Jingle Bells leren spelen op de piano - PianolesvanRene.nl
Jingle Bells leren spelen op de piano
13 december 2018 
2 min. leestijd

Jingle Bells leren spelen op de piano

Jingle Bells leren spelen op de pianoOp deze pagina leer ik je Jingle Bells spelen op de piano. De dagen zijn weer korter, het is koud, we kruipen allemaal wat dichter tegen elkaar aan, en kerst staat voor de deur.  Bij Kerst hoort samen zijn met je geliefden, ff uit de dagelijkse sleur, en misschien wel genieten van muziek.  Hoe leuk zou het zijn als je nog voor Kerst een van de populairste kerstliedjes Jingle Bells leert spelen op je piano of keyboard?

Je hoeft niet direct een geschoold pianist te zijn om Jingle Bells te kunnen spelen.   Volg deze eenvoudige stappen en speel binnen enkele dagen dit leuke gezellige kerstliedje.   Heb je alleen een keyboard?  Geen probleem!  Dan kun je gerust deze lessen ook volgen.  Je kunt dan zelfs ervoor kiezen om hier een leuk kerst swingritme (style) bij te gebruiken.

 

Stap 1.  Kies en bekijk hieronder een naspeelvideo naar keuze (de eenvoudigste vind je hierboven).|
Stap 2. Download de bijbehorende pdf en print hem uit
Stap 3.  Volg de aanwijzingen in de video (oefen eerst altijd met je handen apart, rechterhand, linkerhand, daarna pas samen)

Liedje geleerd!?  Laat het hieronder in reacties weten, en deel je ervaringen.

Klik hier om de bladmuziek te downloaden

Klik hier en download de bladmuziek voor piano
Klik hier en download de bladmuziek voor keyboard

Deze versie is onderdeel van mijn lesprogramma met naspeelliedjes.
Wil je graag meer naspeelliedjes en meer pianolessen?  Kijk dan hier

 

En hier is de Synthesia versie van de hierboven gespeelde Jingle Bells naspeelvideo

Is het gelukt Jingle Bells te spelen?

Laat het me hier onder weten.
Deel je ervaringen, en deel deze pagina met anderen die ook graag een kerstliedje willen leren.

Fijne Kerst!

sinterklaasliedjes en kerstliedjes voor piano en keyboard

sinterklaasliedjes en kerstliedjes voor piano en keyboard

Over de schrijver
Rene Knops is geboren en getogen in Brabant. 51 jaar en al vanaf zijn tiende actief als pianist. Ook speelt hij graag op keyboards en synthesizers. Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de Muziekschool als piano- en keyboarddocent en later directeur. Ook als uitvoerend pianist en toetsenist heeft René jarenlange ervaring in binnen-, en buitenland. René is half autodidactisch en speelt graag op gehoor. Tijdens zijn studie klassieke muziek (piano) aan de Royal Schools of Music leer hij pas goed noten lezen. Al deze speelstijlen geeft René door aan zijn cursisten zodat ze zo breed en compleet mogelijk wordt opgeleid als een pianist of toetsenist. Volgens René kan écht iedereen piano leren spelen. Zijn doel is Plezier in muziek voor iedereen!
Reactie plaatsen