pianoles keyboardles senioren
10 Reden voor 50+ers en Senioren om Pianoles te gaan volgen
Piano Leren Spelen
René
Piano Leren Spelen
02/09/2015
4 min
0

10 Reden voor 50+ers en Senioren om Pianoles te gaan volgen

02/09/2015
4 min
0

Misschien hebt u vroeger al eens een instrument gespeeld, misschien orgel, keyboard of piano, en wilt u graag deze mooie hobby weer oppakken.  Met de komst van het internet en nieuwe technologieën wordt het steeds eenvoudiger om te starten en snel resultaat te boeken.   Lees hieronder de 10 meest belangrijke reden waarom steeds meer Senioren en 50+ers ook piano gaan leren spelen.

1. Voor Gezonde Hersenen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bestuderen van muziek en in het bijzonder piano zeer grote invloed heeft op de werking en ontwikkeling van ons brein.   Met name het leren spelen met beiden handen, zorgt ervoor dat men beiden hersenhelften actief blijft prikkelen en trainen.

2. Omdat ze altijd al piano wilde leren spelen en nu eindelijk de tijd hebben

Ik hoor vaak als van ouderen die op les komen, dat ze vroeger al “de droom” hadden om een instrument te leren spelen, maar helaas vanwege andere verplichtingen zoals de toenmalige financiele situatie of werksituatie hier niet aan zijn toegekomen.
Omdat  men nu meer tijd heeft, is dit het moment om te starten.  U bent nooit te oud om te starten met piano leren spelen.

3 Omdat ze als kind piano gespeeld hebben en nu het opnieuw willen oppakken

Vaak heeft men ook al eens eerder piano, accordion of orgel gespeeld en enkele muzieklessen gehad.    Het gebruikten lesmethodes waren niet altijd voor iedereen geschikt.  Omdat er bijna altijd eerst muzieknoten en muziekleer aan vooraf ging, haakten velen mensen na een aantal lessen al af.    Tegenwoordig zijn er velen andere nieuwe lesmethodes zoals het leren spelen aan de hand van “over de schouder” video’s.  Men kijkt dan als het ware over de schouder van de pianist en ziet precies welke toets er gespeeld moet worden.

4. Omdat ze van muziek houden en hier een deel van willen uitmaken

Als je al van muziek houdt, is het natuurlijk prachtig om zelf deel uit te maken van muziek door deze zelf voort te brengen op een piano of andere instrument.

5. Omdat ze iets artistieks willen doen

Bezig zijn met piano spelen is natuurlijk iets heel anders dan bridgen of tennissen.  Je bent bezig met muziek, je creëert iets.   Je leert te genieten van je eigen muziek en jezelf emotioneel uit te drukken.

6. Om nieuwe mensen te ontmoeten

Piano spelen opent nieuwe wegen.   Het is mooi om te zien hoe cursisten van mijn online pianolessen elkaar kunnen vinden op onze besloten facebookgroep.   Daarnaast organiseren we regelmatig LIVE optredens en ontmoetingen, hierdoor ontmoet je ook weer nieuwe mensen, en kom je erachter dat je er niet alleen voor staat.

 

7. Om voor zichzelf te spelen

Een piano is bij uitstek een veelzijdig instrument geschikt om samen te spelen met anderen (als begeleider),  maar ook gewoon lekker voor jezelf (solopiano).  Een piano kan dus heel goed een begeleidende functie als ook een solofunctie hebben.   Speel de mooiste stukken van diversen genres van pop tot klassiek, en van Jazz tot New Age muziek.

8. Om samen met een kind, kleinkind, vriend of vriendin te spelen

Zodra je al wat pianolessen gehad hebt, wordt het tijd om je kunsten te laten zien en te delen met je geliefden.  Je kan natuurlijk ook gezellig samen spelen met je kind, kleinkind, vriend of vriendin voor veel speelplezier.   Als je samen muziek kunt delen op deze manier, zul je vaak onvergetelijke momenten creëren.

9. Om in staat te zijn om zichzelf of andere bij het zingen te kunnen begeleiden

Een erg leuk onderdeel van piano spelen, is het leren begeleiden van jezelf of anderen tijdens het zingen.  Dat wil zeggen, andere zingen de melodie van een bekend liedje en jij speelt hierbij de begeleiding (meestal de akkoorden) van het liedje.     Dit is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam!   Doordat je de akkoorden gaat bestuderen leer je niet alleen sneller een muziekstuk spelen maar zul je ook direct meer inzicht krijgen in de opbouw van het muziekstuk.

10.  Omdat pianolessen leuk en belonend is!

Na een aantal pianolessen, vooral als je deze volgt via moderne lesmethodes gebasseerd op het “leren begrijpen” van muziek, zul je al snel in staat zijn om bekende liedjes te kunnen spelen en meespelen.  In tegenstelling tot vroeger, waar men jaren voor moest studeren en zwoegen, kan men tegenwoordig, door middel van het toepassen van speciale technieken en lesmethodes al binnen enkele weken echt muziek maken op de piano!   Natuurlijk hebben we het hier over de moderne en lichte muziek, zoals het spelen van bekende popliedjes.
Voor het leren spelen en uitvoeren van klassieke muziek moet men toch wel rekenen op een langere studietijd.

pianoles voor 50 plussers

Ja, en leuk kan het zeker ook zijn.   Om een voorbeeld te noemen,  mijn online pianolessen zijn te volgen als videolessen.  Dat wil zeggen, je kijkt naar een videoles alsof ik naast je zit, die even iets voorspeelt.  Daarna kun je stap voor stap, toets voor toets precies zijn wat je moet spelen en vooral hoe je het moet spelen op de piano. Daarnaast is er ook lesmateriaal welke in PDF vorm kan worden gedownload en uitgeprint als naslagwerk.

Samen elkaar steunen en motiveren!

Je hoeft ook niet het gevoel te hebben er alleen voor te staan, want tegenwoordig hebben gebruiken we facebook om samen in een besloten facebook groep met elkaar in contact te komen en vragen en ervaringen met elkaar te delen.

Wil je graag wat meer informatie over een van mijn online pianolessen?

kijk dan eens naar mijn online pianolessen voor beginners hier

Of probeer eens wat gratis proeflessen  

Reacties
Categorieën