van een van onze lesruimtes met daarin ook mijn geliefde Yamaha MC akoestische piano (custom versie van de U1 onder de kenners :-) )

pianoles

Hieronder mijn lesruimte waar ik dagelijks piano-en keyboardlessen verzorg.

Muziekschool DePiano

 

  Digitale tijdperk

Je zou kunnen zeggen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken…. Eindelijk staat de technologie toe om via diverse media zoals internet, video, audio,  Apps etc.  de leerstof van de piano en de pianotechniek op een eenvoudige en duidelijk manier uit te leggen.    Met o.a. de komst van Youtube is het nu nog gemakkelijk om snel iets op te zoeken als je iets wil leren, maar…. waar begin je?    Mede door de overvloed aan informatie wordt het ook tegelijk steeds lastiger om de juiste informatie te vinden.  Ik hoop hier iets in te kunnen bijdrage en mijn kennis en passie voor muziek met jullie en elkaar te delen.

Wat kun je o.a. verwachten op deze blog en website?

Met deze blog neem ik jullie mee op reis in de mooie wereld van piano spelen en zelf piano leren spelen, muziek maken vanuit jezelf.  Ook neem ik jullie mee in mijn leer ervaringen die ik krijg van het leven, mijn online avonturen en op weg naar succes.

Natuurlijk alles over nieuwe cursussen die voortdurend blijf ontwikkelen samen met jou en de andere groep pianisten van mijn cursussen. En het allerbelangrijkste: ik neem jullie mee mijn creatieve wereld in, vertel alles wat ik weet van de piano spelen, spelen in een band, piano voor kinderen, componeren, improviseren, music produceren, live gigs, teveel om op te noemen. Vooral veel tips en korte maar handige video’s zoals naspeelnummers van bekende songs of licks, pianotechniek, muziekleer en veel meer. Daarnaast ook video’s van mijn studenten die hun eerste performances willen delen met jou en de wereld. Laat je zien en horen! Het word een ‘inter’ actieve blog.

Ik wens jullie heel veel plezier en hoop vele mensen te mogen inspireren om ook piano te gaan spelen.

Hartelijke muzikale groeten,
René


gratis introductiecursus

 

Reacties
Categorieën